Jarelind

Allez les bleus

20 Januari 2015 - 09:43
Snöbollen var nära att krascha igår, men Iran fixade halvtidslinan och vi rullar vidare. Idag krånglar jag inte till det alls. Plockar Frankrike rakt, till 1,22 (unibet).
Har inte sett fransmännen spela än, men jag har sett två av Islands matcher. Och det räcker. Kan inte för mitt liv se hur Frankrike ska riskera att slänga bort en gruppseger genom att tappa poäng ikväll. Island har en högstanivå som mycket väl kan matcha favoriten, men detta VM har de sällan varit uppe på den nivån. Och framför allt inte särskilt många minuter åt gången.

Om snöbollen jobbat med dubblar hade jag nog lagt till Argentinas 1,083 mot usla Saudiarabien. Men nu sysslar vi inte med sånt.
Argentina och Brasilien fortsätter att bita ifrån bra. Bättre än jag trodde på förhand, och framför allt efter att ha bevittnat Qatar-Brasilien i öppningsmatchen. Då såg vi ett andefattigt Brasilien som knappt ens försökte göra mål ... Burdust slöa, var de. Mot värdnationen. I öppningsmatchen. Hej, konspirationsteorier.

Övriga handbollstankar:
Ska bli intressant att följa Polen-Ryssland, där oddsen svängt med 0,25 upp och ner senaste dygnet. Polen på lite mer korrekta (?) 1,60-1,65 just nu.
Och så tror jag att Tjeckien, med Jicha tillbaka (OM han är tillbaka) kan betala tillbaka bra på de 2,40 de släpptes till. Var uppe på 2,80 och vände, nu runt 2,25 verkar det som. Värt att notera är att Egypten är det land som mest av alla spelar "hemma", i form av publikstöd.
Tror Danmark är skärpta och slår tyskarna, som fått ladda ur rejält mot både Polen och Ryssland. Men 1,30 känns trist ändå.

Idag vaknade jag med ett tjugotal ballonger på min balkong. Ett ögonblick funderade jag på om det var landslagets Östlund som firat sin 23-årsdag i sviten intill, men barnvrålen inatt lät inte som Östlund ...

Jag hinner faktiskt se en hel del fotboll här också. Det mesta TV-sänds och framför allt rullar repriser hela förmiddagarna.
Igår hann jag se Iran vinna på förmiddagen, en halvlek av Ghana-Senegal, Algeriets vändning mot Sydafrika, andra halvlek av Everton-WBA samt en halvlek av träningsmatchen Kanada-Island. Smått absurdistiskt att ligga på ett varmt (har stängt av AC:n, överdoserade första dagarna, blivit förkyld) hotellrum i Doha och se Kenny Stamatopoulos och Lars Lagerbäck zoomas in med jämna mellanrum mitt i natten.

Snart är det dags för två matcher i Asiatiska igen. Ska försöka pallra mig ner till gymmet och göra lite egennytta medan jag ser Japan vinna (asian hcp -1,5 till 1,975?) mot Jordanien och Irak göra detsamma (utan att släppa in mål, till 1,72!) mot Palestina.

Efter Sverige-Algeriet (Kanal 5, kl 19 svensk tid) blir det taxirally till hotellet för att hinna se slutet av Chelsea i ligacupen. Lär väl, tyvärr, inte vara 4-0-ledning i paus den här gången.

Så, ja, det är väl ungefär så jag håller på om dagarna. Som hemma i Sthlm, fast 20-25 grader varmare. Och med ytterligare en skillnad: att solvärmen gör att ballongerna på balkongen smäller, en efter en. Som ofantligt långsamma popcorn. Det är ett trivsamt ljudbildstillskott i det annars latenta avlägsna men ändock dominerande byggarbetsplatsmullret.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
20:15  Sverige - Schweiz
Ishockey - VM  - Över 4,5 mål
1.74
20:45  Barcelona - Real Sociedad
Fotboll - La Liga - 1 asian hcp -1,5
1.72
20:45  Lazio - Inter
Fotboll - Serie A - Inter ö 5,5 hörnor
1.98
21:00  Winnipeg - Vegas
Ishockey - NHL - Stanley Cup - 1 money line
1.69

Skador & Avstängningar