JohnAnthony

Vecka 5: Pats, Saints och J.C.

6 Oktober 2013 - 11:46
New England Patriots (4-0) at Cincinnati Bengals (2-2)


I en match som är mycket viktig för båda lagen möts obesegrade New England Patriots som vill bli förstaseedade i AFC och Cincinnati Bengals som behöver en vinst mot ett av topplagen i AFC för att visa att man bör tas på allvar i år.

Bengals inledde säsongen bra genom att spela jämnt med Chicago Bears och vinna över Pittsburgh Steelers och Green Bay Packers för att i förra veckan förlora mot Cleveland Browns som trots tre vinster i år inte är något bra lag.

Det som har hänt i Bengals är att lagets anfall har stagnerat, kombinationen QB Andy Dalton till WR A.J Green har forcerats hela säsongen och när inte Green är vidöppen så hittar inte Dalton fram med bollen överhuvudtaget. Laget har hamnat i den mest förrädiska av alla NFL fällor och förlitat sig på ett ensidigt anfallsspel. Senast mot Browns gjorde laget sex poäng på hela matchen.

Bengals kommer behöva spela avsevärt mycket bättre och göra minst 25-30 poäng för att slå New England ikväll vilket innebär att Dalton måste överlista Patriots Coach Bill Bellichick och spela en ren match utan interceptions eller fumbles. Patriots försvar har utvecklats och inlett årets säsong mycket bra delvis tack vare CB Aqib Talib som har kunnat stänga ner sin reciever genomgående och fångat hela 4 interceptions den här säsongen. Talib mot Green kommer vara en avgörande matchup ikväll, Green behöver vara öppen och göra poäng för att Bengals ska ha en chans. Patriots försvar släpper till 14,2 ppg vilket är sjätte bäst i ligan.

Coach Bellichick är utan tvekan ett defensivt geni och har under åren visat upp några av de smartaste och mest effektiva försvarsstrategierna som någonsin funnits och bland annat vunnit tre Superbowls även om det var ett tag sedan nu.

Även Patriots har haft sina problem och i stort sett stått utan anfallsvapen för QB Tom Brady, inför säsongen gjorde man sig av med Bradys slot reciever Wes Welker och tappade dessutom TE Aaron Hernandez när han visade sig vara inblandad i ett mordfall under sommaren. Brady har dock löst lagets situation och alltså lett sitt lag till ett obesegrat facit såhär långt. Inför dagens match får han tillbaka WR Danny Amendola vilket kommer göra stor skillnad för Patriots anfall. Brady har alltid sitt lag i position att vinna matcher och jag tror han får den hjälp han behöver ikväll av sitt försvar.

Spel: Patriots -1

Odds: 1,92

Bookmaker: Bet 365

Insats: 3/10 units
New Orleans Saints (4-0) at Chicago Bears (3-1)

New Orleans Saints är tillbaka som titelutmanare efter förra veckans MNF seger mot dittills obesegrade Miami Dolphins. Saints har visat upp ett anfallsspel som är på gränsen till Madden nivå, det vill säga tevespelsmässigt. QB Drew Brees passar för i snitt 338, 2 ypg och laget ligger på 27 ppg över säsongen så här långt.

Två avgörande faktorer för Saints utöver Brees är TE Jimmy Graham som spelar på en egen nivå och numera anses som ligans bästa TE av de allra flesta samt att lagets Coach Sean Payton har kommit tillbaka efter avstängningen förra säsongen. Skillnaden från förra säsongen är att laget nu spelar som en enhet snarare än två. Defense och Offense bidrar båda till att dominera motståndarna. Sean Payton och DC Rob Ryan har format ett försvar som är riktigt bra och framför allt forcerar fram misstag från motståndarna och skapar turnovers, hittills 12 sacks och 7 interceptions tack vare en extrem aggressivitet i försvaret.

En av nycklarna i kvällens match kommer vara hur Chicago Bears offensiva linje hanterar Saints passrush. Bears O-line har spelat ruskigt bra i år och bara släppt till 6 sacks och 20 QB hits samtidigt som de spelat bra i lagets springspel. Min känsla är att enheten har överpresterat i år sedan de förra säsongen var en av de allra sämsta i hela ligan och lagets absoluta achilleshäl. Ikväll kommer de med säkerhet sättas på prov.

Jag förväntar mig att den här matchen avgörs på lagens offensiva linjer, Bears har haft svårt att sätta press på motståndarnas QB den här säsongen och om Saints O-line håller Brees ren är matchen över, då kommer inte Bears kunna hänga med i poängproduktionen. Även Bears offensiva linje kommer spela en viktig roll, QB Jay Cutler kan göra mycket poäng och vara dominant om har får tid. Får han inte tid kan han dock ta dåliga beslut och bli ett problem mer än en tillgång för sitt lag.

Saints har större marginaler i den här matchen medan Bears inte har råd med några misstag. Jag tror Bears O-line tar ett steg tillbaka och Saints vinner ikväll.

Spel: Saints -2,5

Odds: 2, 32

Bookmaker: Bet 365

Insats: 3/10 units

Bonus för bloggläsare:

Spel: Jay Cutler över 245 passningsyards

Odds: 1, 81

Bookmaker: Unibet

Insats: 2/10

För att hänga med Saints behöver Bears QB Jay Cutler kasta mycket, ofta och djupt. Jag tror Saints gör mycket poäng och Bears blir tvingade att överge sig matchplan som borde innebära mycket springspel och bollinnehav. Särskilt sent i matchen när Bears blir desperata kommer Cutler från många skräpyards i luften.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Tromsö - Vålerengen
Fotboll - Eliteserien - X2
1.70
19:00  Elfsborg - IFK Göteborg
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.96
19:12  Lopp 3: Fidagu U.R.
Trav - Halmstad - Vinnare
2.30
21:00  Lugo - Huesca
Fotboll - La Liga 2 - 2
2.05
21:00  Montreal - LA Galaxy
Fotboll - MLS - Zlatan målskytt
2.15

Skador & Avstängningar