Jarelind

Kast med (relativt) liten boll

9 Januari 2015 - 14:55
Fredagar är ofta inledningen på mina arbetsveckor. Nu är det ingen vanlig vecka. Jag har redan varit igång i flera dygn. Med handboll.
Japp, det är så landet ligger.
När jag valde att lämna TV4 och hoppa på SBS-tåget i somras så var det kanske inte Qatar-Brasilien i handboll jag såg framför mig i första hand.
Men det ska bli förbannat roligt, detta stundande VM i Qatar. Och lite nervöst. Vilket också är roligt, för det var trots allt ett tag sedan i jobbet.
Tyvärr är det svenska medaljhoppet tämligen lågt, men större under har väl skett ...

För mig handlar det om att återvända.
Dels återvända till landet Qatar, där jag var på en av fotbollslandslagets vinterläger för några år sedan. Hiljemark, Thern och Hamad var några av de som var där och härjade.
Dels återvända till sporten handboll. Det första mästerskap jag jobbade med som kommentator var faktiskt handbolls-EM för damer, i Stockholm 2006. Sedan dess har jag vilat mig i form, kan man säga. Eller åtminstone hoppas, haha.

Det är meningen att jag ska tina upp lite i helgen. Sverige möter Slovenien på lördag och Danmark på söndag, två matcher som sänds i Eurosport 2.
(Slovenien möter för övrigt Danmark ikväll, i en match där Slovenien med några plusmål kan vara intressant som spel. Slovenerna känns luriga och även om Danmark är självklar favorit så ska de kanske inte vara riktigt så solklar favorit som de är hos bolagen ...)

Mitt fotbollstittande och fotbollstippande kommer att bli lidande de närmaste veckorna. Det är smällar man får ta. Men förhoppningsvis kan jag kompensera med några handbollstankar istället.

Några matcher ska jag väl ändå hinna hålla koll på under helgen. Barcelona-Atlà©tico är en godbit, såklart. Av de 22 spelare som startade när lagen möttes i sista omgången i våras har sex stycken lämnat. Kuriöst har fyra av dem hamnat i samma klubb, nämligen allas vårt Chelsea FC.
Barcelona är ju inte som vi vant oss vid under senaste säsongerna, men mot Atlà©tico har man förkrossande siffror och en trend att bygga vidare på? 6-2-0 på Camp Nou i de senaste åtta inbördes.
Atlà©tico vill såklart bryta det mönstret och bli det första lag att besegra både Barca och Real på bortaplan samma säsong sedan Mallroca gjorde det 2002/03. (Senast Atlà©tico själva lyckades med den bedriften var samma år som U2 släppte "The Joshua Tree", för att sätta det i perspektiv.)
Ytterligare kuriositet inför den matchen:
Barcelona med Suarez: 5-1-3
Barcelona utan Suarez: 7-1-0

I Italien är det rejäla tungviktsmöten. Napoli-Juventus, där den gamla damen nog gärna hade varit i en position där ett X varit tillräckligt för att fortsätta hålla Roma bakom sig ... Nu kan det ju bli så ändå, då Roma tar sig an Lazio. Det blir väl X "som vanligt"? Siffrorna är 49-56-37 i vinröd favör.
Det blir en häftig söndag, hur som helst.
Glöm nu inte genrepet Sverige-Danmark mitt i allt det där bara ...
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Ekenbladen - 2015-01-09 16:10

..... Men senast Atl var på besök i Katalonien så behövde man ju "bara" ett X för att säkra vinsten i ligan, så man kan nog nästan klassa den poängen som en seger och förlust för Barca om man nu vill ha detta i beakt :)

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
17:30  Elfsborg - Trelleborgs FF
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80

Skador & Avstängningar