Falken och brassarna!

17 Juni 2018 - 12:02

VM är i full gång och i dag kliver en av de största favoriterna Brasilien in i matchen. Jag har hittat ett spel där mot Schweiz men också i Superettan!


Och det är där vi börjar. I den anrika andraligan där Jönköpings Södra tar emot serieledarna. J-Södra börjat säsongen uselt och var tvungna att göra sig av med Jörgen Wålemark. En märklig rekrytering då han står för en enkel och ganska köttig fotboll, och där Jimmy Thelin ändå hade byggt upp ett spel som var mer effektivt och med tydliga löpvägar. 

Jag skulle nog säga att så som Falkenberg spelar under Hasse Eklund, det påminner mycket om hur J-Södra lirade under Thelin. FFF är ruggigt löpvilliga och det är tydligt hur alla är inkörda på spelidén. Att få ner bollen i djupled och med så många maxlöpningar som möjligt. Det är svårt att försvara sig mot för det går jäkligt snabbt när FFF kommer med fart. 

Den nya J-Södra-coachen har fått stopp på lagets blödning och poäng har börjat trilla in. Samtidigt känns det inte som man är ett lag för toppen med tanke på starten och hur man fått börja om i sitt tänk. Falkenberg har allt att spela för i toppen, ett väldigt bra truppläge och av någon anledning ett högt odds. 

  Speltips Odds
J-Södra - Falkenberg
Superettan, Fotboll
2.00
 


20:00 väntar dagens höjdpunkt. Brasilien kliver in med VM och gör det mot Schweiz. De rödvita i all ära - men det vore ju en ruggig skäll om Brasilien inte vann den här matchen. Bättre spelare på varje position och en Neymar framåt som vi alla vet kan avgöra matcher på egen hand. 

På bänken kommer det sitta spelare som hade startat i majoriteten av VM-lagen och det har sett bra ut både spel- och resultatmässigt inför den här matchen. Flera raka segrar och knappt några insläppta mål. Så här lirar jag: 


  Speltips Odds
Brasilien - Schweiz
VM, Fotbolls-VM
2.20
 


Så ser det ut för min del i dag! 


Hur spelar ni? 


@lellesandahl på twitter

0 Kommentarer

Gute och Falken!

9 Juni 2018 - 23:43

Jag har haft rätt bra flyt med träningslandskamperna sista dagarna. Spel in på England (-1,5), Tyskland hörnor och under 2 mål mellan Sverige och Peru.

Bara hoppas att känslan sitter i när VM drar igång. 

För nu börjar det att brännas. Jag lider lite inombords för att Italien inte är med. Man gillar ju ändå draget kring den nationen, gnäll över domarbeslut och due-due. VM för mig blir lite mindre passion utan Gli Azzurri. 

Men det är å andra sidan grymt kul att Sverige är med igen - även om offensiven kanske inte glöder - så har vi nog en chans att gå vidare från gruppen. Sydkorea känns sisådär och likaså Mexico. Fan vad kul det ska bli. 

***

Den här söndagen vigs dock helt åt svensk gärdsgårdsfotboll. 


Först ut en tidig match på ett somrigt (antar jag) Gotland. Gute har fyra raka segrar sen tränarbytet och kommer senast från en stark skalp mot Lidingö. Bollnäs är seriens sämsta bortalag och kommer hit med en lång resa och helg i benen. Gute borta är alltid tufft och för en nykomling som snittar tre insläppta per match på bortaplan så blir det en tuff utmaning. 

Jag tror att Gute trummar på med en trepoängare till och har ett spel på halvtid/fulltid-marknaden. 

  Speltips Odds
Gute - Bollnäs
Division 2 norra Svealand, Fotboll
1.80


När den matchen är över så kliver nästa på och överlappar. Falkenberg gör det jäkligt bra under Hasse Eklund. Organiserat försvar - snabbt anfallsspel. Det finns inövade kombinationer där många spelare kommer rättvända i fart - sen har man spelare som sätter dit bollarna också. Jag tror inte det är ett typ av motstånd som passar Gefle särskilt väl. Gefle försöker lira boll, men problemet är att man inte har materialet för det. Falkenberg älskar omställningar och har garanterat hög motivation för tre poäng i dag. 

