JohnAnthony

Vecka 4: Bengals (2-1) at Browns (1-2)

29 September 2013 - 11:31
I den här divisionsmatchen möts två lag som är på väg åt olika håll . Cincinnati Bengals är som jag ser det på väg att ta över ledarpinnen i en tuff, kanske de senaste årens allra tuffaste, division, AFC North, medan Cleveland Browns är på väg att hamna ännu längre efter konkurrensen i form av fjolårsmästarna Baltimore Ravens, Pittsburgh Steelers och alltså Bengals.

Bengals har hittat sin franchise QB i Andy Dalton och har försett honom med vapen som WR A.J Green och RB BenJarvus Green-Ellis. Även om Dalton stundtals spelar ojämnt och tar märkliga beslut är han ett ständigt hot och kan sätta ihop drivar likt Drew Brees (QB, New Orleans Saints) där allting fungerar och bollen går som på ett snöre. Jag tror vi kan räkna med både TDs och INTs från Dalton i matchen.

Dessutom har Bengals ett försvar som under DC Mike Zimmer blivit ett av ligans bästa, i synnerhet passförsvaret. Enheten har inte tillåtit en motståndar QB att passa för 300 yds på 17 raka matcher. Mäktigt. Detta faktum är extra passande inför matchen mot Browns av två anledningar.

1. Browns startande QB Brian Hoyer startade säsongen som nummer tre på lagets depth chart och kastade trots bra spel 3 interceptions senast mot Minnesota Vikings.
2. Browns har nyligen gjort sig av med sin och en av ligans bästa RBs Trent Richardsson, vilket innebär större krav på passningsanfallet.

Bengals kommer från en seger i vecka 3 mot ett av ligans absolut bästa lag, Green Bay Packers, och kommer göra allt för att förvalta den segern mot ett av ligans sämsta lag i vecka 4. De har vunnit 8 av de 10 senaste matcherna mot Browns vilket säger en hel del eftersom de möts inom divisionen två gånger varje säsong.

Inför säsongen satsade Bengals på att bygga upp sin defensiv och förstärkte framför allt den defensiva linjen vilket har gett resultat. Så sent som förra veckan avgjordes matchen mot Packers just där då man stoppade motståndarna på det fjärde försöket och vann matchen. Bengals försvar har spelat bra sedan vecka 1 och har lyckats sätta press på motståndarnas QBs, något som var en bristvara förra säsongen. Passande nog är Browns offensiva linje allt annat är formidabel och har släppt till 14 sacks vilket är mest i ligan och hela 34 tacklingar på sin QB.


Även Browns kommer från en seger i vecka 3 då Minnesota Vikings besegrades. Vikings är dock i mina ögon ett ganska mediokert lag som på många sätt förlitar sig på den store Adrian Peterson, ligans bästa RB.


Min uppfattning är att Bengals är det klart bästa laget här och att de kommer vinna relativt komfortabelt mot ett nytänt Browns som dock likt de senaste säsongerna saknar riktiga vapen och struktur på någon sida av bollen.

Extra: På Arrowhead stadium i Kansas City möts ett just nu mycket bra lag och ett just nu mycket dåligt lag när Kansas City Chiefs (3-0) tar emot New York Giants (0-3).

I NFL är dock ingenting som det verkar, i synnerhet inte när Giants är inblandade. Matchen blir jämn. Våga testa Giants.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74
19:00  Enskede - Sollentuna
Fotboll - Svenska cupen - 2
2.15
02:00  Tampa Bay - Washington
Ishockey - NHL - Stanley Cup - Över 5,5 mål
2.05

Skador & Avstängningar