Jarelind

Fotboll För Alla

21 November 2014 - 13:49
Jag har i afton den stora äran och ynnesten att agera konferencier på releasefesten för projektet Fotboll För Alla. Det är AIK (som pilotförening bland elitlagen, fler är på gång) som tar ett stort och uttryckligt steg bort från samhälleliga avarter som rasism, sexism och homofobi.
Min roll ikväll blir min stora favoritroll, nämligen den som djävulens advokat. Jag ska, förutom att presentera lite löst folk hit och dit, leda ett par paneldiskussioner och vara den som får ifrågasätta ifrågasättandet. Bara för saken skull. Bara för att jävlas. Njutningsfullt.
Vad jag däremot inte njuter av är att stå på en scen och prata inför en folksamling. Bara en kamera är läskigt nog, men då är det åtminstone bara EN. Nu rör det sig om ett hundratal åskådare i Nationalarenans innandöme. Inte skoj.
Å andra sidan så har jag blivit lovad "två backar läsk" som betalning och ni som kan er Percy Nilegård, ni vet hur jävla stort det är.

Under helgen kommer sajten fotbollforalla.com uppdateras med kortfilmer och info, så kolla in där om ni vill veta mer än mitt svammel här.

Jag är hur som helst mycket glad över att ha blivit tillfrågad.
Samtidigt lite avundsjuk på mina forna kollegor på TV4. Det är personalfest ikväll. Det brukar gå charmigt vilt till på de tillställningarna. Tyvärr kan jag inte avslöja några närmare detaljer. What happens at TV4:s personalfest stays at TV4:s personalfest, som det brukar heta.

Den här helgen ur ett fotbollsperspektiv bjuder, i mina ögon, framför allt på ett par magiska dagar i Italien.
Atalanta-Roma (1,85 på 2:an), Lazio-Juventus och, inte minst, derbyt i Milano på söndag kväll ... Det smärtar att tvingas följa skådespelet via en TV-skärm istället för att andas in krutröken och känna knallskotten vibrera i bröstkorgen.
Utöver Roma så anser jag att Parma (2,20) hemma mot ett visserligen tämligen borta-X-benäget Empoli och framför allt Udinese (1,925) hemma mot skrala Chievo är odds värda att syna i världens härligaste liga.

I England lockar Newcastle till strax under dubbla slanten.
I Spanien sneglar jag på derbyt i Valencia och hoppas på att få Kort-odds av värde lite närmare avspark.
Och i Tyskland ska det bli intressant att se om Hoffenheim gör det de gör bäst, dvs BLGM, även när Bayern väntar på bortaplan. Kombon 1:a/Blgm torde vara gångbar, men till just nu erbjudna 2,10 lassar jag inte in hela hushållet.
I Tyskland finns även min arbetsuppgift detta veckoslut. På söndag eftermiddag fokuserar jag på mötet mellan sorgebarnen Hamburger SV och Werder Bremen. Viktig bottenmatch mellan klassiska lag. Det blir väl ett X, som vanligt för mig ...

Men nu måste jag fortsätta streta på i min ambition att göra kvällen så bra som möjligt. Vi hörs om det där med exakta spelformer.
Tills vidare skickar jag med en tysk favorit i repris, på aftonens tema.


0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
01:05  L V Phantoms - T Marlies
Ishockey - AHL - 2 Moneyline
1.87
02:00  Tampa Bay - Washington
Ishockey - NHL - Stanley Cup - Över 5,5 mål
2.05
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 1X
1.66
19:00  Norrby - Helsingborg
Fotboll - Superettan - 2
2.05
19:00  AFC Eskilstuna - Gefle IF
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1,0
1.94
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5
1.72
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50

Skador & Avstängningar