Jarelind

Stackars Stuttgart

6 Februari 2015 - 11:24
Jag ska upp i sadeln igen. Kommentatorssadeln, that is. Och äntligen sparkboll istället för kastboll igen. Även om handbolls-VM var roligt så är det skönt att komma in i trygga fotbollsfamiljen igen. Lite som när Bilbo varit iväg och slagits med Smaug för att sedan få sjunka ner i öronlappsfåtöljen och göra rökringar (och rökörlogsfartyg) igen. Ni fattar.

I helgen står Stuttgart-Bayern och Augsburg-Frankfurt på programmet.
Och den förstnämnda drabbning är såklart intressant i skenet av Rückrundes första två omgångar.
Bayern har fått pisk av Wolfsburg och bara en poäng hemma mot Schalke ... Jag har aktat mig för Bayern med handikapp hela säsongen, då det sällan är Peps grej, det där med att köra över motståndaren. Men nu måste inte bara tre poäng hämtas, nu tror jag det finns ett sug efter att spänna musklerna rejält inför jagande (nåja) Wolfsburg.
Stuttgart ligger inför omgången på kvalplats nedåt och har klena 1-2-6 och 4-17 på hemmaplan. Den statistiken kommer inte vara tjusigare på lördagkväll. Just nu 1,63 på -1,5 och 2,10 på -2,0 för Bayern ... Visst, giganterna har för deras del smått blygsamma 5-3-1 utanför München, men ... jag tror som sagt på en styrkedemonstration på lördag eftermiddag.

Annars är väl det mest intressanta i Bundesliga olyckan Borussia Dortmund. Stryk av Augsburg senast. Hemma. Med en man mer lång stund av matchen. Klopp är kvar, men påstås i tysk media ha fått februari på sig att styra upp skutan igen.
Nu väntar Freiburg på bortaplan. Dvs ett av lagen man ska förbi, är tanken. Freiburg har 2-5-2 hemma, BVB har 1-2-7 borta ... Det är såklart en omöjlighet att "översätta" på detta vis, men jag gör det ändå. Tänk att få oddsen 5,50-4,00-1,60 på matchen Sunderland-Burnley eller, för att ta ett riktigt smaskigt aktuellt exempel: Empoli-Cesena. De möts också i helgen nämligen. Det är liknande hemma/borta-stats där och nästan exakt omvända odds.
Klart att något åt Freiburg-håll borde spelas.
Freiburg föll senast med uddamålet borta mot topplaget Mönchengladbach. Och ja, "normalt" vinner Dortmund. Men det är bevisligen inte normalt nu. Och Grosskreutz är skadad igen, ytterligare ett orosmoln på den gulsvarta himlen.

I England är det derbydag på lördag och jag håller mig än så länge därifrån spelmässigt. Men liiite lockar ju storebröderna Arsenal och Liverpool till 2,30 stycket. Värt att kolla närmare på, men inget spel förrän så har gjorts för min del.

Derby är det även i Spanien på lördag eftermiddag. Ett vingklippt Real besöker Atlà©tico på Vicente Calderà³n. Torres (3,25) slår till igen?

Skön helg, hur som helst. Ingen som helst anledning att lämna TV-soffan under hela lördagen. Kika gärna förbi Eurosport 2 och ägna stackars Stuttgart en empatisk tanke också.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
21:00  Lugo - Huesca
Fotboll - La Liga 2 - 2
2.05

Skador & Avstängningar