Jarelind

På plats i Podgorica

14 November 2014 - 17:31
Yours truly sitter i Podgorica. Eller åtminstone strax utanför Podgorica. På en hotellterrass. Ovanför en Toyota-återförsäljare. Och njuter av bruset från landsvägen några meter nedanför.
Idyll.

Fast äsch, det är inte så farligt. Det är sensommarskymningsljummet, det är en underbar kuliss med de cerisa skyarna över bergen i bakgrunden.
Förutom trafiken hörs även lite random gnäll om den nya regeringen från landsmännen här. Det är tydligen svindyrt att bo i Sverige numera. Och alla är sådana där jobbiga antirasister. (Samma klientel har även blandat ihop mig med Kim Källstöm på hitresan, det är den nivån på alkoholkonsumtionen.) Tar djupa andetag av lättnad för varje samtalsdränkande lastbil som dundrar förbi.
Men nog om det nu. Det är en fotbollsmatch här imorgon. Det är därför jag är här.
Taxichaffisen blev eld och lågor på vägen från flygplatsen. Hans engelska var sådär, men jag snappade upp följande punkter:
- Han älskar Henrik Larsson.
- Han tycker att Zlatan Ibrahimovic är duktig, men en ohederlig spelare.
- Han avskyr Montenegros förbundskapten Branko Brnovic. För dålig, tydligen. Lång harang.
- Om Sverige inte slår Montenegro imorgon så är Sverige inte värt att gå till EM. ”Det vore som om Sverige inte skulle slå Liechtenstein”, tydligen. Åtminstone nu när Vucinic inte kan spela. Jag försökte säga något om Jovetic, men fick mest en fnysning tillbaka.
- Han älskar ALL fotboll. ”Fråga mig något om fotboll, vad som helst!”, sa han medan han höll på att styra sin taxi in i allt möjligt på vägen. ”Niklas här jobbar en del med Bundesliga …” började en kollega säga, bara för att bli avbruten med ett ”NO!, not Bundesliga, hahaha, I only know about REAL football, you know, the big clubs!”
Okej.

Det är bara någon futtig halvtimme kvar till Georgien-Polen, som jag ser är rekad här på sidan. Ställer upp på den 2:an till 1,90.
(Gud, nu hävdar de överförfriskade herrarna vid bordet intill att Novak Djokovic bor på det här hotellet. Just nu. Medan han spelar i London. ”Han är härifrån, vettu.” Det är ingen hejd på galenskapen.)
Men jag hämtar mitt spel från Glasgow ikväll. Skottland tar emot Irland. Landskampsderby mellan två nationer med EM-vittring efter fina starter. Framför allt Irland. Som kommer till Skottland med herrar Aiden McGeady och James McCarthy, båda födda i Glasgow … Som om mötet inte var ilsket ändå. Närå, vi slänger in lite cayenne i chiligrytan också.

Domare är serben Milorad Mazic, en man som endast i undantagsfall under hösten är sparsam med korten. I EM-kvalet lyckades han hitta fyra gula i godnattsagan Norge-Italien. I CL sex gula i Apoel-Ajax och fem gula i Olympiakos-Juventus. De röda åker upp lite då och då, i ligan och i CL-kval och i VM i somras faktiskt, då den gode Mazic blev först i världen med att visa ut allas vår Pepe i en landskamp. Stort.
Hur som helst, jag tror på benknäckarstämning, benknäckarspel och en del kort i afton. Och i så fall ett litet trendbrott. För det har varit ganska rara gossar hittills i höst. Dubiöst i afton.

Gula Kort-kamperna i kvalet hittills:
Tyskland - Skottland 2-4
Skottland - Georgien 2-2
Polen - Skottland 2-1

Georgien - Irland 3-1
Irland - Gibraltar 0-0
Tyskland - Irland 1-2

Mitt huvudspel blir Över 5,0 Kort asian till oddset 2,00 på bet365.

Alternativ:
Över 4,5 Kort till 1,75 på Nordicbet
Rött Kort till 3,55 på Nordicbet
Kort före 25:59 till 2,20 på Nordicbet
Vill man ge det sistnämnda lite mer tid så finns Kort Före 28:00 till klenare odds på bet365

Ska nu försöka leta upp första halvlek av Polens match på någon av hotellets sportkanaler, innan det bär av ner på stan med gänget. Än så länge har det varit 50% basket, 17% fiske, 25% tennis (den där turneringen i London, ni vet, med spelare som bor på vårt hotell) och resten Serie A-repriser.

Vi hörs imorgon.

***
Precis när jag ska trycka Publicera kommer kyparen på hotellrestaurangen och undrar vad jag gör. Förklarar. Då vill ha "ha ett säkert bet för imorgon, gärna med odds runt 4,00". Jag sa att jag skulle återkomma. "Good, because I really need the money! You help me, you get percent!"
Okej.
Det var trevligt att känna er.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Öster - GAIS
Fotboll - Superettan - Under 2,5 mål
1.81
19:00  Örebro SK - Kalmar FF
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.91
20:53  Lopp 8: Twin’s Zindy
Trav - Jägersro - Plats
1.70
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74

Skador & Avstängningar