LelleSandahl

Ärkerivalerna slåss om samma tjej

22 Mars 2015 - 10:32
Ett El Clásico som kan bli avgörande för vilket lag som vinner La Liga - och innan dess Liverpool - Manchester United där båda slåss för att nå Champions League. Söndagen den 22 mars finns det inget annat att göra än att avsätta både tid och lite pengar för att rama in dessa godbitar på bästa möjliga sätt.

Först ut är hatmötet på Anfield. Det är lätt att tro att Manchesterderbyt eller Liverpool-Everton smäller högre, men så är det verkligen inte. För United- och Liverpoolfans är det här matchen att vinna om någon. Rivaliteten mellan städerna startade egentligen redan under industrialiseringen. De båda arbetarstäderna slogs nämligen om samma jobb och från hamnstaden Liverpools sida blev stämningen infekterad i samband med bygget av Manchester Ship Canal. När kanalen stod klar i slutet på 1800-talet innebar det att handelsfartygen i allt större utsträckning passerade Liverpool och arbetstillfällena blev färre. På fotbollsplanen handlar det dessutom om de två mest framgångsrika klubbarna i engelsk klubblagsfotboll. Mellan 1975-1990 vann Liverpool elva ligatitlar och fyra Europacuper. 1993-2013 svarade United upp med 13 ligatitlar och två Champions League-triumfer. Totalt är det fördel United, samtidigt har inget annat lag än Liverpool vunnit mer Europacuptitlar/Champions League (5).

Matchen i dag är speciellt het eftersom tabelläget är som det är. Louis van Gaals gubbar sitter och myser på den fjärde och sista CL-platsen två poäng före femman Liverpool. Sist lagen möttes vann United med 3-0 på Old Trafford. Men Liverpool har faktiskt inte förlorat en ligamatch sedan dess. Eftermiddagens match blir även Steven Gerrards sista chans att bräcka ärkerivalen innan han drar till MLS. Jag tycker själv att Liverpool är väl stora favoriter och kan inte undgå att finna spelvärde på X2.
  Speltips Odds
Liverpool - Manchester United
Premier League, Fotboll
1,75


Liverpool - United är en stekhet match. Men detta El Clásico blir svårt att bräcka. Två av världens bästa fotbollslag i en av världens värsta hatmöten som kan bli avgörande för vilket lag som vinner ligan. Redan här går det att utläsa att kapningarna och de verbala övergreppen kommer flöda. Efter Champions League-finalen är El Clásico, föga förvånande, den klubblagsmatch med mest tv-tittare. I mars 2014 mättes det till 400 miljoner tittare världen över - galet! Rivaliteten har alltid funnits mellan Spaniens två största städer. Madrid som står för den spanska nationalismen och Barcelona för den katalanska. När dess fotbollslag också är och länge har varit bland de bästa och rikaste lagen i världen är det inte svårt att förstå att känslorna är heta när lagen möts. Mycket handlar om politik där det sportsliga eldat på hatet ytterligare. Vem minns t.ex. inte när Barcafansen skickade in ett grishuvud (!) mot Luis Figo som är en av få som gått mellan klubbarna.

Ska jag sia om matchen är det svårt, väldigt svårt, att inte hålla Barca som den stora favoriten. Uppvisningen, för det var det, mot Manchester City var för bara några dagar sedan. Inte kan de tappa det fina spelet på så kort tid? Serieledaren spelar med enormt självförtroende och verkar nu ha hittat en perfekt roll för Lionel Messi att briljera utan att Neymar och Luis Suarez får lida allt för mycket av det. Harmonin i Real Madrid känns långt därifrån. Skrala resultat på senare (3-4 mot Schalke och torsk mot Bilbao) gör att marrängerna kliver in på Camp Nou utan att riktigt veta var de står just nu. Mitt bästa spelförslag här blir att Real kommer få ta till ojusta medel oftare än hemmalaget. Kortlinan på 7,5 känns riktig så jag kör hellre på Real -1,5 kort. Då vinner vi alltså om Los Blancos drar på sig två varningar mer än Barca. Tycker det känns bra i magen när jag tänker på det.
  Speltips Odds

,


Lycka till med spelandet!

Har ni några andra feta spelförslag i matcherna? Kommentera gärna!
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
21:43  Lopp 10: Sobel Conway
Trav - Jägersro - Plats
2.05
07:30  Ledare efter första rundan
Golf - Europatouren - Stephan Jaeger
81.00
12:00  Ebden - Kohlschreiber
Tennis - ATP Halle - Kohlschreiber
1.60
17:00  Frankrike - Peru
Fotboll - Fotbolls-VM - 2 asian hcp +1,5
1.62
20:00  Argentina - Kroatien
Fotbolls-VM - VM - Arg ö13,5 skott
1.90
14:00  Brasilien - Costa Rica
Fotboll - VM 2018 - 1 vinna och hålla nollan
1.66
17:00  Nigeria - Island
Fotbolls-VM - VM 2018 - Under 0,5 mål 1:a hl
2.40
20:00  Serbien - Schweiz
Fotbolls-VM - VM 2018 - BLGM Nej
1.80
20:00  Colombia - Polen
Fotboll - VM - Över 2,5 mål
2.06

Skador & Avstängningar