Jarelind

Vårkänslor och allsvenska långtidsspel

20 Februari 2015 - 15:07
IMORGON BÖRJAR DET!
Den svenska tävlingssäsongen, äntligen. Jag går omkring med ett Ronja Rövardotterskt vårskrik sjungande i bröstkorgen. Kan knappt bärga mig.

Jag har spanat in ett par långtidsspel inför Allsvenskan, men börjar med två lir inför morgondagens cupspel.

AIK - Landskrona, 2:a hcp +2,0, odds 1,975 (bet365)
Jag tror att AIK vinner. Men jag är inte alls säker på att det blir någon överkörning här. Spelplatsen är Grimsta, publikkapaciteten är blygsamma 3.000 och det där Bajen-derbyt hägrar vid horisonten.
Jag såg AIK-Gefle och det gick ju inte undan direkt. Tror att N-E Johanssons maxlöpning för att sparka omkull Lantto efter en hörna var matchens enda.
Nej, skämt åsido. Det är klart att Gefle är bättre än Landskrona och en träningsmatch är en träningsmatch. Men vi vet alla hur trögstartat Gnaget brukar vara. 2-0/3-1 känns dock inte alls otänkbart, så jag tar gärna på mig hängslen när oddset ändå är så pass tilltalande. 1,75 på +2,5 är med sagda ord också intressant. En smaksak. Om man nu håller med om mina tankegångar öht.

Kristianstad - Hammarby, 2:a hcp -1,5, odds 1,86 (unibet)
I samma cupgrupp liras denna match. Var först inne på Över-spel här, men oddset var lite väl klent för min smak. Väljer istället detta spel, med ungefär samma argument. Nämligen att ett så infernaliskt jävla dyngsuget Bajen kommer ösa på. Det är mycket möjligt att det slinker in en boll bakåt också, för där ser det alltjämt lite svajigt ut, men offensivt finns så mycket kunnande att det ska lösa sig ändå.
Tre poäng är såklart viktigare än målskillnad just imorgon, men målskillnaden är inte ointressant. Jag misstänker att sluge Nanne gärna ser till att ett X på Friends i sista matchen räcker för avancemang. Nu har Hammarby en gynnsam lottning, eller vad det nu är, med spelschemat, då hemmamatchen mot Bois spelas efter AIK:s match mot Kristianstad, så Bajen kommer veta då hur många mål som krävs för att lägga sig på "vinnarsidan" av ett eventuellt X i den eventuella gruppfinalen.
Men ändå. Jag tror inte man snålar till sig 1-0 som utgångsläge här. Full fart framåt.

***
Då blev det dags att kolla på långtidsspelen då. Och kuriöst nog så rör de samma lag som cupspelen ovan.

Hammarby att vinna bortapublikligan - 2,85 på Unibet
Hammarby är favorit och ska så vara i mina ögon. Trots det tycker jag oddset känns okej. 2014 vann Göteborg bortapublikligan med 9799 som snitt. Det är fortfarande många som har blåvitt som "andralag" runt om i landet, plus att göteborgarna har antagonister både i Skåne och Stockholm. Folk bryr sig om IFK, helt enkelt. Men nu tror jag ännu fler bryr sig om nykomlingen Bajen, även det ett populärt "andralag" lite varstans. Och med gott om antagonister, såsom varande 08-lag.
Alltså: folk kommer vilja se Hammarby när de kommer på besok. Och: Bajenfansen kommer att åka med sitt lag med en omåttlig iver i ren och skär glädje över att slippa åka till Ängelholm igen. Ungefär så.
Hammarby snittade ifjol 4396 på bortaplan. Lite hårddraget kan man säga att det var snudd på utan draghjälp i charmiga Superettan. Den draghjälpen finns i större utsträckning nu. Inklusive två bortaderbyn.
Visst, ett Brommapojkarna hade varit fint att ha med som assistans i detta fall också, men där kan väl Giffarnas medverkan väga upp. Fler hammarbyare än göteborgare åker till Sundsvall. Och färre göteborgare åker till Sundsvall än till Mjällby också.
Utöver Göteborg så kommer såklart AIK, Djurgården och MFF vara med och hota här. Att Göteborg och AIK möts på västkusten i slutet av säsongen KAN vara en sådan match som är lite farlig för det här spelet, tex. Men jag ger det ändå spelrum ner till 2,50 oddsmässigt i min bok.

AIK att vinna hemmapublikligan - 4,40 på Nordicbet
Hammarby, med ett snitt på över 20.000 ifjol, är favorit här med, vilket är helt rimligt. Men att skillnaden i odds så ska vara så här stor köper jag inte.
Att Bajen är tillbaka kommer att innebära att även de andra 08-klubbarna mobiliserar. AIK hade ett snitt på 16.446 förra säsongen. Nu får man ett hemmaderby till och att något lag utanför Stockholm skulle kunna hota känns osannolikt.
Nej, detta lär bli en tvekamp och det som talar till Gnagets fördel gentemot Bajen är just derbykapaciteten. Det går in nästan 20.000 fler på ett fullsatt Friends än på ett fullsatt Tele2. Nu tror jag inte det bli helknökat på alla derbyn under året, MEN en viktig detalj är att klacksektionerna på Friends verkar utökas, om jag förstått saken rätt, från cirka 4000 till 5500 och DE sektionerna kommer fyllas, det utgår jag ifrån.
På andra bolag finns samma spel till 3,00, vilket ytterligare lcokar mig till spel på 4,40. Med ett extra derby, lite mer hets i stan och en eventuell guldstrid (det har jag svårt att tro på förhand, men man vet ju aldrig) så ... ja, för högt odds för att låta bli helt enkelt.

Detta är mina huvudtankar hittills. Annat som jag spanat på som långtidsspel får jag kanske anledning att återkomma till närmare den allsvenska premiären. Det finns tvivelsutan ett par högoddsare att grunna vidare på, tycker jag mig se.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
15:00  Värnamo - Halmstad
Fotboll - Superettan - 2 asian hcp 0
1.80
15:00  Hammarby - AIK
Fotboll - Allsvenskan - BLGM
1.87
16:00  Täby - Mora
Fotboll - Division 2 N Svealand - 1 hcp -1
2.23
16:15  USA - Kanada
Ishockey - VM  - 1 Moneyline
2.43
17:30  Malmö FF - Häcken
Fotboll - Allsvenskan - X2
1.80
18:00  Norrtälje - Vasalund
Fotboll - Div 2 N Svealand - 2/2 HT/FT
1.72
20:15  Sverige - Schweiz
Ishockey - VM  - Över 4,5 mål
1.74
20:45  Lazio - Inter
Fotboll - Serie A - Inter ö 5,5 hörnor
1.98
20:45  Barcelona - Real Sociedad
Fotboll - La Liga - 1 asian hcp -1,5
1.72
21:00  Winnipeg - Vegas
Ishockey - NHL - Stanley Cup - 1 money line
1.69

Skador & Avstängningar