Jarelind

LSK - mer än soptunnor och Wålemark.

25 September 2014 - 19:05
Juventus och Cesena gjorde vad de skulle (och inte skulle) igår och spelet 1:a & U3,5 satt till 1,95.
Och det var ju trevligt.
Ganska långt från Turin och Juventus Stadium i Serie A ligger Ljungskile och Skarsjövallen i Superettan. Men i mitt fotbollshjärta är avståndet inte så stort.
Låt mig berätta lite om mina starkaste minnen från Ljungskile.

Den 27:e oktober 2007 tog ett redan uppflyttningsklart LSK emot Sundsvall. LSK:s tränare David Wilson tog emot med varma servetter och menade att "vi har visat att vi är tillräckligt bra, nu måste de visa att de också är det, genom att besegra oss". Här skulle inte vikas en tum.
Och Giffarna fick verkligen kämpa för segern, för seger blev det. Trots underläge och trots rött kort på Mikael Lustig (som blev så förbannad på hela världen att han slängde av sig matchtröjan innan han promenerade av planen).
Men till slut, efter bland annat ett magiskt nickmål av Stefan Ålander (jag lovar, han var i luften i en halvminut), fick tränare Mika Sankala glädjespurta över planen bort mot Gif-klacken efter slutsignalen. En av de finaste glädjeyttringar jag upplevt i arbetet.

Jag minns en annan gång när just Sundsvall var på besök. 0-0 i den sämsta fotbollsmatch jag sett. Monumentalt uselt spel, vilket inte ens Sören Åkeby hymlade med i sändning. Dåvarande Gif-tränare bad tittarna om ursäkt i pausintervjun.
Min bisittare Pontus Kåmark slog något slags tysthetsrekord på närmare 23 minuter i den första halvleken. För det fanns ingenting att säga. Inte en passning slogs rätt.
Det var väl ungefär vid den här tiden som LSK fick för sig att haka på trenden med isbad också. I Ljungskiles fall innebar det att man ställde ut några gröna soptunnor utanför omklädningsrumsbyggnaden och lät vattnet kyla ner sig själv där i höstdunklet.

I Ljungskile gjorde Stefan Rehn bisittardebut. Han gjorde det när Halmstad var på besök och i en match som slutade 0-1. Alltså inte i mål, utan i avslut. HBK:s Steindorsson hade ett hyfsat läge på slutet, vill jag minnas. Det mest uppiggande utöver det var Kenny Paveys protester när han menade att han skulle ha en straff.
Eller i och för sig, sidledshaglet, som drabbade oss ganska hårt på kommentatorsplats, var även det tämligen uppiggande.

Den 16 november 2008 kvalade Ljungskile mot Brommapojkarna. Det hade blivit 0-0 i Stockholm i den första matchen. Av någon anledning sa jag till målvakten Kristoffer Nordfeldt inför returen att jag trodde att de skulle klara det. "Det blir 1-1 och du kommer släppa in en boll från Jörgen Wålemark." En jättekonstig sak att säga, men det bara slank ur mig.
Vad som hände? Det blev 1-1. Jörgen Wålemark gjorde mål i början av andra halvlek. Det näst sista han gjorde i en tävlingsmatch på Skarsjövallen, för övrigt.
Jag sms:ade Nordfeldt en tid senare och påminde om det där och fick till svar att han hade faktiskt, medan han låg i den där kramhögen efter slutsignalen, tänkt på att jag sagt det där och lett lite åt det inombords.

Hur det går ikväll? Jag har inte den blekaste. Det blir inget spel för mig. Men jag tänkte passa på att blicka framåt några veckor.
Inför säsongen skrev jag på fotbollskanalen.se (där jag skrev på den tiden) att Hammarby och Sundsvall skulle ta direktplatserna med ganska stor marginal ner till tabelltrean.
Jag tittar på kvarvarande spelschema och tror att Hammarby, som har fem matcher kvar, tar 11 poäng på de matcherna (enligt 3-2-0, och nej, jag tänker inte bjussa exakt på var poängtappen kommer).
Ljungskile och Sundsvall har, såklart, också fem matcher kvar efter ikväll. Jag tror att LSK tar 10 poäng (3-1-1) på dem och att Giffarna plockar 12 poäng (4-0-1).
Det skulle i så fall ge oss följande poängställning:
Hammarby 59 p
Sundsvall 59 p
Ljungskile 58 p

MEN: i den ekvation ingår alltså inte kvällens match, den som nyss startat.
Vinner Ljungskile ikväll så är det alltså Allsvenskan 2015?
Den som lever får se.
Nu ska jag njuta av fotbollen på TV. Och unna mig att längta tillbaka lite.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74
19:00  Enskede - Sollentuna
Fotboll - Svenska cupen - 2
2.15
02:00  Tampa Bay - Washington
Ishockey - NHL - Stanley Cup - Över 5,5 mål
2.05

Skador & Avstängningar