JohnAnthony

TNF: Panthers at Buccaneers

23 Oktober 2013 - 18:56
I veckans Thursday Night Football möts Carolina Panthers (3-3) och Tampa Bay Buccaneers (6-0) i ett möte som båda lagen behöver vinna. Carolina för att behålla platsen som det sista slutspelslaget från NFC och Tampa Bay för att inte vara vinstlösa efter vecka 8.

Ironiskt nog är det piraterna i Buccaneers som är ett sjunkande skepp, hela säsongen har varit en ända lång seglats mot katastrof för att fortsätta de marina liknelserna. I början av säsongen var storyn att HC Greg Schiano och dåvarande QB Josh Freeman inte kom överens och hade olika åsikter om hur laget skulle ledas. En ohållbar situation eftersom QBn ska vara tränarens förlängda arm ute på planen och vanligtvis har mycket inflytande bland spelarna. Detta ledde till att Buccaneers skeppade (*) iväg Freeman till Minnesota Vikings där han nu fortsätter att visa upp sin inkompetens. Istället för Freeman spelar man nu Rookie Mike Glennon som QB och är nöjda med hans utveckling även om han inte är en spelare som bär laget på sina axlar, inte än i alla fall. Med en förste reciever som WR Vincent Jackson kan man förvänta sig ett fungerande QB spel oavsett vem som spelar. Jackson fångade två TDs förra veckan mot Atlanta Falcons.

Förutom Jackson så är lagets RB Doug Martin lagets bästa spelare och en viktig del i den anfallsstrategi Buccaneers använder sig av. Martin är nu skadad och spelar inte på torsdag. Ett annat problem i den senaste matchen var att Buccaneers secondary underpresterade och Falcons QB Matt Ryan gjorde lite som han ville och passade för 273 yds och 3 TDs. Secondaryn har tidigare varit en av lagets få styrkor.

Torsdagens motståndare har i år visat sig ha en av ligans bästa defensiva enheter som i dagsläget är rankade på tredje plats i den totala statistiken och på femte plats med sitt passförsvar vilket alltså passar bra när passningsanfallet är vad som finns kvar hos Buccaneers efter Martins skada. Panthers försvar gör även näst mest poäng i hela ligan vilket kan bli avgörande när Tampa Bay inte har råd med några misstag men förmodligen ändå kommer behöva ta vissa chanser.

Carolina har täckt spridningen i sju av sina tio senaste matcher totalt, och även i sju av sina tio senaste bortamatcher.

Panthers har spelat ojämnt och därför inte riktigt fått med sig spelarna ( dvs oss) men jag tror dels att de har hittat en balans i laget som nu kan spela både anfall och försvar på en hög nivå och dels att Tampa Bay i dagsläget inte hotar något lag i ligan.


Spel: Panthers -5,5

Bookmaker: Unibet

Odds: 1,91

Insats: 1 unit
Luke Kuelchy


Robinn Sander0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
16:00  Wawrinka - Donaldson
Tennis - ATP Geneve - Waw -2,5 games
1.74
17:00  Santillan - Muller
Tennis - Franska Öppna - Muller
2.10
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1
1.74
19:00  Enskede - Sollentuna
Fotboll - Svenska cupen - 2
2.15
19:00  Häcken - AIK
Fotboll - Allsvenskan - Över 2,5 mål
2.20
19:00  Frej - Brage
Fotboll - Superettan - 2 asian 0
1.825
19:00  J Södra - Degerfors
Fotboll - Superettan - 1
2.20
02:00  Tampa Bay - Washington
Ishockey - NHL - Stanley Cup - Över 5,5 mål
2.05

Skador & Avstängningar