Jarelind

Snöbollskig på kommentatorsplats?

16 Januari 2015 - 10:02
Qatar satt som en smäck igår, föga överraskande. Kamrat Per Johansson hade gått på det lite mer vågade spelet Brasilien +4,5, så det var engagerat på kommentatorsposition i slutminuten.
Tyvärr var det inget som hördes, då vårt ljud från Lusail aldrig nådde hela vägen till Stockholm och därifrån vidare ut i era televisionsapparater.
Mycket teknikstrul har jag varit med om i mitt yrkesliv, men det brukar alltid lösa sig. Alltid. Icke igår. Jag räknade till åtta personer som försökte hjälpa oss. Eller, ja, hjälpa och hjälpa ... som stod vid vår plats och kliade sig i huvudet åtminstone.
Hoppas på bättre lycka idag, när handbolls-VM börjar "på riktigt".
Det finns gott om favoriter som bara SKA vinna idag. Spanien, Frankrike, Ryssland, Slovenien ... men oddsen är ju därefter.
Jag väljer att i snöbollen gå emot en favorit, iaf halvemot, eller hur man nu ska uttrycka det.
Jag spelar Österrike +7,5 Mål till 1,31 (bet365).
Kroatien kommer såklart att vinna och är en av storfavoriterna inför mästerskapet. Men kroaterna smällvinner sällan direkt från start i turneringar, de växlar hellre upp efter hand. Här kan Österrike bita ifrån, tror jag. Alplandet förlorade med 28-30 i genrepet, mot ett på pappret ordinarie Frankrike. Fransmännen har, precis som Kroatien, en liten extra växel när det verkligen gäller, men nu är det en premiär och framför allt två pinnar som ska hämtas in.

Förutom den stora besvikelsen med ljudstrulet igår så var hela kvällen en märklig upplevelse.
I en hall som skulle vara fullsatt (SOM det tjatats om detta på förhand) lät ett hundratal inhyrda spanjorer med blåsinstrument som en orkan. Resten av de cirka 7-8.000 (officiellt elva, men aldrig) höll tyst fram till slutsignalen, då det faktiskt jublades tämligen unisont.
Annars var det "Vamos Qatar" som ekade i öronen. De stod nämligen precis bredvid oss.
Under invigningsceremonin (det ryktades om Beyonce) hölls tre långa tal på arabiska under vari åtminstone ett, fick vi översatt, det uttrycktes stor glädje över att det, till skillnd mot vad som framkommit i elakartad press, inte kommit någon byggnadsarbetare till skada under konstruktionen av de tre stora hallar som byggts till mästerskapet.
Nåja.
Den lögnen kändes lika genomskinlig som den vi fick höra från VM:s Venue Manager när vi påtalade våra teknikproblem-
"Det är lika för alla, felet är inte vårt, det är inget vi kan göra."
VI tittade oss förundrat omkring och noterade att folk med head set förnöjt pratade på. Tyskar, spanjorer, danskar osv. Men de kanske bara var nöjda med att få se på handboll, de kanske inte sände TV, vad vet vi ...

Nu laddar vi om. Sverige-Island kl 19 svensk tid, förhoppningsvis (?) kommenterat av mig och Per Johansson.
Men sändningen på Kanal 5 börjar redan kl 16.30, med uppsnack och med matchen Polen-Tyskland. Intressant inför kommande åttondelsfinal, motståndsmässigt för Sverige.
Jag tycker att 2,10 på Polen är helt okej. Polackerna slog ut Tyskland i kvalet till VM i somras. Tyskland är kaotiskt på ledarsidan, där folk är öppet osams, kanske kan visa sig även på planen ...
Och i Sverige-Island har oddsen nu verkat sätta sig. Det har pendlat mellan 1,55 och 1,90 på Sverige, nu verkar det lagt sig på 1,80-1,85 överallt. Kamrat Per har muttrat "det är fel favorit" under dagarna här. När X2 på Island var uppe på 2,60 ett tag så kändes det väldigt spelvärt, men så där kan man ju inte hålla på ... Nyckelmatch ikväll. Det handlar om att slippa Danmark och kanske Polen i åttondelen.

Vamos Suecia!, som den inhyrda hejaklacken här skulle uttrycka det.
2 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Jarelind - 2015-01-16 12:54

En snöboll rullar långsamt i början, vet du ...

De som vill ha lite mer kittlande odds kan testa Algeriet till 3,35. Rätt favorit i Egypten, men mer 50/50 enligt vissa experter än bolagen tycks tycka.
Och Kim Andersson Under 4,5 kanske? Ger 1,95. Island snackar om att punkta, vilket Sverige lär ha tänkt igenom motdrag mot. Får vi hoppas.

LazyLoop - 2015-01-16 11:06

kom igen nu Jarnelind lägg ner 1.30 oddsarna fom behöver man liksom ingen hjälp med att hitta glöm inte att du får 5.0 gånger på sverige mot Island idag!!Jag skrev inte fel 5.0 gånger på unibet

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 1X
1.70
19:00  Norrby - Helsingborg
Fotboll - Superettan - 2
2.05
19:00  AFC Eskilstuna - Gefle IF
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1,0
1.94
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5
1.72
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50

Skador & Avstängningar