JohnAnthony

NFL: Divisionsrundan

8 Januari 2014 - 22:37
Det mycket starka Wild Card spelet på Saints satt som väntat till förvånansvärt höga 2,20. Min tes om att ju längre säsongen går desto mer avgörande blir lagens Quarterback bevisades än en gång. Framförallt gäller det två saker, att konvertera 3rd downs och spela som bäst när spelen är som viktigast istället för tvärtom. I helgen såg vi två QBs som spelade bra eller hyfsat men helt enkelt missade på fel spel och därmed stod sina lag dyrt, Alex Smith och Andy Dalton.

Detta är den främsta anledningen till att en Peyton Manning eller en Terrell Owens aldrig kan räknas till de största spelarna tillsammans med Tom Brady, Joe Montana, Jerry Rice med flera. Manning är journalisternas favorit och spelar mycket för att uppnå individuella rekord som i slutändan inte betyder någonting eftersom detta ofta blir på lagets bekostnad. Denver har i år haft möjligheten att etablera ett potentiellt bra springspel men Manning har istället valt att kasta bollen bara för att uppnå oväsentliga individuella rekord i en lagsport som denna. De stora QB spelarna skulle aldrig sätta sig själv före laget eftersom de vet att det i slutändan är segrarna som räknas, att leda sitt lag till seger.

Peyton Manning vinner titlar som journalisterna röstar fram och medan det kan vara kul att vara omtyckt så väljer alla stora spelare vinsterna först. NFL är ingen populäritetstävling och medan de flashiga spelarna som Terrell Owens eller Peyton Manning är roliga att följa för stunden så är även de medvetna om detta. Nog om den kategorin spelare för nu är det slutspel. Bradytime.New Orleans at Seattle

Senast Seattle spelade hemma i slutspelet så hade deras RB Marshawn Lynch sin bästa match i karriären. Detta var tre år sedan och Seahawks vann till slut med 41-36. Lynch är kvar i ett lag som sedan dess blivit mycket mer komplett, särskilt defensivt är man nu ett av ligans absolut bästa lag.

Saints bygger sitt spel på två faktorer; QB Drew Brees passningsarm och innovativa blitzscheman från ett pånyttfött försvar lett av DC Rob Ryan. Seattle var bäst i ligan under den reguljära säsongen på att stoppa passningasanfall och tillät bara 172 ypg vilket är enormt. Saints passade under denna del av säsongen för 307 ypg trots ett haltande anfall med skador som kommit i omgångar och skadat deras rytm.

När lagen möttes tidigare i år vann Seattle med 34-7 hemma på CenturyLink Field och avslöjade på många sätt ett Saints som många då hade som favoriter för säsongen. Saints har varit svaga på bortaplan men visade i WC rundan mot Eagles att de är trötta på att höra detta och levererade en mycket stark insats mot ett av ligans effektivaste anfall. I den matchen sprang man för 185 yds vilket avlastade Brees som kunde bära sitt lag när det behövdes instället för varje snap matchen igenom.

Saints 28- Seahawks 24


Indianapolis at New England

Senast Andrew Luck besökte Gillete Stadium i New England slutade matchen med förlust, 59-24. I den matchen spelade Wes Welker och Rob Gronkowski dock vilket underlättade för Brady som idag har en recieverskara som är otroligt tunn.

I New England har man delvis hittat tillbaka till den identitet som gjorde laget till den vinstmaskin de var i början av det förra decceniet. Då var det Corey Dillon och Kevin Faulk som konrollerade matcherna för laget medan det idag är LeGarrette Blount och Stevan Ridley som gör detsamma, de har i år kombinerat för 14 TDs.

Colts reciever T.Y Hilton fångade förra veckan för 224 yds och 2 TDs och kommer bli avgörande även den här veckan för att vara en säkerhet när hans QB behöver hjälp eller på 3rd down. Det förväntade är att Hilton följs av Patriots CB Aqib Talib som är storoch fysisk. Talib kan stänga ner vem som helst och har bland annat effektivt tagit bort saints TE Jimmy Graham tidigare i år vilket blev avgörande för den matchen.

Patriots kommer göra mycket poäng i den här matchen och Colts behöver Hilton för at hänga med.

