Knicks

Lakers har vaknat, Heat hetast!

25 Februari 2013 - 19:35
Lakers har haft en tung säsong med spelarkonflikter, tränarbyten och dåliga resultat. För första gången på länge är man dock på allvar med i slutspelsracet i Western Conference. Efter gårdagens tunga viktoria borta mot Dallas Mavericks signerad Kobe Bryant med sina 38 poäng, är man bara 3 segrar bakom sista slutspelslaget Houston Rockets.3 raka bortasegrar har förbättrat lagets usla bortafacit en aning, och det är just segrarna på bortaplan som kommer bli en avgörande faktor för Lakers om man ska nå slutspel. Bryant verkar ha övergivit sin roll som framspelare lite och är tillbaka i samma skytteform som under början av säsongen, 40 poäng mot Portland och nu 38 mot Mavs alltså, gamlingen kan än.


Miami Heat har varit mycket upp och ner under säsongen men har trots detta lett Eastern Conference under större delen av säsongen. Efter en 11 matcher lång segersvit så har man nu ryckt ifrån formsvaga Knicks och jagas nu främst av Indiana Pacers som ligger 6 matcher bakom. Lagets uppryckning stavas till viss del Dwayne Wade som i början av säsongen inte alls stod att känna igen, men den sista månaden har han varit fenomenal tillsammans med Lebron. Lagets bortaspel har varit en svaghet tidigare under säsongen där man vunnit 50 % ungefär, men efter 5 raka bortasegrar har man åtminstone tillfälligt jagat bort det spöket. Just nu känns det inte som att något lag i Eastern Conference kommer kunna hota Heat i en 7 matcher lång slutspelsserie om finalplatsen, särskilt inte när det laget som sågs som det stora hotet, New York Knicks, vacklat ordentligt.

Efter att trade deadlinen passerat så står det klart att de stora vinnarna det här året är Toronto Raptors. Man gav upp sin point guard Jose Calderon och ett gäng andra spelare för att få en riktig klasskytt i Rudy Gay från Memphis Grizzlies, något som visat sig vara ett utmärkt drag. Under Gays 10 matcher i klubben har man vunnit 7 av dessa, och det har verkligen inte varit några dussinsegrar. 2 vinster mot Knicks, hemmavinst mot Clippers, bortaseger mot Pacers, bortaseger mot pånyttfödda Wizards och hemmaseger mot giftiga Nuggets. Förlusterna har mot Heat, Celtics och Memphis, inga förluster att skämmas över direkt. Frågan många ställer sig nu är om Raptors kan ta sig ända till slutspel och jaga ikapp Milwaukee som just nu innehar den sista slutspelsplatsen. I nuläget är man 3 segrar bakom Bucks, och kan Raptors bara bibehålla den här formen någorlunda ser jag inte att ett ojämnt Bucks kan hålla undan för den där slutspelsplatsen.

**************************************

4 matcher står på schemat ikväll, och det är några riktiga godbitar vi bjuds på. Eller vad sägs om nämnda Raptors hemma mot ett pånyttfödd Washington WIzards med John Wall i spetsen? Boston åker till Utah för att försöka komma tillbaka på vinnarspåret, medan hemmastarka Denver tar emot slutspelsjagande Lakers.
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Jonas O. - 2013-02-26 23:10

Kul att du tillbax. Blir minirygg.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Öster - GAIS
Fotboll - Superettan - Under 2,5 mål
1.81
19:00  Örebro SK - Kalmar FF
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.91
20:53  Lopp 8: Twin’s Zindy
Trav - Jägersro - Plats
1.70
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74

Skador & Avstängningar