LelleSandahl

Landslagsafton i regnigt Antalya

29 Mars 2015 - 10:02
Vilka av oss spelälskare hade inte velat snöra på sig de professionella spelarnas skor? Många av er på planket har säkert varit på nära en hög nivå men inte riktigt tagit det sista steget. Det är inte någon nyhet att fotboll på mellannivå (div 1-3) är väldigt otacksamt i klubbarna utan de feta cashen. Fotboll på lägre nivå. Fungerar fint så länge du bor hemma och inte har några utgifter, men när jobb/skola/sambo och barn kommer in i bilden droppar folk av för varje år som går.

Just nu har jag och spelarna i mitt fotbollslag Karlbergs BK (division 3, Stockholm) möjligheten att känna oss som proffs. Trots att vi knappt har en krona över på bankkontot lyckades vi rodda ihop ett träningsläger till Antalya, Turkiet i en veckas tid. 6000 per spelare (24 totalt) är ingen liten summa för en klubb på den här nivån. Men genom ett lyckat sponsorpaket (gav 50 000) lite snabb försäljning av ett motsvarande VM-tips för vårt lags matcher den här säsongen - och en egen insats på 2500 kom vi iväg.

Trassel med bagage, inställd träning på grund av regn och allmänt jidder med schemat till trots. De som säger att ett träningsläger är onödigt (ni ska bara supa) har inte koll. Finns inget bättre sätt att binda samman gruppen, slipa på taktik och slippa frysa på kalla konstgräsplaner. Dessutom är det givetvis något som lockar spelare att välja oss och andra lag som åker. Intressant att se att allt från Östers IF (div1) till Tierp (lower leagues) finns representerat här på resorten.

Är själv snart 27 år fyllda och när man inte får någon ersättning för sin fotboll måste det vara mer än bara fotbollen som lockar. Självklart är det viktigt med proffsig attityd och bra tempo på träningarna. Men det är minst lika viktigt att alla trivs tillsammans. Att man vill slåss för gubbarna bredvid. Att man inte bara tänker på sig själv utan offrar sig för laget. Tror ett sånt här träningsläger är guld värt för att bygga på vår egen lagsammanhållning och för alla andra som är här och kör.

Rekommenderar alla lag att försöka åka iväg på något liknande. Är man bara ute i tid så ska det vara möjligt på alla nivåer, även om klubben inte är tät. Det förutsätter ju dock ett stort engagemang från alla inblandade.

***
Speltipsen i dag hämtar jag från Frankrike och England. Först ut är matchen på Emirates Stadium där Brasilien och Chile drabbar samman. Tror definitivt att Chile har chansen att störa brassarna.

  Speltips Odds
Brasilien - Chile
Vänskapsmatch, Fotboll
1,80


Sedan kliver Frankrike ut i Saint Etienne mot Bendters danska dynamit. Känns som fransmännen kommer vara revanschsugna efter torsken mot Brasilien. Och då räcker nog inte Danmark till.

  Speltips Odds

,


Lycka till med spelen!
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
robonofvg - 2015-03-29 14:08

Ja ni har verkligen otur med vädret. Bor själv i Antalya för tillfället och vi har haft stabilt väder länge nu men vi får hoppas att det blir bättre. Svenska U21 lirar ju landskamp mot Ryssland igen nu på tisdag i Belek. Säg till om du/ni behöver tips/guidning när det gäller något utanför hotellet.

Ryggar BLGM spelet, känns väldigt tryggt men osäker om man vågar gå emot Lord Bendtner nu hans "form" :D

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 1X
1.70
19:00  Norrby - Helsingborg
Fotboll - Superettan - 2
2.05
19:00  AFC Eskilstuna - Gefle IF
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1,0
1.94
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5
1.72
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50

Skador & Avstängningar