JohnAnthony

MNF: Dolphins (3-0) at Saints (3-0)

29 September 2013 - 22:05
I veckans Monday night football möts två hittills obesegrade lag. Att New Orleans Saints skulle vara obesegrade var ganska väntat men att Miami Dolphins skulle vara det är högst oväntat. Inför säsongen fanns det en rad frågetecken kring Dolphins som hade satsat hårt och verkligen satt upp målsättningen att konkurrera med New England Patriots i AFC East.

Efter ett antal tunga år med osäkerhet på båda sidor bollen tycker man i Dolphins sig nu ha hittat rätt, i defensiven har DE Cameron Wake tagit ansvar och satt tonen för en numera aggressiv och välspelande enhet. I offensiven har man tagit in en av ligans snabbaste spelare i WR Mike Wallace som trots attityds problem i sin förra klubb, Pittsburgh Steelers, nu verkar ha anpassat sig i Miami och har levererat i säsongens inledning. Den viktigaste pusselbiten i Miami är hursomhelst att de har hittat sin franchise QB i Ryan Tannehill som har inlett årets säsong formidabelt. I de två senaste matcherna har han tagit sig an och vunnit QB kampen mot två av ligans mest ansedda unga QBs, i vecka 2 mot Andrew Luck och Indianapolis Colts och i vecka 3 mot Matt Ryan och Atlanta Falcons. Två riktigt imponerande segrar.

Även om det finns anledning till optimism hos Dolphins så ställs man den här veckan inför sitt hittills tuffaste test. Hemma i Superdome är Saints extremt svårspelade dels därför att de har ett enormt publikstöd och dels därför att den klimatkompenserade inomhusarenan ger QB Drew Brees utrymme att spela precis som han vill. Brees är en av ligans bästa QBs och inomhus är han som allra bäst, vilket är generellt för alla lag som bygger sin anfall på passningsspel.

Ovan nämnde Cameron Wake inte kommer till spel i matchen på grund av en knäskada, detta innebär att Dolphins saknar sitt främsta vapen när det kommer till att sätta press på motståndar QBn, något som är ett måste i den här matchen. Brees plockar isär viket försvar som helst om han får tid på sig, i de senaste 8 matcherna har han kastat för minst 300 yds och det kommer han göra igen den här veckan.

En annan faktor som talar för Saints i den här matchen är att lagets försvar spelat dominant sedan DC Rob Ryan tagit över spakarna inför säsongen. I klassisk Ryan stil spelar enheten med full frenesi och blitzar tidigt och ofta. Dolphins O-line har såhär långt släppt till flest QB sacks i ligan med höga 15 stycken. Om Dolphins O-line håller sin QB ren matchen igenom har man en chans men jag ställer mig tveksam till det scenariot.

Jag förväntar mig ett scenario där Dolphins hamnar i underläge och tvingas lämna sin gameplan för att göra snabba poäng genom luften på bortaplan i Superdome. Jag tror detta blir för svårt för så här långt överpresterande Dolphins och QB Ryan Tannehill.

J.A.
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Jonas O. - 2013-10-01 07:13

Helt rätt analys !!

38-17 till Saints. Blir rygg nästa gång.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
15:00  Syrianska Eskilstuna - Boo
Fotboll - Division 3 södra Svealand - 1
1.80
16:00  Nyköping - Syrianska
Fotboll - Div 1 Norra - 2
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
16:00  AIK - IFK Norrköping
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.81
16:00  Brage - Örgryte
Fotboll - Superettan - 2 asian hcp +0
1.85
16:30  Springover - Coktail Fortuna
Trav - Solvalla - H2H 1
1.85
20:45  Real Madrid - Liverpool
Fotboll - Champions League - 1
2.25
11:00  Bedene - Cuevas
Tennis - Franska Öppna - Bedene
2.20
15:00  Malmö FF - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
2.00
17:30  Sirius - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 2
1.76
17:30  Elfsborg - Trelleborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
17:30  Vasalund - Lidingö
Fotboll - Division 2 norra Svealand - 1/1 HT/FT
2.20

Skador & Avstängningar