LelleSandahl

Djurgården kan göra miljoner

5 April 2015 - 11:09
Det är ingen hemlighet att Djurgårdens ekonomi varit ett svart hål de senaste åren. Satsningarna har fått utebli och klubben har tvingats skära i kostnader och värva gratisspelare. Inför 2015 känns det som att Dif och Bosse Andersson hittat en allt mer tydligare transferstrategi - som jag tror kommer löna sig i längden.

Stagnerande spelare som Mark Mayambela och Philip Hellquist har lämnat klubben för nya äventyr. Äldre spelare som Mattias Östberg och Adde Johansson har försvunnit. Och tittar vi på nyförvärven så gillar jag det jag ser. Här finns spelare med potential att blomma ut redan i år och säljas vidare med jättevinst. För mig som följer superettan ganska ingående är Kerim Mrbati, 20, en blivande A-landslagsman. Fantastiska fötter, passningsspel och förmåga att täcka bollen. Där har Dif gjort ett superfynd. Sam Johnson, 21, från IK Frej har en snabbhet och explosivitet som håller för spel i större ligor. Däremot måste han förbättra sitt beslutsfattande, inte bli för ivrig och tappa bollen till farliga kontringar. Av det jag sett av Daniel Berntsen, 21, från Rosenborg är det en välskolad och hårt jobbande spelare. Känns som han kan bli en av de bärande spelarna i år. Mittbacken Omar Colley, 21, kan även han slå igenom redan i år och BP-spelaren Jesper Karlström, 19, känns även han väldigt spännande. Tycker det finns färre djupa dalar i truppen jämfört med förra året.

Kevin Walker är kanske ingen yngling längre men är en stabil innermittfältare med bra passningsfot och härligt tillslag. Ställer mig dock frågande till om han är tempostark nog. Elliot Käck (Sirius) kan äga en kant på vilken nivå som helst. En kondition som aldrig sviker och en vass vänsterfot gör inte saken sämre. Däremot finns frågetecken för hans defensiva spel en mot en. Där behöver han ta några kliv i år, men offensivt är han otroligt intressant redan nu. Att mixa talang (som går att sälja vidare) med rutin (Faltsetas, Höie, Arvidsson, Radetinac) och klubbhjärta (Stenman, Jawo, Bergström) tror jag mycket väl kan bli ett framgångsrecept för Dif. Sedan kommer det knappast räcka till en topplacering, men någonstans platserna 5-8 tror jag ändå de kan fixa. Lyckas Dif få ett par av sina talanger att blomstra kan det säkert bli sköna och nödvändiga miljoner in på kontot också.

Det ska bli väldigt intressant att följa de unga djurgårdarnas utveckling under säsongen. Men det jag ställer mig frågande till är om Pelle Olssons riskminimerande fotboll är rätt melodi för att maximera allas utveckling. För mig har framförallt Kerim Mrbati ingen riktig plats i ett 4-4-2. Han är inte någon tvåvägsspelare av rang utan har sina styrkor på motståndarens planhalva. Han är heller ingen kantspelare som gör sin gubbe och går runt på inlägg. Väldigt synd om han skulle begränsas av de raka linjerna i Dif, för han behöver frihet att nyttja sin kreativitet. Om Pelle Olsson kan tänka sig att släppa lite på 4-4-2-tyglarna, vilket han visat tenderser till, så kan det bli en ganska rolig säsong för alla djurgårdare där ute. Viktigast i år blir hur som helst att ta nya kliv från i fjol där det blandades mycket högt och lågt.

Har inget eget speltips i premiären mot Elfsborg. Men jag ryggar själv min kollega och vän Christian Polsäter. Under 2,5 mål i matchen har varit gångbart när lagen möts de senaste åren. Tror Dif kommer satsa på omställningar vilket de framgångsrikt gjorde på Borås Arena förra året. Det vet Elfsborg säkerligen om och kommer nog öppna försiktigt och fokusera på att inte tappa bollen i farliga lägen.

Mina egna tips för dagen hämtas från Sunderland och Valencia. Derbyt mot Newcastle är av oerhörd vikt för hemmalaget som har klar fördel inbördes de senaste åren. Dessutom är skadeläget tungt i Magpies.
  Speltips Odds

,


Vidare till Mestalla där Valencia är i knallform samtidigt som Villarreal är inne i säsongens kanske sämsta period. Tre torsk mot Sevilla inom två veckors tid stukade lagets självförtroende och nu saknar man dessutom ett par gubbar på mitten. Valencia har vunnit de tre senaste mötena mot Villarreal på hemmaplan, har knappt några skador och måste vinna för att behålla CL-platsen.
  Speltips Odds
Valencia - Villarreal
La Liga, Fotboll
2,10


Ska sätta mig och titta på en rek till Marseille - PSG också. Kan Marseille segra på nya Stade Velodrome eller fortsätter PSG att vara numret för stort?
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
11:00  Bedene - Cuevas
Tennis - Franska Öppna - Bedene
2.20
15:00  Malmö FF - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
2.00
17:30  Elfsborg - Trelleborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
17:30  Sirius - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 2
1.76
17:30  Vasalund - Lidingö
Fotboll - Division 2 norra Svealand - 1/1 HT/FT
2.20

Skador & Avstängningar