Patriots 38-Colts 28

San Francisco at Carolina


De bästa spelarna i den här matchen finns inte på QB positionen som ofta är fallet annars, där är lagen mediokra, utan på LB positionen där båda innehar vars en dominant spelare i Luke Kuechly hos Carolina och Patrick Willis hos San Francisco. Speciellt Kuechly är enorm och kan avgöra matcher på egen hand i sann Ray Lewis anda. Nämnde jag att han är Rookie.

Senast lagen möttes vann Carolina med 10-9 i San Francisco men 49ers har spelat upp sig avsevärt sedan dess. 49ers har sett enormt starka ut de senaste veckorna och är enligt mig bättre än Panthers på alla positioner. Det verkar dock vara något speciellt med årets Panthers som bara tvingar fram vinst efter vinst i avgörande skeden.

San Franciscos WR Michael Crabtree har dominerat på sistone och varit den spelare som varje QB behöver för att se bra eller bättre ut. Han har varit dominant som bara några spelare i ligan kan vara, Carolinas WR Steve Smith är en av dessa men är ett frågetecken inför matchen. Panthers behöver Smith i toppform i den här matchen.

49ers 19-Panthers 17

San Diego at Denver

För tre veckor sedan vann San Diego Chargers mot Denver Broncos med 27-20 och visade att de kan slå vem som helst på en bra dag. För två veckor sedan var de sedan ytterst nära att förlora mot Kansas Citys reserver i en avgörande match och visade att de även kan förlora mot alla lag på en dålig dag. Dock är det så att Chargers har ett lag som matchar upp väl mot Broncos, framför allt deras svaga secondary. Philip Rivers, QB i Chargers, älskar att gå djupt till sina begåvade recievers vilket kan vara användbart som alltid när man möter Peyton Manning ledda lag. Dock är det längs marken jag tror Chargers kommer ha en chans att vinna den här matchen. Ryan Matthews tillhör ligans elit, inte statistiskt i alla kategorier, men den som tittar på veckans samtliga matcher ser tydligt att han sticker ut. Han läser spelet som en veteran QB och gör cuts som Barry Sanders.

Chargers DC John Pagano har varierat sina scheman extremt mycket i de senaste mötena med Broncos, eftersom Manning studerar sina motståndare så noga så är det avgörande att inte göra samma misstag två gånger, då kapitaliserar Manning på detta. Matthews, Pagano och Philip Rivers ledarskap gör att Chargers kommer ha en chans i matchen men Broncos All-star reciever kår kan bli för mycket att hantera på söndag.


Broncos 34-Chargers 21Robinn Sander

4 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
JohnAnthony - 2014-01-18 21:17

Tack! Nu är de uppe.

klappklapp - 2014-01-14 09:54

3 av 4. Bra.

När kommer dina tankar inför Conference finalerna?

millionboy - 2014-01-09 13:39

Kul att få ta del av dina tankar. Men kan inte alls hålla med dig om Saints. I mina ögon är Hawks det mest kompletta laget i NFL och mina favoriter till SB. Saints slog ett mycket dåligt Philly. Jag håller själv på Philly och måste erkänna att vår division är den absolut svagaste. Inget lag i divisionen hade överlevt första rundan. Jag blev förvånad över att Saints inte vann enklare än de gjorde. För mig blev det än mer tydligt att Brees o Saints inte kan prestera utomhus. Vädret i Seattle och den galna publiken där kommer göra livet surt för Brees & Co. Är övertygad om att det blir kross igen, 31-10.

Vill man leta skräll tycker jag Bolts är en kandidat. Uträknade och utskrattade vände man mot Chiefs och tog sig till play off. De kunde spela utan press och gav Bengals deras första hemmaförlust. Peyton är känd för att choka och all press ligger på Broncos. Denver har inget bra försvar och Chargers kommer göra en del poäng. Har Peyton en dålig dag åker dom ut.

x31x - 2014-01-09 00:26

Luke Kuechly är inte rookie. Han vann årets defensiva rookie förra året.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
17:30  Spartak Moskva - N Novgorod
Ishockey - KHL - Över 4,5 mål
1.88
18:00  Sverige - Norge
Handboll - Handbolls-VM - Sve över 27,5 mål
1.75
20:30  Juventus - Chievo
Fotboll - Serie A - 1 & under 3,5
1.83
21:00  Eibar - Espanyol
Fotboll - La Liga - Under 2,5 mål
1.73
10:30  Tiafoe - Nadal
Tennis - Australian Open - Tia +8,5 games
1.86
21:30  Getafe - Valencia
Fotboll - Copa del Rey - BLGM
2.15

Livestreaming