Jarelind

Merry Christmas and a happy Neuer ..?

19 December 2014 - 17:44
Förlåt. Det ligger någon larvig västkustgen och skramlar i mig någonstans. Det är den som tvingar mig till sådana där tilltag som i rubriken.

Vi närmar oss juluppehåll i fotbollsligorna. Det är bara Premier League som öser på, helt hedniskt och underbart. Det är väl den enda plusfaktorn PL har att komma med gentemot min personliga lilla snuttefilt Serie A, men det väger å andra sidan blytungt.
I Italien och Spanien är uppehållen ganska korta, men i Bundesliga tar de ledigt i över en månad. Inte förrän 30 januari drar vi igång igen (Wolfsburg-Bayern, wow), vilket naturligtvis är helt befängt.

Nu räddas min konsultbaserade privatekonomi av att SBS köpt ett litet handbolls-VM. Drygt två veckor i Qatar väntar i början av 2015.
Spelplatsen kan definitivt ifrågasättas och det har nog bytts några bruna kuvert under ett och annat mötesrumsbord även inom handbollskretsar och inte bara när Fifa bestämt var VM ska spelas.
Men nu är det som det är.
Jag har följt pågående EM lite mer noggrant än tidigare mästerskap. Jag är trots allt en novis i detta skrå. Kan herrlaget göra som damlaget så kommer det verkligen bli en rolig arbetsresa att inleda året med.
Så det här med jul och det jävla, jävla, jävla nyåret får gärna stökas över ganska snabbt nu, vad mig anbelangar.

Men efter helgen såklart. För först ska vi njuta av några dagars fotboll igen.
Själv anser jag att det finns en del raka 1-X-2-spel som lockar på förhand. West Ham, Roma, Sampdoria och Schalke ligger alla inom spannet 1,75-1,90. Känns helt okej.
Här tänkte jag dock lyfta fram ett annat 1,90-odds. Nämligen det på att ingen nolla hålls när Newcastle och Sunderland möts.

Newcastle har bara gått mållöst i PL en gång under hela oktober, november och december. Formen är ingalunda på topp just nu verkar det som, men ett litet mål mot ganska dåliga Sunderland ska man väl ändå klara av inför vi-får-bara-njurpaj-till-jullunch-förbannade hemmafans?
Sunderland gör inte särdeles många mål över huvud taget. Men mot ett Newcastle som nu släppt in åtta mål i sina senaste två och som kanske tvingas ställa en 17-årig debutant i mål pga alla skador ... en boll ska de väl iaf lyckas peta dit, de rödvitrandiga?
1,90 på Expekt tycker jag duger gott under rådande omständigheter.

Och vad händer i Tyskland då? Jo, Neuer och gänget inleder omgången med att vinna i Mainz ikväll. Imorgon lassar vi på med en fartfylld eftermiddag som vanligt numera på Eurosport 2, bland annat med Schalke-Hamburg och Bremen-Dortmund. En eftermiddag som avslutat med Wolfsburg-Köln, vilket råkar vara min arbetsuppgift i helgen.
Sedan är det bjällerklang, inlagd sill, julmust, Bing Crosby och slaskänglar på gården som gäller ett tag.

Snart semifinaldags i handbolls-EM. Min nya favoritsport. X-läge?
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74
19:00  Enskede - Sollentuna
Fotboll - Svenska cupen - 2
2.15
02:00  Tampa Bay - Washington
Ishockey - NHL - Stanley Cup - Över 5,5 mål
2.05

Skador & Avstängningar