Jarelind

Falluckor överallt i Europa

10 Oktober 2014 - 14:45
1-1 på Nationalarenan igår. Ingen dunderskräll på något vis, varken resultatet eller matchbilden.
Det skrällde däremot på andra platser igår. Att Montenegro inte lyckades få hål på Liechtenstein var överraskande för mig iaf. Och inte minst att Spanien fick spö av Slovakien. Dessutom tog Slovenien (Maribor!) en snygg skalp hemma mot Schweiz.
Detta gör kvalet såklart lite roligare, anser jag. Dessvärre har Uefa berövat oss den riktiga nerven, genom att utöka antalet lag i huvudturneringen. "Alla" går dit ändå, trots sena baklängesmål i Slovakien en torsdagkväll.

Nåväl.
Har i afton spelat X2 på Tjeckien till 1,75, men den matchen har Lelle Sandahl redan rekat så fint här på sidan, så den behöver jag inte skriva så mycket om.
Personligen ser jag nog mest fram emot att följa Islands resa till Lettland. Både 2,25 på boratvinst och 2,50 på Ö1,5 Mål för Lasse Lagerbäcks gäng kittlar litegrann, om en nu skulle vilja slänga in en TV-peng. Eller "streamslant", snarare.
På måndag kommenterar jag Island-Holland på Kanal 9. Det vore roligt om à­slänningarna kom till den matchen som fullpoängare.

Dessförinnan ska jag och ett gäng kollegor ta oss till Warszawa för att följa Polen-Tyskland imorgon. Senast jag var där var under EM, när Polen mötte Ryssland på samma arena.
Det. Var. Galet.

Polska fans hade gått samman i vad som enligt affischeringen på stan gick under namnet "Bolsjevik Beating". Ryssarna skulle få spö, helt enkelt. Och då menar jag inte på fotbollsplanen.
Det blev rejält stökigt i stan, något som jag och dåvarande kollega Anders Andersson mest följde från presscentret på arenan. Men vi fick ett litet smakprov på vägen dit. Jag dristar mig till att påstå att vi svävade i livsfara under några minuter.
Inte för att vi misstogs för att vara ryssar, utan för att vår taxichaffis var den mest panikslagne man jag någonsin sett.
Det hördes några bangers på avstånd, det var mycket folk i rörelse och det såg ut som ett par rusningar längre (långt!) bort på den stora aveny vi färdades. Det fick vår chaufför att först börja backa med bilen, mer eller mindre utan att stanna först, utan bara slå om växelspaken från trean till backen, och därefter så fort tillfälle gavs helt enkelt vända och köra MOT trafiken i ett par kvarter. Nu satt vi ändå fastspända i baksätet, Anders och jag. Det var betydligt värre för de stackars cyklister som fick kasta sig ur vägen, eller det fåtal mötande bilar som inte uppmärksammade vår flykt i god tid.
När vi väl stannade så var vår, icke engelskatalande, chaufför näst intill hyperventilerande och ville bara ha ut oss ur taxin. Vi lyckades, med hjälp av ett par poliser, få honom att lugna sig hjälpligt och ändå köra oss till arenen, via en lång omväg, som till och med tog oss ut på någon slags motorvägsringled i Warszawas utkanter.
Så kan det gå.

Polen-Tyskland kommer också innebära en stor rivalitet, men i större utsträckning på planen än på gatan.
Robert Lewandowski nämns med respekt från tyskarna, såklart, men jag har svårt att se att polackerna ska lyckas med det som de aldrig gjort hittills, dvs vinna en fotbollsmatch mot Tyskland.

Idag är det "ledigt" för mig. Med andra ord sitter jag på kontoret och förbereder mina fyra kommande dagar. Polen-Tyskland, Sverige-Liechtenstein, Island-Holland och Danmark-Portugal. Bra arbetsperiod, det får man säga ändå.
Att sitta på kontoret innebär dock alltid lite merjobb. Nyss fick jag rycka in som översättare när en Joachim Löw-intervju behövde klippas ner tidsmässigt. Och nu rullar på storbildsskärmen här ett inslag om norske talangen Martin Ödegaard. Killen är med i matchtruppen mot Malta i afton. 15 år gammal. Snorunge.

Apropå ungdomar så är såklart Frankrike-Sverige i U21-kvalet något jag kommer följa. Oddset på Les Bleus knattar har gått från 1,40 i veckan till över 1,50 nu. Och jag fattar inte varför. Det börjar kännas spelvärt, tyvärr. Visst, Pogba och Varane hade kunnat plockats in, men ... det är ändå viss skillnad på trupperna på pappret. Även om de gulblå har ett, som ofta i U21-sammanhang senaste åren, spännande lag. Men det saknas lite för många, det är åtminstone vad jag tror, för att kunna ge fransmännen en match i ett dubbelmöte.

Men, vem vet, det är skrälläge lite varstans i Europa dessa dagar, varför inte i Le Mans ikväll?
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
01:05  L V Phantoms - T Marlies
Ishockey - AHL - 2 Moneyline
1.87
02:00  Tampa Bay - Washington
Ishockey - NHL - Stanley Cup - Över 5,5 mål
2.05
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 1X
1.66
19:00  Norrby - Helsingborg
Fotboll - Superettan - 2
2.05
19:00  AFC Eskilstuna - Gefle IF
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1,0
1.94
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5
1.72
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50

Skador & Avstängningar