LelleSandahl

Tätt matchande för jagande storklubbar

5 Juli 2015 - 12:37
Svårt att inte må gott när solen skiner på oss och den allsvenska fotbollen sparkar igång efter en tids uppehåll. Finns två matcher jag valt att fokusera på i dag. Båda innehållandes lag som så sent som i torsdags spelade Europa League och som båda MÅSTE ta tre pinnar för att haka på i guldstriden. Men med tätt matchande och frånvaro på viktiga spelare - blir jag inte förvånad om båda misslyckas.

Först ut är vackra Elfsborg. Jag säger vackra för att jag älskar deras fartfyllda fotboll - på konstgräs. Ett underlag jag visserligen är anti men det går inte att säga något annat om boråsarna. När de väl får igång sitt passningsspel kan de kombinera som inget annat lag i den här serien. I dag är det dock Falkenbergs gröna gräsmatta som gäller. Här lyckades tredjeplacerade Elfsborg faktiskt vinna (3-2) förra säsongen. Fast den här säsongen har spelet på gräs inte fungerat så bra. Torsk både mot IFK Göteborg och Halmstad med 1-0 och alltså inte en enda balja på underlaget. Nu rör det sig bara om två matcher så kanske hårddraget att tala om en trend (som i och för sig stämt de flesta säsongerna för konstgrässpecialisterna). Varför jag tror att Falken kan skrälla är en kombination av gräs, frånvaro och tätt matchande. Falkenberg har kunnat fokusera på den här matchen i en vecka sedan de torskade mot Bröndby (0-1) i en träningsmatch. En bra insats där ska det ha varit. Till eftermiddagen saknas dock skyttekungen, bjässen, Hakeem Araba. Det är ett tufft avbräck för han har varit en obekväm jävel för motståndarna. Men det är inte bara Falken som har bra spelare borta. Anders Svensson avstängd och Lasse Nilsson fortfarande skadad. Elfsborg har en bred trupp, men när jag summerar allt tycker jag ändå att Falkenberg har chans att skrälla här. Duktiga hemma på gräset, varmt som satan i luften och borde ha piggare ben än bortalaget.
[bbrek][/bbrek][bbrek]31057[/bbrek]

Två och en halv timme senare smäller det på Guldfågeln i Kalmar. Såg klubben tweetade ut en bild på när gräset vattnas och fy fan vad fin mattan var. Sjukt vad sugen man blir på att dra på sig dojorna och planka in på en av de få gräsplanerna som finns kvar här i Stockholm. Nåja. Här har AIK en jävla press på sig. 2-2 borta mot finska jumbon i Europa League-kvalet och en mycket ifrågasatt prestation av hela laget. Dessvärre för gnagarna är det målvaktskris också. Patrik Carlgren utgick med trasigt ledband i knät och Kenny Stam är med Kanada på Golden Cup. Det betyder att färskingen Oscar Linnà©r (född 97) gör sin första allsvenska match. Otacksam uppgift med tanke på att storklubben behöver tre poäng och Kalmar lär vilja sätta honom på prov. Skulle säga att det här var det minsta AIK:s darriga försvar behövde. En orutinerad sista utpost. Offensivt har laget kvalitet och här är det som sagt tre poäng som räknas. Förra säsongen blev det 1-1 på Guldfågeln och med förutsättningarna som råder tror jag mycket väl att båda lagen kan näta även i dag.
[bbrek]31056[/bbrek]

***

Har ett par tankar i division 1 också.

Nykomlingen Höllviken är favorit hemma mot Oskarshamn. Köper inte riktigt det. Höllviken har släppt in nio mål på två matcher och har fyra raka torsk. Det har visserligen Oskarshamn också, men de har i alla fall varit närmare. Tre raka 2-3-torskar men den senaste mot serieledaren Trelleborg var rätt oförtjänt. Höllviken är inget märkvärdigt lag alls och tycker Oskarshamns erfarenhet av division 1-spel slår och senaste match slår över till deras fördel. 1,75 på X2 (+0,5) tycker jag är ett riktigt bra spel. Finns hos bet365 och matchen kickar igång klockan 16.00.

Det är den enda matchen i södra serien, vilken jag tycker är lättare att läsa av än den norra. Den norra serien har tvärtemot södra en dålig upplaga. Nykomlingarna går bra trots att de inte direkt storsatsat och alla slår alla. Förutom Dalkurd. Borlängelaget är enligt många jag snackat med det enda laget som står ut. Bra spelare på alla positioner och i välförtjänt serieledning. Borta mot nykomlingen Södertälje ska de ha en finfin chans att fortsätta befästa sin serieledning. Södertälje har inte vunnit på åtta matcher och tappade ledningen två gånger om sist mot Forward (2-2) från Örebro. Dalkurd kommer från 3-1-seger mot Huddinge och spelar Dalkurd -1 asian till 1,90 utan att blinka hos bet365.

Ett sista spel som känns bra är att i någon form backa Vasalund hemma mot Nyköping. Vasa gjorde sin bästa match för säsongen när de krossade Umeå hemma på Skytteholm. Matchen var över redan efter första halvlek där Vasa gick in med 3-0 i ryggen. Samtidigt tappade Nyköping 1-0 till 1-3 hemma mot Brage. På Skyttans snabba konstgräs kan det alltså mycket väl bli seger igen för formstarka Vasalund. Raka ettan finns till hela 2,30 hos Unibet och draw no bet hittas till 1,73 hos samma bolag.

Trevlig söndag och lycka till med era spel!


0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
20:53  Lopp 8: Twin’s Zindy
Trav - Jägersro - Plats
1.70
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74

Skador & Avstängningar