Jarelind

Tre nyanser av rött (och lite vitt)

15 Februari 2015 - 12:29
Jag var visserligen ute och snedseglade rejält vad gällde West Ham igår, men Reading och Liverpools förehavanden gick desto bättre, så mot bättre vetande kör jag väl en liten FA-cupgenomgång även idag.

Aston Villa - Leicester
Inbördes 2-0-2 i FA-cupsammanhang. Senaste mötet vanns av Leicester, i Birmingham 2001, med 2-1.
(En irrelevant gemensam nämnare är att senast dessa lag gick förbi den 5:e omgången så blev de utslagna av Chelsea. Villa i semi -10 och Leicester i kvarten -12.)
Att stanna i PL är såklart huvudfokus för dessa gäng under våren. Vem vilar flest idag?
Villa har 19-9-12 hemma mot Leicester genom åren och vann med 2-1 i december. För en månad sedan vann Leicester hemmamötet med 1-0.
Jag blir inte klok på den här matchen och passar. Langa in ett singel-X på tipset?

Bradford - Sunderland
Den 20:e januari 1909 vann Sunderland det hittills enda mötet i FA-cupen. Inte särskilt många finns kvar i trupperna sedan dess ...
Senast de möttes var i Championship säsongen 2003/04. Då vann Sunderland med 4-0 hemma och 3-0 borta.
Bradford (5-4-6 hemma) är 9:a i League 1, med två poäng upp till kvalplats just nu. Det SKA skilja en del mellan lagen och jag tycker 1,93Sunderland (2-6-4 borta) -0,25 är helt okej, även om Sunderland har en bottenstrid att tänka på också.

Arsenal - Middlesbrough
Dessa har mötts åtta gånger tidigare i FA-cupen. Arsenal har vunnit fem av de mötena, inkluderat de tre senaste, varav samtliga tre under Wenger-tiden. Senast var 2004 då Gunners vann med 4-1 efter bl.a. två mål av Fredrik Ljungberg. Dessförinnan var det Festa som med ett självmål såg till att Arsenal fick festa (höhö) efter semifinalen 2002.
Boro leder Championship och har radat upp trepoängare på sistone. Även Arsenal får sägas ha bra form, trots derbytorsken mot Kane. 2-1 hemma mot Leicester imponerar kanske inte, men en vinst är en vinst.
Wenger har vunnit FA-cupen fem gånger (bl.a. ifjol som ni säkert vet) och har nu vittring på Aston Villas George Ramsays rekord, dvs 6 pokaler. Nog för att Arsenal har en oerhört viktig CL-plats att kriga om, men jag tror inte det stjäl något fokus just idag. Och ett fokuserat Arsenal strular inte till det mot ett Championship-lag. 1,68 på -1,0 får det bli för mig. Vågar ändå inte gå på normalt handikapp, med Leicestermatchen i färskt minne.

Så får det bli i England idag.
Nu till härliga Italien.
Milan-Empoli i "lunchmatchen" och som vanligt måste Ö2,5 till över dubbla degen synas.
Utöver regelmässigheten där så känns Roma mot Parma som en potentiell gruva idag. Tyvärr. För det grundar sig lite på att Parma inte ens vet om klubben finns imorgon. Lite tillspetsat, men ungefär så är läget. Som om det inte räckte med torsken mot Chievo i veckan, eller den cementerade jumboplatsen i tabellen.
Roma har stångat sig igenom en tuff period med en hel del manfall av olika anledningar. Jakten på Juventus fortgår dock och i eftermiddag finns läge för en rejäl överkörning. Eller urspårning, beroende på hur man ser det.
1,85 på -1,5 funkar för mig, trots att jag normalt är väldigt restriktiv med handikappspel i anständiga Serie A.
Roma har grym statistik hemma mot Parma genom åren. Ingen förlust sedan 1997, tex. Förra säsongen blev det 4-2. Året dessförinnan 2-0. Bortamötet i höstas vanns med 2-1, om någon undrar.
Roma hemma: 7-4-0 och 23-7.
Parma borta: 1-0-9 och 8-26.
Ljajic visar vägen igen, genom att göra sitt sjätte Första Målet (5,30) för säsongen?

Ett lite "udda" Målskyttespel idag skulle annars kunna vara Nolito (4,00). Karln har gjort mål i de två senaste matcherna för sitt Celta de Vigo. En gång tidigare under säsongen har han gjort mål i tre raka matcher. En av de matcherna var mot Atlà©tico Madrid, då Nolito från straffpunkten räddade poäng genom sitt 2-2-mål.

Medan Nolito gör mål och Juventus sopar banan med Cesena ikväll så utspelas även ett drama i Ligue 1. Lyon har chansen att rycka lite i tabelltoppen. Men Lorient står i vägen. Duger 2,50 på ett toktaggat (och nervöst?) Lyon? Jag är inte säker. Jag står över. Men oj, vad det ska bli spännande att följa händelserna där.
Tänk om PSG hamnar på efterkälken i ligan efter floppen igår och sedan går på pumpen mot Chelsea i veckan ... Kämpiga dagar nu, Blanc.

Min söndag?
Jorå, ska ägna mig åt Hertha Berlin och Freiburg på Eurosport 2 i eftermiddag. Det blir ju X, det.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
17:30  Elfsborg - Trelleborgs FF
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80

Skador & Avstängningar