LelleSandahl

Allsvenska tankar inför uppehållet

7 Juni 2015 - 12:27
I dag spelas de sista allsvenska matcherna innan vi tvingas genomlida en månads speluppehåll. Alltid beklämmande att man ska behöva klara sig utan fotboll och värmen ligger i luften. Fem matcher denna söndag och tycker mig ha hittat flertalet intressanta vinklar för att motivera spel. Vi börjar med de två matcher jag rekat. Hammarby - IFK Göteborg och därefter Malmö FF - Djurgården.

Bajen har inte vunnit på sju matcher. Ingen slump är att det verkliga raset kom när Kennedy gick sönder inför derbyt mot AIK. Nu är spelmotorn, stjärnan, frälsaren tillbaka och då har Bajen plötsligt börjat göra mål igen. Med sitt lugn och väl avvägda passningar höjer han de andra spelarna och avlastar mindre kreativa mittfältare som Persson/Israelsson. Nu får Nanne Bergstrand chansen att spela ett hyggligt lika lag som i de två senaste matcherna (2-2) inför ett kokande Tele2. Sett till tabell och form ska ju IFK Göteborg vinna även den här fajten. Men Jörgen Lennartsson tvingas mönstra om ordentligt i laget då både Sören Rieks och Jacob Andersen saknas på kanterna - samtidigt som Martin Smedberg-Dalence spelar Copa America med Bolivia. Kantspelet känns därför väldigt försvagat oavsett hur Blåvitt ställer upp. Samtidigt har de Lasse Vibe på topp och mot Bajens stirriga försvar ska han nog kunna komma till lägen. Ser det inte alls omöjligt att Bajen bryter sin segerlösa svit här men tror samtidigt inte heller att de håller nollan med beskedlige Tim Markström i kassen. Spelar BLGM!
  Speltips Odds
Hammarby - IFK Göteborg
Allsvenskan, Fotboll
1,72


Nästa rek är som sagt i matchen Malmö FF - Djurgården. Här talar de senaste två säsongernas resultat för att Djurgården kommer sälja sig dyrt. Djurgårdens grymma form gör detsamma. Men jag tror ändå att ett - rätt skadetyngt MFF - kommer hitta tillbaka och vinna. MFF har två raka segrar bakom sig men ligger fem poäng efter IFK Göteborg i topp. Här finns inget att spara på och inför 20 000 på Swedbank har jag en känsla av att de kommer vara jävligt taggade. Och när MFF spelar nära max då finns inget lag som håller samma nivå i svensk fotboll. Inte ens ett allt mer stabilt DIF. Skulle stockholmarna förlora kan de ändå gå på semester med högt huvud inför hösten. De har överträffat förväntningarna och kontraktet är mer eller mindre säkrat. Spelar MFF att vinna -1 asian.
  Speltips Odds

,


Har lite tankar i de andra matcherna också. Förstår inte hur Kalmar FF kan vara så uträknat mot ett GIF Sundsvall som visserligen har förtjänat mer än de fått - men som har tydliga problem i sista tredjedelen. Sundsvall har inte vunnit på fyra matcher (tre torsk) och bra gjort två kassar framåt. Kalmar har varit en besvikelse så här långt men en del kan skyllas på skadorna. Ser väl inte supervasst ut på den fronten i dag heller men tycker ändå att laget har bra chans att ta poäng. Spelar X2 utan att blinka till 1,73 hos bet365.

Tror även att Elfsborg tar tre poäng mot Gefle. Bortalaget har haft svårt på snabbt konstgräs och på bortaplan. Torskat mot Örebro (1-0), Djurgården (5-1) och Norrköping (4-1) på underlaget. Segrar borta mot Helsingborg och Falken men torsk mot AIK (3-1) på Friends. Nej, Gefle får svårt när de blir nedtryckta och inte får vila med bollen. Mot ett Elfsborg som jagar toppen och som är revanschsuget efter förlusten mot Blåvitt ska de inte ha en chans tycker jag. Ryggar kollega Polsäters handicapspel -1,5 och lägger även Elfsborg ht/ft till 1,95. Finns både hos Bwin och Svenska Spel.

Har inte läst in mig så mycket på IFK Norrköping - Falkenberg men Falken har 1-1-4 på bortaplan samtidigt som IFK Norrköping vunnit de fyra senaste framför Curva Nordahl. Slänger in en slant på -1 asian även här. Hittas till 1,78 hos ComeOn!

***
Två bonnspel innan dagen är slut!

FC Linköping City slåss om uppflyttning till division 1. Ekerö IK ska vara väldigt glada om de håller sig kvar. Om hemmalaget har bra spelare på varje position så lever Ekerö på typ två spelare. Men det är främst på hemmaplan Ekerö har chans att ta sina poäng. På bortaplan blir de fega och har varken eget spel eller spets nog att jämföra sig med de bästa lagen i division 2 södra svealand. Tror Linköping vinner komfortabelt och spelar -1,5 till 1,73 hos Svenska Spel.

Ett spel även i division 2 norra svealand. Sandviken vill tillbaka till division 1 och har verkligen hittat formen på slutet. Har flera välbetalda spelare och rutin i massor. Flera med säsonger i högre divisioner bakom sig. Upsala IF är en kvartersklubb som gör det bra efter sina resurser. Lyckades på något sätt köra över Norrtälje senast men är i grund och botten nöjda med att hålla sig kvar. Mot ett Sandviken som hittat formen ska de inte kunna mäta sig egentligen. Spelar Sandviken -1,5 till 1,90 hos Svenska Spel och även ht/ft till 1,83 hos bet365. Om Sandviken får ut sitt fulla register kan det bli stora siffror.

Det var det.

Lycka till med spelen!

@lellesandahl på twitter
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 1X
1.70
19:00  Norrby - Helsingborg
Fotboll - Superettan - 2
2.05
19:00  AFC Eskilstuna - Gefle IF
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1,0
1.94
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5
1.72
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50

Skador & Avstängningar