JohnAnthony

UFC: Velasquez vs JDS 3

19 Oktober 2013 - 09:58
När tungviktsbältet på lördag är på spel i matchen mellan Cain Velasquez (C) (12-1) och Junior Dos Santos (16-2) förväntar jag mig två saker. För det första ett krig där båda fighters försöker avsluta matchen innan den går till domarnas bedömning (då kan vad som helst hända i UFC) och för det andra en dominant seger för maskinen Velasquez.

Senast de möttes vann Velasquez efter fem ronder och ett tydligt domslut efter att ha dominerat JDS och landat 111 significant strikes, han hade även 11 takedowns i den matchen men kunde alltså inte avsluta i förtid. Eftersom detta är den tredje matchen i deras serie och de inte kommer mötas igen på ett tag tror jag ingen av dem vill ha ett domslut med sig utan tydligt visa vem som hör hemma på tungviktstronen med en KO eller TKO. På 31 matcher har de tillsammans 22 KO vinster.

Velasquez är ett monster i octagonen och i det närmaste en komplett fighter. Hans brottar bakgrund tillsammans med en löjlig cardio gör att han attackerar sina motståndare i tio ronder om det behövs och hans kickboxning som även den är i yppersta världsklass gör att motståndare inte kan lägga all sin energi på att försvara nedtagningar. Den som blir nedtagen av Velasquez reser sig antagligen inte föränn ronden/matchen är över och den som blir träffad av honom reser sig inte föränn matchläkaren väcker honom och han undrar var han är.

I dagens UFC är det brottarna som regerar och Velasquez är den främsta i sitt slag i tät konkurrens med andra stora mästare som GSP, Jon Jones och Jose Aldo, samtliga alltså med brottarbakgrund. Anledningen är att en brottare alltid har möjligheten att kontrollera händelserna genom att ta ner sin motståndare på marken där han kan nöta ner sin motståndare och kontrollera matchens tempo. Det som gör Velasquez bättre än ovan nämnda UFC champions är hans kondition, han slutar aldrig attackera och tar ALDRIG slut, JDS kan inte tappa fokus en sekund i den här matchen utan att det smäller. Tiden när Chuck Lidell och Ken Shamrock stid mitt i octagonen och svingade är förbi.

Det som kan stoppa Velasquez är en lyckoträff från JDS, något man aldrig kan gardera sig mot i kampsport. Blir man träffad på hakan är det helt enkelt över. Dock tror jag att Velasquez utiliserar sin brottning till max och tar matchen till marken där han är som allra bäst. JDS har ett nedtagningsförsvar på 74 % vilket är bra men inte otroligt och i matcherna mot Velasquez har han alltså inte varit i närheten av den siffran.

I sin senaste match mot Antonio ”Big Foot” Silva behövde Velasquez 1,21 i minuter på sig för att lägga ner sin motståndare på marken och attackera innan domaren bestämde att det var nog.


Spel: Velasquez by KO, TKO or DQ

Bookmaker: Unibet

Odds: 2,85

Insats: 1 unit
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
TonyCarlsson - 2013-10-19 14:54

Kommer garanterat bli ett mycket spännande möte. Men jag håller med dig, Cain kommer stå som vinnare. Gissar det blir vinnst pvia G&P.
Ska hur som helst bli en mycket spännande gala att se på.
En av matcherna på underkortet som jag ser mycket fram emot är den mellan Nate Marquardt och Hector Lombard i Weltervikten. :-)

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74
19:00  Enskede - Sollentuna
Fotboll - Svenska cupen - 2
2.15
02:00  Tampa Bay - Washington
Ishockey - NHL - Stanley Cup - Över 5,5 mål
2.05

Skador & Avstängningar