Jarelind

Snöbollar i Qatar

15 Januari 2015 - 11:04
Det är midvinter i Qatar. Det hindrar inte programledare Karin Frick och studioexpert Ljubomir Vranjes från att jobba på solbrännan. Eller undertecknad från att mest gnälla på den ymniga svettningen som uppstod under förmiddagspromenaden i hotellets småbåtshamn.
Det är drygt 20 grader och en brännande decembervit sol. Tack och lov finns det AC på rummet här på 21:a våningen i Doha.

Äsch, jag koketterar. Jag älskar att vara här, trots värmen. Solen skiner, mangon och halloumin i frukostbuffà©n är jättefin, demontränaren Brand körde situps intill mig på gymmet i morse och snart ska ett VM dra igång.
Låt vara att det rör sig om handboll och inte min favoritsport fotboll, men det här ska bli fenomenalt roligt. Och en utmaning. För en sån som jag, som mest slökollat på på den här sporten genom åren.
Men kommentatorskamrat Per Johansson ska lotsa mig igenom terminologin och det finns förhoppningar om att jag ska ta mig igenom detta utan att tvingas till gatlopp med tjära och fjädrar.
Men man vet aldrig ... Lite nervöst är det, framför allt inför morgondagen, då Sverige går in i turneringen, mot Island. Match om andraplatsen i gruppen direkt, om alla andra gör det de ska. (Frankrike lär vinna och Tjeckien torde sluta fyra i gruppen.) En andraplats som sannolikt innebär en hel del inför åttondelsfinalen. Hellre ett Tyskland med interna motstridigheter eller ett Ryssland på halvdekis än ett guldaspirerande Danmark eller ett stekhett Polen, om en säger.

Hur som helst. Jag tänkte återkomma så gott som dagligen här och veva igång ett snöbollsprojekt under turneringen.
Jag börjar med Qatar rak till 1,30 (nordicbet).
Varför? Jag tror att värdnationen kommer att vara ganska bra. På riktigt. Man har värvat en av världens bästa tränare, spanjoren Rivera, och ett gäng spelare som i vissa fall lika gärna hade kunnat lira för sina gamla hemländer.
Rivera har samlat sitt gäng med jämna mellanrum sedan tidigt i höstas, så det ska inte vara några samspelsproblem. Qatar har inför VM bland annat besegrat Ryssland med 33-22. Resultaten i träningsmatcher ska tas med en nypa salt, men nånting säger de ändå.
Brasilien är inget pissgäng, men ska ha svårt att ta sig vidare från den här gruppen. Kanske kan bli fyra på Vitrysslands bekostnad. Man har radat upp silver i Panamerikanska mästerskapen, bemästrade av Argentina. Det är fel att kalla dem blåbärsnationer. Brasilien är världsbäst på damsidan just nu. Men det är ändå en bit upp till de bästa på herrsidan.
Det är utsålt i Lusail, där även finalen ska spelas om drygt två veckor. Oklart om de över 15.000 åskådarna är inbitna handbollsfans, men de lär i alla fall ge sitt Qatar ett ljudligt stöd.
Matchen sänds på Eurosport 2, kl 18.30 svensk tid.

Snöbollen kommer få ett par chanser att misslyckas, blir ju tyvärr möjligen snabbt ganska trist annars ... men ambitionen är såklart att låta den rulla på så länge som möjligt.
Därför kommer oddsen vara lite nertonade. Men förhoppningsvis kan tankarna runt spelen leda till egna tankar och högre odds för de som vill lira mer "vanliga" singlar eller dubblar.

Sveriges alla matcher samt några ytterligare gruppspelspraliner och lejonparten av slutspelet ser ni på Kanal 5, medan Eurosport öser på med en massa matcher de också.
Vi hörs.
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
probie - 2015-01-15 11:54

Snälla! Använd begreppet "offensiv foul" istället för det förhatliga "stürmer foul"(eller hurfan det nu stavas). Så less på Perlskogs inblandning av tyska...

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
17:30  Elfsborg - Trelleborgs FF
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80

Skador & Avstängningar