JohnAnthony

NFL: Starka drag

24 November 2013 - 11:45
Steelers (4-6) at Browns (4-6)

I denna AFC North drabbning möts två lag som spelat väldigt ojämnt under säsongen och som därmed visar upp habila 4-6 record. Steelers är dock ett lag som just nu är på väg i rätt riktning och som spelar bättre och bättre medan Browns är på väg nedåt sedan man förlorade förra veckans viktiga möte med Cincinnatti Bengals, en annan AFC North rival, efter att ha tagit ledningen med 14 poäng i den matchen.

Steelers kommer däremot från två raka vinster och verkar redo att göra ett sent försök att nå slutspelet via en divisionsvinst (de inledde säsongen 0-4). I de senaste två matcherna, segermatcher mot Buffallo Bills och Detroit Lions, har laget gjort 60 poäng totalt och det verkar som lagets QB, Ben Roethllisberger, spelar som sig själv igen i motsats till hur det såg ut i början av säsongen. Steelers är nu sjua i ligan vad gäller ypg genom luften på 266,7. Om Steelers vinner den här matchen så är det Roethlisberger som kommer vara den viktigaste pusselbiten när laget endast springer för 76,5 ypg trots bra personal i backfield.

En matchup att hålla ögonen på och som kan bli avgörande är den mellan Steelers WR Antonio Brown, Roethlisbergers första reciever sedan Mike Wallace försvunnit, som leder ligan i passmottagningar mot en av ligans absolut bästa CBs, Joe Haden i Browns.

Steelers har en HC, en QB och en rad spelare på Defense som har vunnit Superbowl(s) och jag tror historien samt det faktum att de nu har chansen att nå slutspelet igen innebär att Steelers visar sin högstanivå i den här matchen och då ska det bli svårt för Browns.

Senast lagen möttes var den 30/12-2012 då Steelers vann med 24-10 hemma på Heinz field. Över tid är statistiken mellan lagen förödande för Browns, Steelers har vunnit 17 av de senaste 19 mötena.

Steelers +1,5, 190, bet365.


  Speltips Odds

,
Cowboys (5-5) at Giants (4-6)

I NFC East möts Dallas Cowboys och New York Giants som båda har chansen att vinna sin division som i dagsläget leds av det ojämnt presterande Philadelphia Eagles (6-5).

Giants inledde säsongen med att förlora 6 raka matcher och när man var 0-6 och tillsynes utan hopp var det nästan så att man ifrågasatte SB Coach Tom Coughlins framtid i klubben samtidigt som mycket av ansvaret för förlusterna kom ner till dåligt spel av QB Eli Manning. Manning har sannerligen inte spelat bra den här säsongen och leder ligan med 17 Interceptions. Dessutom har laget totalt 29 turnovers, vilket även det är mest i ligan. Det faktum att Giants nu har vunnit fyra raka matcher beror mycket på att de har mött backup QBs eller lag som varit i en dålig period. Förra veckans seger mot Green Bay Packers imponerar storligen tills man inser att det var Scott Tolzien och inte Aaron Rodgers som spelade QB. Samtidigt har Giants ryckt upp sig spelmässigt och har framförallt hittat ett springspel som är dugligt. Detta är avgörande för Giants som har ett spelmönster som bygger på djupa passningar till kompetenta WRs Hakeem Nicks och Victor Cruz, ör att det mönstret ska fungera behövs ett fungerande springspel.

Cowboys kommer från sin Bye Week som kom väldigt lägligt förra veckan, innan dess hade man nämligen blivit fullständigt utspelade av New Orleans Saints och förlorat med 17-49. Dallas försvar har varit ett stort problem den här säsongen och är rankade sist i ligan både vad gäller totala ypg (439,8) och passningsyards (313,0). Mot anfallslag av Saints kaliber får man det därför väldigt svårt och det ställs orimliga krav på deras QB, Tony Romo, att prestera drive efter drive. Giants är definitivt inget anfallslag i Saints kaliber och jag tror Cowboys försvar kan hålla ihop relativt väl här, speciellt som de har haft en extra vecka på sig att planera för Giants och Eli Manning.

Cowboys QB Tony Romo har spelat bra den här säsongen och är med sina 21 TDs och 6 INTs statistiskt sett en av ligans bättre QBs. Romo är en bättre spelare än vad han får erkännande för och det är i en sådan här viktig divisionsmatch som han har chansen att visa det, WR Dez Bryant och TE Jason Witten är redo att fånga bollarna om Romo levererar dem. Om Romo inte gör någon turnover i den här matchen är jag säker på att Cowboys vinner.

Dallas är 7-3 ATS den här säsongen och jag tror det vinner och därmed täcker här.


Cowboys +3,5, 1, 73, Bet 365


  Speltips Odds

,
Robinn Sander
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Grappo - 2013-11-25 13:39

Grymma rekar!! :-) Satt ju som en smäck!

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
11:00  Bedene - Cuevas
Tennis - Franska Öppna - Bedene
2.20
15:00  Malmö FF - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
2.00
15:00  Kalmar FF - Hammarby
Fotboll - Allsvenskan - Över 2,5 mål
1.83
17:30  Elfsborg - Trelleborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
17:30  Sirius - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 2
1.76
17:30  Vasalund - Lidingö
Fotboll - Division 2 norra Svealand - 1/1 HT/FT
2.20

Skador & Avstängningar