JohnAnthony

NFL: Vecka 10

10 November 2013 - 12:22
Broncos at Chargers

Denver Broncos (7-1) kommer till den här matchen från sin bye week och har haft möjligheten att planera för San Diego Chargers (4-4) under den tiden. Detta brukar innebära bra saker när man har en rutinerad HC och en veteran QB i laget. Denvers QB, Peyton Manning, kommer vara minutiöst förberedd för San Diegos försvar och jag förväntar mig inte många misstag från Broncos offensiva enhet i den här matchen. En sak som sticker ut för Denver är att deras HC John Fox har varit på sjukhus med hjärtproblem den senaste tiden och att AC Jack Del Rio nu agerar som Interim (tillfällig) Coach. Del Rio har ett förflutet som NFL HC för Jacksonville Jaguars och kommer klara det jobbet utmärkt, när laget dessutom har ledarskap i omklädningsrummet i form av Hall of Fame QB Peyton Manning så ser jag detta snarare som ett tillfälle för laget att finna styrka i omständigheterna än tvärtom.

San Diego Chargers kommer till den här matchen från en bitter förlust mot Washington Redskins (30-24 OT). Chargers är ett lag som kan spela bländande den ena veckan för att veckan efter underprestera enormt, något som indikeras av det 4-4 record de visar upp. Det som har hänt sedan HC Mike McCoy kom till laget är att deras anfall, lett av QB Phillip Rivers, har hittat sin identitet. Detta beror mycket på att Rivers nu ges möjlighet att finna rytm i sina passningar och därmed kan undvika de misstag som tidigare varit alltför vanliga. Rivers har i år 17 TDs mot bara 7 INTs och är i högsta grad med i MVP diskussionen. Tack vare den mer tålmodiga anfallsfotboll som McCoy implementerar har även lagets RB, Ryan Matthews, hittat rätt och kan nu visa upp två raka 100 yds matcher. Om Chargers ska ha en chans i den här matchen behöver Matthews ännu en sådan för att hålla Peyton Manning av banan.

Problemet för San Diego i den här matchen är deras passförsvar som är ett av ligans sämsta och släpper till 275,4 ypg genom luften vilket rankar dem som nummer 27 av 32. Idag ställs de mot mot ligans bästa passnigsanfall som har passat för 358,5 ypg så här långt på säsongen. Till saken hör dessutom att recievers Wes Welker, Erick Decker och Demariyus Thomas samtliga ställer till stora matchup problem för San Diegos svaga secondary. TE Julius Thomas har dessutom tagit emot 8 TD passningar. Mot ett lag som Broncos behöver man en CB som kan stänga ner en av dessa för att låta S och LBs hjälpa till att dubbeltäcka de andra.

Det faktum att Denver är ett av de få lag som har en sämre secondary än San Diego kan innebära en match med mycket passningsspel och antagligen mycket poäng. Denvers passförsvar är rankade på 30e plats och släpper till 299,1 ypg och San Diego passar för 300,0 ypg vilket rankar dem som fyra i ligan. Den stora skillnaden mellan lagen är deras poängskörd där Denver gör 42,9 ppg och alltså kapitaliserar på sin fina offensiva statistik med San Diego endast gör 24 ppg och alltså inte är lika effektiva.

Båda lagen spelar i AFC West där Kansas City Chiefs har dragit ifrån med sitt record på 9-0. Denver som möter Kansas City i nästa vecka vill vinna idag för att nästa vecka kunna ta sig ikapp Chiefs med en seger. San Diego är en bit efter i divisionen och kommer rikta in sig på att försöka nå ett Wild Card in i slutspelet.

Denver har vunnit de senaste tre mötena lagen emellan och det senaste på ett övertygande sätt när man den 18/11- 2012 vann med 30-23 hemma på Mile High Stadium.

Denver är 4-3-1 ats den här säsongen vilket kanske förvånar lite med tanke på hur bra de har varit men det visar bara att handikapparna vet vad de håller på med. Linan i den här matchen ligger på 7- 7,5 hos de flesta bolag vilket är okej när det finns en möjlighet att Denver drar ifrån och tvingar San Diego bort från sin matchplan. Om inte detta händer är det två lag som passar varandra bra som möts och matchen kan bli mycket jämn. I mina ögon är Peyton Manning ungefär en TD bättre än Rivers i dagsläget.


Denver Broncos -6,5, 1, 85, Bet 365.  Speltips Odds

,


Robinn Sander

1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
mr_england - 2013-11-11 12:08

Tackar för den vinnaren. Ryggade!

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
17:30  Elfsborg - Trelleborgs FF
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80

Skador & Avstängningar