Det betyder i så fall återtagen serieledning från AFC Eskilstuna. 

Läs hela analysen här

  Speltips Odds
Falkenberg - Gefle
Superettan, Fotboll
1.88


Hur spelar ni i dag?


@lellesandahl på twitter

0 Kommentarer

Assyriska och Falken!

3 Juni 2018 - 10:57

Sundbyberg levererade på tilläggstid i går och formen i de svenska serierna är god. 

Hoppas på fortsatt söndagsleverans med två nya rekar i dag. 


Assyriska är fortsatt nere och krigar i division 1 för att ta sig tillbaka till eliten. Förra säsongen var lite av ett ombyggnadsår men i år satsas det hårdare. Armin Tankovic och Alagie Sosseh är två spelare som gör skillnad. Stefan Batan och David Durmaz likaså på den här nivån. Det finns många bra gubbar att nämna i Assyriska och man kommer från en fin formkurva. Vann klart senast mot Sollentuna (4-1) vilket var fjärde raka. Vad talar för femte?

Dels hemmaplan, fin form men också att Sandviken kommer på besök. Inte för att de är usla men de har haft problem med spetsen samtidigt som Olof Mård, lagkapten och mittback, saknas på grund av avstängning. Föll senast hemma mot Västerås SK (1-3). 

Tror att tyngden avgör i dag. 

  Speltips Odds
Assyriska - Sandviken
Division 1 Norra, Fotboll
2.18


Halvtimmen senare startar seriefinalen i Superettan mellan Örgryte och Falkenberg. Vore det så att Öis hade alla spelare med så hade jag nog hållit dem som det bättre laget. Nu är verkligheten en annan. 

Alibek Aliev och Jakob Lindström drog på sig röda kort i senaste matchen mot IK Brage. Dessutom fick David Engström sitt tredje gula. Alla dessa tre är keyplayers för Örgryte. Dessutom saknas stjärnan Diego Montiel sen tidigare på grund av axelskada. Öis tvingas ta med tre spelare från U19 för att fylla ut bänken. 

Falkenberg har ett par avbräck också, men inte av samma dignitet. Falken kommer från fina 4-1 borta mot Värnamo - där man alltså saknade 2-3 bra spelare - medan Öis verkligen gick på pumpen mot Brage (1-3) där man också spårade med utvisningar. 

Jag tycker spelvärdet är på gästerna här. De spelar en rakare fotboll utan krusiduller. Öis försöker lira sitt lir, men utan så många key players blir det svårt. Tror inte Falken torskar här i dag. 

  Speltips Odds
Örgryte - Falkenberg
Superettan, Fotboll
2.25


Lycka till med dagens lir! 

Hur spelar ni i dag?

@lellesandahl på twitter

0 Kommentarer

DIF och "Vasa"

27 Maj 2018 - 10:22

Ny söndag - nya möjligheter. 


Jag var lyckosam för en vecka sedan där 3/3 spel tickade in. I dag har jag hittat två lir som förhoppningsvis också går att räkna hem. 


Båda fajterna drar igång 17:30 där vi har en i Allsvenskan och en i division 2 norra Svealand att hålla koll på. 


Djurgården har tre raka segrar nu. Dalkurd, Örebro och IFK Göteborg. Kan avsluta våren med ännu en trea mot ett Sirius som bara skriker efter sommarledigt. Hemmalaget har det blytungt och blev senast asfalterade av Östersund. Det ständiga skadehelvetet är hyfsat under kontroll. Omar Eddahri och några till saknas men inte sådär våldsamt många som tidigare. 

Djurgården tvingas spela utan Ulvestad och Jonas Olsson som är utanför truppen pga skador. Men det här är en match jag verkligen tror Dif kan vinna. Formen och självförtroendet, grundkvaliteten i laget, ja egentligen allt talar för gästerna. Kadewere och Mrabti är farliga på topp tillsammans och mot ett lag som släppt till mycket mål sista tiden ska de ha god chans att lyckas en sista gång innan uppehållet. 

