JohnAnthony

MNF: Cowboys at Bears

9 December 2013 - 22:06
I veckans MNF möts två av ligans mest klassiska franchises i ett kallt och vindpinat Chicago. Båda lagen behöver vinna matchen för att vara med i slutspelskampen vilket i stort sett kan sägas för alla lag i det här skedet av säsongen. Cowboys är det bättre laget och har två stora fördelar gentemot Bears, QB och D-line.

I Tony Romo har man en av ligans bästa QBs som gör en av sin karriärs bästa säsonger med 24 TDs och 7 INTs så här långt samt en rad matchvinnande drivar där han varit direkt avgörande för sitt lag. Romo har tidigare varit känd för att göra dyrbara misstag när matcherna står på spel men verkar alltså nu ha tagit sig förbi det stadiet. Han har i år hittat rätt med 65% av sina passningar vilket måste anses mycket bra.

På lagets D-line spelar veteranen DeMarcus Ware som ännu är en av ligans mest dominante spelare på sin position, Bears QB Josh McCown kommer behöva en snabb release ikväll ifall Ware får ett övertag på Bears svaga O-line.

Det som har varit Bears svagaste länk den här säsongen är utan tvekan deras försvar som tillåter höga 6,2 ypp och är rankade 29a i ligan. Denna en gång så dominanta enhet verkar ha tappat alltför mycket i ledarskap sedan LB Brian Urlacher lämnade inför säsongen. Han har varit för Bears vad Ray Lewis har varit för Ravens de senaste decceniet.

Bears är 1-8 ATS de senaste nio matcherna och har alltså varit övervärderade under säsongens gång. Ikväll anser jag de vara detta återigen med linan på Cowboys +1,5 vilket kan vara avgörande i tuffa väderförhållande.


Det som kan störa Cowboys är vädret eftersom man gärna vill kasta bollen trots ett hyggligt springanfall. Dallas är 8-4 ATS och har vunnit 5 av sina 7 senaste matcher.


Cowboys har dock inte spelat sedan Thanksgiving och bör komma utvilade och fräscha till den här matchen. Tony Romo behöver börja vinna matcher i december för att på riktigt ta plats bland ligans elit och jag tror han börjar inatt.

Dallas Cowboys +1,5, 1, 90, bet365.


  Speltips Odds

,Robinn Sander
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
x31x - 2013-12-10 11:55

Tja!

Älskar dina långa och matnyttiga inlägg om NFL men nu måste jag ge dig lite kritik.
Du skriver att Bears har en svag o-line, något som varit sant i många år men absolut inte stämmer längre. Man har 4 nya spelare jämfört med förra året och en ny linecoach i Cromer som man hämtade från Saints. I år är Bears o-line tex 3:a i antal sacks allowed och har varit en enormt starkt bidragande orsak till att Chicago i år är 2:a i hela ligan i PTS/G.
Lagets defense är dock som du säger jävligt dåliga, mycket beroende på en nästan skrattretande mängd skador. Men också att dom äldre spelarna som tex Peppers inte presterar på samma sätt längre.

Vad gäller själva reken så kan jag inte klaga, själv avstod jag spel eftersom jag tyckte att det var en coin toss.
Fortsätt med bra analyser och hoppas att du klarar lite kritik. ;)

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Öster - GAIS
Fotboll - Superettan - Under 2,5 mål
1.81
19:00  Örebro SK - Kalmar FF
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.91
20:53  Lopp 8: Twin’s Zindy
Trav - Jägersro - Plats
1.70
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74

Skador & Avstängningar