LelleSandahl

Klassiska klubbar på väg tillbaka

28 Juni 2015 - 13:02
Om division 1 norra upplever en svag upplaga (Dalkurd är av många tyckare en klass för sig och beskedliga nykomlingar placerar sig högt i tabellen) så är division 1 södra raka motsatsen. Trelleborg, Öster, Örgryte och Landskrona är alla gamla storklubbar som tvingats göra om, göra rätt.

Vånga(tjonga)vallen är kanske inte den arena som saknats allra mest i svensk elitfotboll. 17 allsvenska säsonger med en tredjeplats som bäst 1992 går verkligen inte av för hackor. Men de sista åren var publiken de närmast sörjande och fotbollen som spelades var våldsamt primitiv och tråkig. 2011 rasade klubben ur allsvenskan och året därpå gick tåget även för att hålla sig kvar i superettan. Sedan 2013 har TFF byggt om i söderettan och nu ser de ut att ha lyckats. Finns enormt mycket kvalitet i laget och laget har trots degraderingen kunnat behålla fanbärare som Fredrik Persson i kassen och Kristian Haynes. Med målkungen Salif Camara-Jönsson i laget så har laget exploderat den här säsongen. Elva matcher. Tio segrar och 27-12 i målskillnad. Oerhört imponerande och inför eftermiddagens match mot Oskarshamn har de möjlighet att dryga ut serieledningen till åtta poängs marginal mot tvåan Oddevold. Tror inte TFF missar chansen att ta tionde raka segern och befästa sin förstaplats - den enda som ger direktplats till superettan och många sköna miljoner att använda till att bygga vidare på något bra. Just för att det finns så många bra lag i årets söderettan gör det ju att skillnaden mot bottenlagen blir rätt stor. Oskarshamn, som har tre raka torsk bakom sig, kommer få det kämpigt.

  Speltips Odds

,


Strax efter att TFF spelat färdigt är det dags för en annan klassiker att kliva ut och spela. Örgryte IS har precis som TFF fått bygga om efter ett par tunga år. 2009 åkte laget ur allsvenskan för att vintern 2011 försättas i konkurs och degraderas till div 1. En katastrof som ändå verkar ha fört något gott med sig. Ekonomin är betydligt mer i balans nu och det är bara en tidsfråga innan ÖIS tar sig tillbaka till superettan. Missar de chansen i år är det bara för att (förmodligen) TFF lyckats ännu bättre med sitt lagbygge. George Mourad, William Atashkadeh, Fredrik Björck och Björn Anklev är några av de välkända namn som spelar i den anrika tröjan i dag. Laget kommer från en tung förlust borta mot just Trelleborg. Men de hade lite oflyt. Åkte på en utvisning efter timmen spelad och det gjorde att forceringen efter 2-1-reduceringen kom av sig. Innan dess hade ÖIS tre raka segrar på kontot och jag tycker de har goda chanser att hoppa upp i vinnarsadeln igen i kväll. Kristianstad är ett mittenlag som gör det helt okej i den här serien. Två raka segrar mot lag i botten, men nu väntar en betydligt tuffare uppgift. Förstekeepern, lagkaptenen och en till startspelare saknas på grund av skador och avstängningar. Mot ett hungrigt och revanschsuget ÖIS blir det då jobbigt, speciellt när KFF:s bortaspel inte rosat marknaden.

  Speltips Odds
Örgryte - Kristianstad
Div 1 södra, Fotboll
1,89


Söndag och strålande solsken i stora delar av landet! Ut och njut av dagen så jobbar vi in dagens spel i söderettan lagom till kvällsmaten!

@lellesandahl på twitter
2 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
LelleSandahl - 2015-06-28 17:52

Kul att höra kassören! Förmedlar mer än gärna tankar i svenska lower leagues där jag har särskilt intresse eftersom jag själv spelat där i många år.

Kassören - 2015-06-28 16:13

Bra jobb LelleSandahl - du är uppskattad :)

Även om jag inte slaviskt ryggar allt, så bygger det min kunskapsbank av att läsa dina rader. Bevakar TFF & ÖIS på livekonsolen!

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Öster - GAIS
Fotboll - Superettan - Under 2,5 mål
1.81
19:00  Örebro SK - Kalmar FF
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.91
20:53  Lopp 8: Twin’s Zindy
Trav - Jägersro - Plats
1.70
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74

Skador & Avstängningar