Jarelind

Kvartsfinaltankar

28 Januari 2015 - 11:26
Det har blivit dags för kvartsfinaler här i handbolls-VM. Vi flyttar från Al Sadd, där Sverige huserat, till huvudarenan i Lusail, ett par mil norrut. Därifrån sänder vi idag Qatar-Tyskland i Kanal 5 och Danmark-Spanien i 9:an.
De andra två matcherna sänds i Eurosport 2.

Här kommer lite korta funderingar kring kvartarna. Ni som är mer handbollskunniga får gärna kommentera, för allas bästa.

Qatar - Tyskland
Lite extra nerv, eller vad man nu ska kalla det, kring den här matchen med tanke på att Tyskland inte ens kvalade in till VM. Men Ausrtalien slängdes ut och Tyskland slängdes in och nu väntar alltså "klubblaget" Qatar. För det är ju det det är. Ett ihopvärvat landslag från alla möjliga delar av världen.
Det blir ett domarteam från Makedonien i denna match. Jag har ingen koll på dem, men vi har hört här på vårt hotell från ett annat domarpar som uttryckte stor lättnad över att slippa den här matchen "med allt som är runt omkring". Många vittnade om en del dubiösa domslut i åttondelen. Att hemmalag och/eller stora lag/nationer får fördelar är väl iofs inget ovanligt, men ... ja, Tyskland måste vara BRA för att vinna idag, det tror jag. 3,10 på Qatar känns nästan lika kittlande som 3,10 tyvärr gjorde på Polen i förrgår. Det är jämnare än så på förhand, i mina ögon.

Kroatien - Polen
Kroatien fick slita mot Brasilien. Polen fick matchen precis dit de ville mot Sverige. Kroatien har något som Sverige saknade med Kim Andersson på bänken; hot från distans.
Kroatien vinner sannolikt, men oddsmässigt känns det inte intressant för mig.

Danmark - Spanien
Jag har inte sett Spanien så mycket, tyvärr. Danmark har känts tveksamma, men sedan blev det allvar mot Island i åttondelen och då var det inte ens riktig match i fem minuter.
Tungviktsmöte där bolagen har Spanien som väldigt knapp favorit, vilket verkar stämma med våra expertkommentatorers uppfattning här.
Chanspeng på X?

Slovenien - Frankrike
Frankrike visade var skåpet skulle stå mot stackars Argentina. Slovenien gjorde det de skulle mot Makedonien. Jag kikar nyfiket på en del Mål-spel här.
Joli tar oftast straffarna för Frankrike och han gör det med den äran. Mål på 20 av 23 hittills. Får han fortsatt förtroende från sju meter så tycker jag Över 3,5 till 1,68 (unibet) är helt okej. Kommer nog inte få så mycket speltid i övrigt, men något enstaka spelmål är inte omöjligt heller.
Skulle Joli bränna nån straff i början står dock Guigou, eller "Peter Pan" som han kallas redo. Guigou har gjort 12 mål på 16 försök, men till skillnad från Joli så spelar han väldigt mycket. 27 mål i VM hittills. 2,20 på Över 4,5 ... tjavars.
De slovenska målvakterna på straffar? Förstemålvakten Skof har räddat 4 av 11. Sammanlagt har målvaktsparet räddat 6 av 20.
Och i Slovenien härjar Dragan Gajic. Karln har gjort 52 mål hittills, varav 17 från kanten och 17 på straff. Han kommer att få några chanser på straff idag också. Men kommer han få lägena från kanten? Kollega Vranjes här är lite inne på att Frankrike kommer försöka plocka borta honom ur spelet. Är han på rätt spår där så finns det fina odds på diverse under-spel. Får suga lite på den.

Vi hörs under kvällen, om ni vill.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
14:55  Global Withdrawl - Cat Chevy
Trav - Solvalla - H2H 1
1.70
15:00  Malmö FF - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
2.00
15:00  Kalmar FF - Hammarby
Fotboll - Allsvenskan - Över 2,5 mål
1.83
17:30  Elfsborg - Trelleborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
17:30  Sirius - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 2
1.76
17:30  Vasalund - Lidingö
Fotboll - Division 2 norra Svealand - 1/1 HT/FT
2.20
20:30  Cadiz - Tenerife
Fotboll - La Liga 2 - 1
1.75
12:00  Cilic - Duchworth
Tennis - Franska Öppna - Cil hcp -9,5 games
1.71

Skador & Avstängningar