  Speltips Odds
Sirius - Djurgården
Allsvenskan, Fotboll
1.76


Samtidigt på Skytteholm i Solna. Rekade Vasalund med framgång förra söndagen och hoppas på nytt flyt. Laget har vunnit samtliga matcher i serien och ofta överlägset. Nu möter man tvåan Lidingö som har idel segrar efter ett inledande kryss. Seriefinal således. Lidingö är försvarsstarka och har bra forwards. Men den här matchen tror jag Vasa kommer avgöra på mitten. Genom att styra och ställa på sin hemmaplan kommer nog Lidingö få svårt att etablera anfall. Vasas trebackslinje är stark där kapten Linus Malmborg dikterar villkoren. I laget finns en helt annan rutin än i Lidingö. 


Läs mer ingående hur jag tänker i den matchen här

  Speltips Odds
Vasalund - Lidingö
Division 2 norra Svealand, Fotboll
2.20Lycka till med dagens spel! 

@lellesandahl på twitter

0 Kommentarer

Superettan och Div 2!

20 Maj 2018 - 10:44

Derbysöndag i Stockholm och så hoppas vi väl alla (...) på att mitt Lazio löser minst en pinne hemma mot Inter och säkrar CL! 


Högst personliga förhoppningar där. 


I dag har jag hittat tre spel som jag gillar. Två av dessa i baconligorna (närmare bestämt div2 Norra Svealand) och ett spel i Superettan. 


Först ut:

Värnamo - som fortfarande lever på Pär Cederqvist, 38, och hans mål - har rent truppmässigt inte i närheten av lika starka namn som Halmstad. Värnamo slog Varberg för ett par vekor sedan men har sedan haft det tungt. Och det är en tunn trupp som måste prestera nära sitt max för att ha en chans mot lagen på övre halvan. Det är min bedömning. Halmstad började sisådär men har nu två raka segrar. Två raka segrar sedan coach Krulj bytte taktik till 3-5-2. Man får större kontroll på händelserna och det skapar en trygghet som saknades i början. 

Tycker oddset på HBK är för högt för att motstå frestelsen. 

  Speltips Odds
Värnamo - Halmstad
Superettan, Fotboll
1.80


Sen går vi in i två spel från division 2 N Svealand. 


Täby är en nykomling som spelar på ett vågat vis. Hög press och mycket ungdomlig entusiasm. Det tog dem upp från division 3 i fjol och det kommer ge poäng även på den här nivån. Kanske inte mot alla lag, men det borde det göra mot de sämre lagen. Som Mora. Gästerna har en poäng från premiären sedan idel förluster. Torskade bara med 0-2 hemma mot Karlberg sist. Men de hade inte en enda målchans på 90 minuter och det var säkert 70-30 i bollinnehav. Täby har två raka torsk bakom sig, men det här tror jag är bra chans att studsa tillbaka. 

  Speltips Odds
Täby - Mora
Division 2 N Svealand, Fotboll
2.23


Sist men inte minst. 


Vasalund spelar i samma serie och har varit helt överlägset så här långt. Sex av sex och inte ens nära ett poängtapp skulle jag säga. Vissa lag har knappt haft ett avslut mot dem och även om Norrtälje genom åren varit ett bra lag, så ser man tunna ut i år. Stjärnan Andreas Bellander tog chansen och gick till Frej och flera andra har tackat för sig också. Mot Vasalunds rutinerade och spetsiga herrar ska allt annat än förlust ses som en bragd. I Vasalund spelar namn som Kenny Pavey, Patrick Amoah, Yussuf Saleh och Linus Malmborg. Herrar med rejäl erfarenhet från elitnivå. Men inte bara det - det finns massor av spelare med kvalitet i Vasalund därutöver. 

Läs reken för fullständig info kring den matchen! 

  Speltips Odds
Norrtälje - Vasalund
Div 2 N Svealand, Fotboll
1.72


Lycka till med dagens spel! 

@lellesandahl på twitter

0 Kommentarer
Fler inlägg: