Jarelind

Smatterband på Mestalla

25 Januari 2015 - 07:28
Dagen började med en simtur i hotellet "olympic size pool" (kortbane-OS isf) och en halvtimme i bubbelpoolen i soluppgången här i Doha. Det var en okej start. Vederkvickande. Problemet är väl kanske att jag dåsar till tidig i afton?
Njaej, känns inte som någon större risk för det. Min favorit Chiuffa och dennes Brasilien ska försöka betvinga Kroatien i Al Sadd Stadium i den sena matchen på Kanal 5, och dessförinnan misstänker jag att det kan bli en riktig adrenalinspruta i form av matchen Slovenien-Makedonien. Gajic vs Lazarov, skön match i matchen mellan två olika typer av giganter på planen.

Däremot kanske jag inte orkar hålla mig vaken hela Valencia-Sevilla. Avspark kl 23 qatarisk tid.
Men det är ändå därifrån jag tycker mig skönja en del spelvänliga odds. Alla handbollar som viner förbi mina ögon, och den knapphändiga sömntiden, gör dock att jag har svårt att bestämma mig. Får bli ett täck i form av:
Över 2,5 - 2,025
Ö2,5/Blgm - 2,25
Valncia Ö1,5 - 2,23
Valencia Ö25, - 5,10
De två förstnämnda från bet365 och de två sistnämnda från Unibet.

Ni vet vad som gäller. Valencia har en kuslig förmåga att göra exakt tre mål i sina hemmamatcher denna säsong.
Sju gånger av tio har man gjort exakt tre. Trendbrotten har varit matcherna mot Real Madrid (2), Athletic (0) och Barcelona (0).
Nu väntar ett starkt Sevilla, som överlag är målsnålt (11-12 på 8 matcher) på bortaplan. Det blir en tuff uppgift för Valencia. Men. Till givna odds ...
Formstarkt på båda planhalvorna. På senaste 5 i ligan är det 4-1-0 som gäller för såväl Valencia som Sevilla.
Gästerna håller oftast sina motståndare på högst ett mål, men man släppte fem på Camp Nou och fyra på Vicente Calderon. Så nog finns det vägar igenom försvaret, som de bästa lagen kan utnyttja.

I underbara Serie A måste Parma ta sig i kragen i eftermiddag. Hemma mot Cesena är det bara tre poäng som räknas. 2-1-7 hemma på Tardini skrämmer inte slag på någon, men det gör sannerligen inte Cesenas 0-2-7 på bortaplan heller. För att undvika Serie B är Cesena ett av lagen som Parma MÅSTE ha bakom sig.
Duger 1,62 (expekt)? Inför säsongen, tveklöst. Just nu, ja, men med viss tvekan.
Det är manfall i båda lägren. I Parma saknas Belfodil, Acquah, Lila, Coda samt avstängde Lucarelli. Dessutom finns frågetecken kring Biabiany, Ghezzal och Jorquera ... och Donadoni hör att det viskas om Zenga runt omkring honom. Pressat.
Cesena, som inte vunnit sedan premiären, mot just Parma, har inte fått ordning på grejerna efter tränarbytet heller. Di Carlo har 0-1-4 sedan han tog över. Idag saknas Marilungo, Valzani, Giorgi och avstängde De Feudis. Lägg till att fiaskot Hugo Almeida skickats iväg samt att Succi och Tabanelli är osäkra så hajar ni att det är tunnsått med valmöjligheter i eftermiddag.
Men med spelare som Paletta, Lodi, Nocerino och Cassano så torde krisande Parma krångla sig ur detta ändå. Tycker jag. Men jag sätter ingen större insats i händerna på ett gäng med självförtroendet så skjutet i sank som hos Brolins gamla gäng just nu.

Kanske en DnB-dubbel ihop med Sampdoria kan vara något? För den som gillar hängslen och livrem.
Sampdoria är bättre än Palermo, inget snack, och vid en första anblick kändes oddsen på 1:a lite för högt. Men X-benägenheten för dessa gäng är oroande.
Sampdoria hemma: 5-4-0
Palermo borta: 1-4-4
Hemmalaget saknar ytterbacken Mesbah, som är iväg med sitt Algeriet. I övrigt inga tunga jobsposter för något av lagen.
Sampdoria kommer från segrar mot Empoli och Parma, utan insläppt mål. Därefter cuptorsk mot Inter i Milano.
Palermo knep en poäng hemma mot Roma, (som saknade flera nyckelspelare). På bortaplan har man i de senaste matcherna 2-2 mot Torino, 3-3 mot Atalanta och 3-4-torsk mot Fiorentina. Som sagt, kryssrisk ... och kanske luktar det även målrikt i Genua?

Men. Vill man se mål ska man se på handboll.
Det är åttondelsfinaldags i Doha. Balkan-tema på Kanal 5. Makedonien-Slovenien och Kroatien-Brasilien. Klockan 16 svensk tid kör vi igång.

Nu är det tid för frukost här. Halloumi och mango. Vi hörs.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
16:00  Jaume Munar - Casper Ruud
Tennis - ATP Båstad - Jaume Munar
1.87
19:00  Elfsborg - Hammarby
Fotboll - Allsvenskan - 2 asian hcp 0
2.18

Skador & Avstängningar