LelleSandahl

Sluta provocera oss, Hamrà©n!

11 Oktober 2015 - 11:49
Sverige borde väl ha vunnit med något större siffror mot bergsfolket från Liechtenstein (2-0) om effektiviteten vore godkänd. Känns ju inte som vi kan få mer än playoff nu och det är bara hoppas på seedning och lättare motstånd. Men man blir så in i helvete förbannad på Hamrà©ns laguttagning. Att han ställer ut en rekordgammal elva mot ett sådant brödgäng, samtidigt som vi för en gångs skull har spelare från ett U21-landslag som bevisat sig tillhöra den europeiska toppen i sin ålder. När ska generationsväxlingen ske? Känns ju verkligen som att han skiter i vad som händer efter EM i Frankrike. Om, och verkligen OM, vi skulle gå dit så har han knappast tid att spela in speciellt många nya killar i elvan. Den chansen fanns mot Liechtenstein där vi utan bekymmer ändå hade vunnit med spelare som Lewicki, Tinnerholm och Guidetti från start. Nu gillar jag visserligen Marcus Berg, han är en duktig målskytt - även om han brände för mycket sist - men Guidetti känns ju som en given ledare den dagen Zlatan lägger av. Visst, han kanske inte höll för 90 minuter men att Hamrà©n går ut och säger att han inte är en startspelare är besvärande.

På samma sätt besvärande att se hur bänknötaren Martin Olsson - som man märker inte har sitt fulla självförtroende efter noll speltid i Norwich - får starta. Bättre då att slänga in Pierre Bengtsson, som åtminstone spelar varje vecka, eller ännu hellre Ludwig Augustinsson som imponerade i U21-mästerskapet. Att Kim Källström får lira är också en gåta. Killen spelar i en väldigt svag liga med väldigt få tuffa matcher per säsong. Med en ålder på 33 vårar så kan man verkligen argumentera för att han är borta efter EM - och det är sedan länge dags att spela in hans ersättare. Om det är Lewicki, Hiljemark eller någon annan - men Hamrà©n sätter oss i skiten med att inte inleda generationsväxlingen över huvud taget. Tänk nästa höst, när VM-kvalet börjar, och den nye förbundskaptenen ska spela ihop ett nytt lag på så kort tid. Kan bli ett riktigt mardrömskval med tanke på att vi har Frankrike och Holland i gruppen. Inte konstigt man blir provocerad av Erik Hamrà©ns landslagsuttagningar.

Spelas spännande kvalfotboll ikväll!

Först ut från mig har vi Grekland vs Ungern. Grekerna har inte bara problem med sin nationalekonomi utan även på fotbollsplanen. I en oerhört svag grupp har laget inte tagit en enda seger på nio matcher. Två förluster mot Färöarna inräknat...
Möter ett Ungern som i sista omgången fortfarande har chans på direktkvalificering om Rumänien går bort sig på Färöarna. De får försöka göra sitt och hoppas på det bästa - och det borde räcka mot ett så pass svagt Grekland.
  Speltips Odds
Grekland - Ungern
EM-kval, Fotboll
1,76


Sedan har vi kvällens höjdare. En direkt avgörande match om en biljett till EM mellan Polen och Irland. Blir sämst kval för dessa lag men Polen har det bättre utgångsläget även fast lagen står på samma poäng. 1-1 på Irland betyder att irländarna måste gå för seger. De går även vidare på kryss med 2-2 eller fler gjorda mål. Lewandowski är stekhet och Irland saknar stöttespelaren Shay Given i målet. Måste gå in med en offensiv inställning. Bör bli mål i den här matchen!
  Speltips Odds
Polen - Irland
EM-kval, Fotboll
2,30


Hur spelar ni i dag?

Lycka till!

@lellesandahl på twitter
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Aston - 2015-10-11 13:43

Bra skrivet Lelle. Mot lilleputt länderna borde man våga testa lite nytt. Varför ska 34 årige Isak vakta buren mot Leichtenstein. Olsen eller Nordfeldt hade mycket väl kunna få chansen. Samma sak på mitten Zengin och Källström när det finns killar som Lewicki, Bahoui, Bärkroth och Kahlili. Sen framåt då, varför inte ge allsvenskans skytteligaledare Kujovic chansen (i stället för en ointresserad Ibra). Förvisso ingen ungdom men borde ändå belönas med i alla fall en landskamp. Ta Belgien i går mot Andorra som ett exempel. Där fick både Lukaku och Depoitre (26 år) chansen från start då de gått bra i inhemska ligan. Även Cavanda fick hoppa in på slutet och debutera på landslagsnivå. Tur att det handlar om landslag och inte klubblag, för då hade väl Hamren köpt upp 10-12 spelare som nästa coach inte alls vill ha.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
17:00  Frankrike - Peru
Fotbolls-VM - Fotbolls-VM - 2 asian hcp +1,5
1.62
19:00  Arameisk Syr - Sollentuna
Fotboll - Division 1 Norra - 2 draw no bet
1.83
20:00  Argentina - Kroatien
Fotbolls-VM - VM - Arg ö13,5 skott
1.90
14:00  Brasilien - Costa Rica
Fotbolls-VM - VM 2018 - 1 vinna och hålla nollan
1.66
17:00  Nigeria - Island
Fotbolls-VM - VM 2018 - Under 0,5 mål 1:a hl
2.40
20:00  Serbien - Schweiz
Fotbolls-VM - VM 2018 - BLGM Nej
1.80
17:00  Sydkorea - Mexiko
Fotboll - Fotbolls-VM - 2
1.70
20:00  Tyskland - Sverige
Fotbolls-VM - VM 2018 - Under 2,5 mål
1.96
20:00  Colombia - Polen
Fotbolls-VM - VM - Över 2,5 mål
2.06
20:00  Iran - Portugal
Fotbolls-VM - VM - 2 asian hcp -0.75
1.99

Skador & Avstängningar