Jarelind

Ruhr, Peking, Maribor och ... Falun?

28 Februari 2015 - 10:39
I eftermiddag spelas en av Europas häftigaste matcher. Borussia Dortmund tar emot Schalke 04 inför utsålda läktare. Det innebär 79.500 högljudda och mestadels gulsvarta supportrar, som i skenet av säsongen ser detta derby som en av två räddningsplankor. Dessvärre kommer det olägligt. Mitt i dubbelmötet med Juventus i CL. Ett CL som Schalke nu återigen suktar efter i tabellstriden bakom Bayern och Wolfsburg.
Motivation saknas inte, således (som om den någonsin skulle göra det här).
En extra krydda är matchen i matchen mellan Klopp och Di Matteo. Ett ursinnigt autobahn mot en stilla manövrerad buss. Ja, ni fattar.
U2,5 ligger på smått lockande 2,30, men jag väljer ett annat spel från Revierderby. Nämligen:
Schalke asian hcp +1,0 till oddset 2,05 på bet365.
För resonemang om detta, kolla under Rekar-fliken här på sajten.

Här hemma är det cuphelg igen och det är med viss försiktighet jag närmar mig den. Gick ju halvbra för en vecka sedan, om vi säger så.
Mitt spel, och bloggtanke, när oddsen kom var J-Södra till 1,65 hemma mot Assyriska. Men när JSIF nu är nere på 1,45 känns det bara trist. Tror fortfarande de vinner, men det oddset är ingen julgransprydnad direkt. Möjligen en julgransfot då.

Jag sneglar istället på oddset 2,15 (unibet) på att IFK Norrköping vinner sin grupp.
Jag förutsätter att Djurgården slår Norrby i helgen, samt tror att Norrköping betvingar ÄFF, även om det är en tuffare uppgift.
Norrköping vann med 4-0 mot Norrby, medan blåränderna fick nöja sig med 0-0 mot Ängelholm i första omgången. Vid varsin seger i helgen är det således ett ganska bra utgångsläge för att X räcker i gruppfinalen. Vid annat resultat för Snoka så har man ändå stockholmarna inom räckhåll.
(Faran är såklart om ÄFF vinner i Östergötland och har Norrby kvar att möta ...)
Norrköping verkar stabilt i år. Åtminstone just nu. Hadenius tillför balans och Kamara fortsätter vara ett, tämligen oberäkneligt, hot där framme. Bärkroth en jättevärvning, såklart.
Djurgården borde fått in en boll när man pressade ÄFF på slutet i första matchen. Men spelmässigt såg det riktigt luddigt ut. Jag förstår inte vem som ska göra tillräckligt många mål för att Djurgården ska kunna hamna på övre halvan i år. Just Kamara, som man valde bort för ett par år sedan, kanske hade behövts ... Nog svamlat om det. Kort sammanfattat: jag anser Norrköping vara ett bättre lag än Djurgården just precis nu och tror att de grejar det resultat som krävs på plastmattan (f.ö. helt bisarrt att Dif har lagt en match samtidigt som Thåström spelar ett inkast därifrån) i gruppfinalen på torsdag. Iaf till över två gånger pengarna. Spel.

***

Sedan är vi såklart alla glada att allas vårt Maribor tar nya tag i ligaspelet i eftermiddag. Man möter Gorica på hemmaplan, i jakten på Domzale i tabelltoppen.
Maribor avslutade hösten med att vinna 4-1 mot jumbon Radomlje. Gorica bortaslog bottenkonkurrenten Krka med 2-0.
Oddsen 2,50 på Blgm och kanske framför allt 3,20 på 1:a/Blgm kan vara roligt som eftermiddagsströssel.

***

Sedan har jag en skid-tanke(!) som ni gärna får tycka till om. Den där norrmannen Johnsrud Sundby ger just nu 11,00 som Vinnare och, mest intressant, 4,00 på Plats 1-3 i söndagens femmil.
Han har varit sjuk och vet inte riktigt hur formen är. Men OM han skulle vara någorlunda återhämtad (och om vallateamet inte gör bort sig igen), är det inte värt en liten tv-peng då?
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
16:30  Tambov - T Neftekamsk
Ishockey - VHL - 2
1.84
19:00  HV71 - Linköping
Ishockey - SHL - 1 hcp -1,5
3.85
19:00  Växjö - Luleå
Ishockey - SHL - 1
1.95
20:45  Kroatien - Spanien
Fotboll - Nations League - BLGM
1.95
20:45  Ungern - Estland
Fotboll - Nations League - 1 asian hcp -1.5
2.20
21:00  Belgien - Island
Fotboll - Nations League - Bel över 2,5 mål
1.91
21:00  England - USA
Fotboll - Träningsmatch - Inget mål före 27:00
1.83
02:20  Seahawks - Packers
Amfotboll - NFL - 2 hcp +3,5
1.76
03:00  Arizona - Nashville
Ishockey - NHL - 2
2.25
20:45  Nederländerna - Frankrike
Fotboll - Nations League - Över 2,5 mål
1.81
21:00  Las Palmas - Granada
Fotboll - La Liga 2 - BLGM
2.00

Livestreaming