Jarelind

Svennebananlir i Europa?

31 Oktober 2014 - 18:36
Det är plötsligt mörkt på eftermiddagarna. Det är oerhört olustigt. Å andra sidan; den vackraste fotbollen spelas i strålkastarsken. Det är sedan gammalt och allmänt känt.

Imorgon lördag är det alltså, ovärdigt nog i dagsljus, sista omgången i Allsvenskan och den stora dramatiken finns runt de nedre strecken. Falkenberg kommer såklart göra mål, som alltid, men det är ju inget odds att hänga i granen direkt. Ganska lockande odds på raka ettorna på FFF och Gefle, men när sakerna är som de är, dvs att FFF inte måste vinna och Gefles läge snabbt kan bli hopplöst, så avstår jag spel på förhand.
Detsamma gäller i striden om EL-platserna. AIK bör kunna göra ett par mål och vinna mot Kalmar, men oddsen duger inte på ett lag som kan nöja sig med ett X.

Då är det desto mer rafflande i Superettan.
Jag tror att alla tre topplagen vinner sina respektive matcher. Svennebanan-trippeln med ettorna hade säkert lockat mig på den tiden Lången var det enda spelsättet. Nu var ju det 20 år sedan, så ... vi struntar i den.
I botten MÅSTE Öster vinna för att undvika kval. Med ryggraden Vasilj/Velic borta vågar jag inte spela på dem till givna odds. Precis som med Gefle i Allsvenskan var istället min tanke att gå på Över-spelet, men bolagen snålar väldeliga här. Ovärt till runt 1,50.

Jag plockar istället motivationsspelen i Södertälje och i Ängelholm.
Det är nämligen så raffinerat att Öster, i händelse av vinst, har bättre målskillnad än de tre ovanförvarande 34-poängslagen. Så de måste, från start iaf, gå för vinst, de också. X räcker inte, om alla andra inblandade vinner. Underbart.
Jag plockar ÄFF till 1,83 hemma mot ett Östersund som inte har något att spela för längre. Widgren och Nouri avstängda, Ammar Ahmed idag presenterad som Åtvidabergspelare inför nästa år. Halvkul resa ner till Skåne för match mot ett heltaggat (?) hemmalag.
Och så tycker jag att 1,90 på halvgarderingen på Gais funkar bra i Södertälje. Nog för att Assyriska är allt annat än säkra på kval, men det där kommer Giffarna fixa åt AFF genom att slå Landskrona. Det är iaf vad jag tror. Med ett par måls ledning för hemmalaget på Norrporten och en kniv hårdare pressad mot strupen för bortalaget i Södertälje där i andra halvlek så tror jag makrillarna reder ut det där. Eller åtminstone inte förlorar matchen. Joel Johansson är skadad igen, men är det något Gais lärt sig av 2014 så är det att handskas med skador på offensiva spelare. Inget kollektivt trauma, med andra ord.

Även Syrianska är inblandat i slippa-kval-dramat och tja, ja, SFC borde kunna slå Husqvarna. Men bortaplan och odds under 1,80 gör att jag ligger lågt.

***
För oss på Eurosport är det högtidsdag under lördagen. Studio från kl 15 och avspark mellan Hamburger SV och Bayer Leverkusen kl 15.30. Sedan en kort rast på en halvtimme innan vi tänder upp cirkusen igen och kör studioinramning även runt Bayern Münchens möte med Borussia Dortmund.
Här rekas inget till 1,48, men ... är det inte högt på Bayern? Det är en prestigematch för mästarlaget. Det kommer vara 100 % fokus, inte 90, eller ens 95. 100. Och det går inte att blunda för att Bayern har 5-0-0 hemma medan BVB är det lag som har förlorat flest matcher i hela Bundesliga hittills ...

Liknande odds får vi på ett annat mästarlag, nämligen Juventus. Det är, vilket jag påpekat förr, inte samma drag i Allegris Juve som i Contes. Men. Mot lilla Empoli SKA det bara bli vinst, inte minst just för att det gått halvknackigt senaste veckorna.
En riktig skitdubbel, kan tyckas. Men oddsen lik förbannat någon tiondel för högt enligt mig. Gör vad ni vill med det.

***
I övrigt laddar jag för mitt första besök i Maribor.
Det har snackats ett tag nu, om att jag måste dit. Nästa vecka händer det. Maribor-Chelsea ska upplevas och lite monetär återbäring till staden skola ske. Känns fint.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Öster - GAIS
Fotboll - Superettan - Under 2,5 mål
1.81
19:00  Örebro SK - Kalmar FF
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.91
20:53  Lopp 8: Twin’s Zindy
Trav - Jägersro - Plats
1.70
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74

Skador & Avstängningar