JohnAnthony

NFL: Vecka 13

27 November 2013 - 20:31
Vinstmaskinen JohnAnthony rullar vidare, så gör dig själv en tjänst och följ bloggen nu direkt.


Det börjar nu dra ihop sig till slutspel i NFL och matcherna blir viktigare och viktigare. Som jag nämnt tidigare är det nu vi brukar kunna lita på de stora lagen och framförallt de stora spelarna. Vi har nyligen sett Ben Roethlisberger, QB i Steelers, vakna till liv och hans lag ser plötsligt ut som en contender igen. Tom Brady spelar ut Peyton Manning igen och gjorde slut på allt tvivel om vem som är generationens bästa QB, det borde inte ha funnits något tvivel om den saken tidigare heller men det är nu smärtsamt uppenbart även för de mest trogna manningfansen att han är en mycket bra QB men helt enkelt inte på samma nivå som Brady.


I vecka 13 fortsätter vi lita på de stora namnen, här kommer veckans bästa spel.


Broncos (9-2) at Chiefs (9-2)

Efter den smärtsamma förlusten mot New England Patriots i vecka 12 behöver Broncos omgruppera snabbt för att vinna den viktiga divisionsmatchen mot Chiefs (AFC West). Båda lagen står på samma record men Broncos leder divisionen efter att ha slagit Chiefs på hemmaplan i vecka 11 (27-17). I den matchen spelade Chiefs passrushing duo Justin Houston och Tamba Hali, något som är osäkert inför kommande möte. I förlustmatchen mot San Diego förra veckan skadade sig dessa båda vilket gjorde att Chiefs så fruktade försvar inte alls kunde försvara sig mot QB Philip Rivers och Chargers anfall. Detta är olycksbådande när nu ligans bästa anfall kommer på besök, Denver är rankade etta båda i totalt anfall (451,5 ypg) och anfall genom luften (330,5) och utan en riktigt bra passrush är det i stort sätt omöjligt att hindra Denver från att göra runt 30 poäng.

I matchen mot San Diego var det tydligt att Chiefs försökte utveckla ett mer explosivt anfallsspel och gå djupt lite oftare än tidigare men jag tror inte det räcker för att mäta sig med Broncos och Peyton Manning i en shootout.

Broncos - 4,5, 1,90, Bet 365.Patriots (8-3) at Texans (2-9)

New England Patriots ser mer och mer ut som ett lag som kan vara med och tävla om en Superbowl plats i januari. Detta beror mycket på samarbetet mellan QB Tom Brady och TE Rob Gronkowski. Patriots visade i vecka 12 att de kan mäta sig med de bästa med en övertidsvinst mot Denver Broncos på hemmaplan (34-31). I den matchen kastade Brady för 344 yds och 3 TDs medan Gronkowski fångade för 90 yds och en TD.

New England är nu på allvar med i racet om att bli förstaseedade i AFC och få spela hemma genom slutspelet och jag tror inte de viker sig mot ett Houston Texans utan något att spela för, en tränare som antagligen får sparken måndagen efter grundserien och stor osäkerhet på QB positionen. Texans är ett lag som har fallit sönder under säsongen och Patriots marscherar i vanlig ordning fram som en maskin. Ledarskapet från Brady och HC Bellichick kan inte överskattas hos Patriots.

Houston har förlorat 9 raka matcher och detta blir den 10e, med marginal. Houston är 2-9 ATS den här säsongen.

Patriots -6,5, 1, 78, bet365Thanksgiving godis


Steelers (5-6) at Ravens (5-6)

Steelers fortsätter rida på framgångsvågen och ta sig allt närmare en divisionsvinst med en seger mot Ravens, det samma gäller omvänt. Det är tveksamt om Cincinnati Bengals kommer hålla ihop spelet hela vägen till januari och känslan är att ett av dessa lag kommer vinna AFC North till slut, ordningen kommer därmed att återställas.

Det vanliga i matcherna mellan de här lagen är att det blir jämnt och känslofyllt, av de 10 senaste mötena har lagen vunnit 5 vardera och 8 av dessa möten har slutat med en segermarginal på 3 poäng eller mindre.

Pittsburgh har nu vunnit tre raka matcher och kommer till den här matchen med ett passningsspel som väckts till liv, Antonio Brown tillhör utan tvekan ligans bästa WRs och har nu börjat fungera tillsammans med QB Ben Roethlisberger, I vecka 12 hade Brown lekstuga med CB Joe Haden som tillhör ligans bästa och när Ravens inte har någon i sitt backfield som är i närheten av Hadens förmågor projiceras återigen en stormatch från Brown.

Även försvaret har spelat bra och på de senaste tre matcherna har man släppt till i snitt 16 poäng. Medan Ravens spelar bra försvarsspel och troligen kommer spela genomgående bra i den här viktiga matchen så har de helt enkelt tappat för många pusselbitar sedan förra årets mästerskapssäsong, kanske har de även övervärderat sin QB; men det återstår att se, kanske redan på torsdag.

Steelers +3,5, 1, 77, bet365Robinn Sander
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Mackan12 - 2013-11-29 06:53

Härlig Steelersmatch! Tack!

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
12:00  Cilic - Duchworth
Tennis - Franska Öppna - Cil hcp -9,5 games
1.71
15:00  Dutra Silva - Djokovic
Tennis - Franska Öppna - Djo hcp -8,5 games
1.84
19:00  Gefle - Landskrona
Fotboll - Superettan - 2 asian hcp 0
2.02
11:00  Bedene - Cuevas
Tennis - Franska Öppna - Bedene
2.20

Skador & Avstängningar