Knicks

Vem kan stoppa Heat?

6 Mars 2013 - 15:08
Sedan Lebron James tog sina talanger till South Beach och Miami Heat har laget dominerat i Eastern Conference med två raka NBA-finaler och som kronan på verket den där efterlängtade titeln förra säsongen. Efter en tveksam start på den här säsongen har Heat nu växlat upp och med sina 14 raka segrar är man ligans hetaste lag för tillfället, och många undrar nu, kan något lag stoppa Heat från att ta en andra raka titel? Kanske är det att överdriva Heats nuvarande frammarsch en aning, det är inte i grundserien man ska vara som bäst utan i slutspelet. Det ska dock sägas att i nuläget så finns det inte något lag i Eastern Conference som har tillräcklig bredd och kvalitet för att kunna rubba Heat i en 7 matcher lång slutspelsserie och stoppa de från en tredje raka final. Det finns en hel del potentiella utmanare i öst, men går man igenom lagen finns det hela tiden något frågetecken, och det går inte att ha mot detta Heat.

Indiana Pacers - Ett bra LAG, man har en bred trupp med flera kompetenta spelare och man spelar en typisk tuff Eastern Conference-basket som skulle kunna störa Heat, men frågetecknet är offensivt, har man tillräckligt med spetskompetens för att störa Heat defensivt?

New York Knicks - Började säsongen lovande där lagets försvarsspel och 3-poängsskytte gjorde att man såg ut som en allvarlig utmanare till Heat, men har sedan tappat i kraft och försvarsspelet är inte alls lika stabilt och framåt har skottprocenten sjunkit. Har enligt min åsikt alla verktygen för att kunna störa Heat, men kan man prestera på den jämna och höga nivån som under början av säsongen?

Chicago Bulls - Gjorde en fin inledning på säsongen trots avsaknaden av stjärnguarden Derrick Rose, men har den sista månaden sackat efter lite. Har ett bra försvarsspel med Joakim Noah som general, men framåt är det lite för uddlöst utan Derrick Rose för att man ska utmana Heat. Namn som Luol Deng, Nate Robinson och Carlos Boozer är inga namn som skrämmer, lite samma dilemma som Pacers här.

Boston Celtics - Räknades snabbt ut av många experter efter att det stod klart att lagets PG Rajon Rondo skulle missa resten av säsongen med en knäskada. Celtics har dock rest sig efter detta, anförda av Kevin Garnett och Paul Pierce är man 12-4 utan Rondo och man jobbar sig sakta uppåt i Eastern Conference. Har slutspelserfarenheten i Garnett, Pierce och tränaren Doc Rivers, men frågan är om lagets kvalitet och truppens bredd är tillräcklig?

Åsikterna på andra sidan Atlanten är många om vilket lag som har störst chans att snuva Heat på sin tredje raka finalplats och fortfarande kan mycket hända då det är 25-30 matcher kvar av grundserien. I nuläget känns det som att det ska till en skada på Lebron eller Wade inför slutspelet eller bägge kommer i en formsvacka. Heat är, som sig bör när man har två spelare av den kalibern, väldigt beroende av James och Wade och det märks oerhört när man sätter in bänkspelarna och vilar bägge två, då är Heat knappt ens slutspelsaktigt. Klart är att det i alla fall kommer bli oerhört intressant att följa slutspelet och det är bäddat för några tuffa slutspelsserier i öst.
88 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 1X
1.66
19:00  Norrby - Helsingborg
Fotboll - Superettan - 2
2.05
19:00  AFC Eskilstuna - Gefle IF
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1,0
1.94
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5
1.72
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50

Skador & Avstängningar