JohnAnthony

NFL: Vecka 11

17 November 2013 - 11:56
Efter torsdagens TNF vinst kan vi konstatera att Colts i princip är slutspelsklara och kan nu rikta fokus mot att: 1. Hitta ett fungerande springspel som förutom att ta yards ger Andrew Luck tid och möjlighet att hitta stora spel vilket är avgörande i slutspelet och 2. Hitta ett sätt att ersätta Reggie Wayne som på många sätt varit den som Luck har kunnat vända sig till när han hamnat under press, om detta sker inom eller utom de egna faciliteterna återstår att se men det behöver hända om de ska leva i SB kampen.


Nu fortsätter vi med söndagens drag:


San Francisco 49ers (6-3) at New Orleans Saints (7-2)

När Saints tar emot 49ers hemma i Mercedez- Benz Superdome gör man det med stort självförtroende. Saints är 5-0 ATS på hemmaplan den här säsongen vilket mycket beror på att deras anfall varit ytterst produktivt, vinstmarginalen är i snitt 20,2 poäng på de matcherna. Lagets offensiva enhet är en helt annan på hemmaplan jämfört med på bortaplan och man är 21-5 ATS i sina 26 senaste hemma matcher.

Saints gör i snitt 29,4 ppg medan 49ers ligger på 25,2. En faktor som kommer vara viktig för San Francisco i den här matchen är om och hur TE Vernon Davis spelar. Davis är avgörande för lagets QB Colin Kaepernick dels för att skydda honom mot motståndarnas passrush, ett område där Saints är starka, och dels för att fånga bollar i redzone/endzone där Davis ofta är Kaepernicks förste reciever. Davis har haft en lätt hjärnskakning men allt tyder på att han kommer till spel i den här matchen.

I vecka 10 förlorade 49ers mot Carolina Panthers med 9-10 hemma på Candelstick Park i en match där lagets anfall blev totalt nedstängt. Kaepernick kastade för 151 yards och kunde inte läsa Panthers offense under någon period i matchen. Vad som är positivt för 49ers anfall är att WR Mario Manningham är tillbaka till den här matchen och kanske även WR Michael Crabtree. 49ers har enligt mig ligans bästa recieving kår om alla är friska. Laget kan göra mycket och har gjort över 30 i sex av sina nio matcher så här långt.

Saints kommer däremot från en ytterst dominant insats i vecka 10 där Dallas Cowboys besegrades med 49-17 och laget producerade 625 yards totalt med sitt anfall. Det som döljer sig bakom de stora siffrorna mot Cowboys är ett springspel som tog mycket plats för New Orleans. När Brees sätter upp stora siffror vecka efter vecka är det lätt att negligera deras springspel men det är ofta det som gör att en effektiv QB får tid på sig att gå igenom sin progression. Mot Dallas sprang RB Mark Ingram för 145 yds och RB Pierre Thomas för 87 yds.


Saints har möjligheten att gå 6-0 i NFC med en seger här och därmed ha stora chanser att bli första seedade och få spela hemma genom slutspelet, en avgörande faktor för deras SB chanser, vilket antagligen innebär att lagets bästa enhet attackerar från första snap. Kommer Brees och hans offense upp i normal standard blir detta en shootout och när ligans 2a rankade passoffensiv (Saints) möter ligans 32e rankade dito (49ers) kan matchen bara sluta på ett sätt.

Det krävs en enorm defensiv insats av San Francisco i den här matchen, något de helt klart är kapabla till, frågan är om anfallet kan göra de poäng som krävs för att stanna i matchen.

Sammantaget ser jag inte HC Sean Payton och Drew Brees missa den här chansen på hemmaplan.Över 47, 5 poäng, 1,90, Bet 365

Saints - 2,5 1,79, Bet 365
  Speltips Odds

,


Robinn Sander
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
14:55  Global Withdrawl - Cat Chevy
Trav - Solvalla - H2H 1
1.70
15:00  Malmö FF - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
2.00
15:00  Kalmar FF - Hammarby
Fotboll - Allsvenskan - Över 2,5 mål
1.83
17:30  Elfsborg - Trelleborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
17:30  Sirius - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 2
1.76
17:30  Vasalund - Lidingö
Fotboll - Division 2 norra Svealand - 1/1 HT/FT
2.20
20:30  Cadiz - Tenerife
Fotboll - La Liga 2 - 1
1.75
12:00  Cilic - Duchworth
Tennis - Franska Öppna - Cil hcp -9,5 games
1.71

Skador & Avstängningar