LelleSandahl

Rädd att Danmark knäckte koden

15 November 2015 - 14:07
Hade fel i går. Sverige slog Danmark (satt på X2) och det var som alla såg fullt rättvist. Trodde danskarna var bättre än dom var, men yttermittfältarna och balansspelarna var fruktansvärd lättlästa och det blev egentligen inte farligt förrän det började tjongas in bollar i boxen mot slutet.

Och det är väl det som är det farliga här. Det kändes lite som att danskarna knäckte koden. De kom till Friends arena med en tanke om att kontra bort Sverige, men det fanns inte riktigt den kvaliteten i laget i går. När man sedan började pumpa in bollar i boxen från kanterna, då fick vi se hur darrigt det svenska försvaret faktiskt kan vara. 21-årige Yussuf Poulsen hoppade in och bidrog med tyngd där framme och de svenska ytterbackarna, samt Erik Johansson, hade en hel del problem i duellspelet i boxen. Andrabollarna blev farliga och Sverige fick slå ifrån sig. Danskarna hittade ut med spelvändningar på spelare som slickade linjen och vi fick problem. Detta är säkerligen en taktik som Danmark lär starta med från början i stället för att försöka kombinera sig igenom, det var de inte bra nog för i går.

Känns väl någonstans 50/50 vilket lag som går vidare, men det känns ju väldigt tungt att tänka på att det där j*vla hörnmålet (hur många fasta situationer har vi släppt in i detta kval?) kan bli väldigt avgörande, trots att Sverige sett över hela matchen var klart mycket bättre.

Enda kvalmatchen på tapeten denna söndag är Ungern - Norge. Grannarna i väst har satt sig på pottan med torsk 0-1 hemma i veckan. Mjukisbrallan i Ungerns mål gjorde en fantommatch och nu måste norskarna chansa framåt på bortaplan. Tror tyvärr, för jag ser ju hellre Norge än Ungern i EM, att de kommer gå bort sig i Budapest. Och oddsen för det är tilltalande.

  Speltips Odds

,


Kvarten innan drar kvällsmatchen i Serie B igång. Cesena - Bari - jo, man tackar... - är det som finns på marknaden från Italien. Ett skadedrabbat Cesena som visserligen varit fenomenala hemma, men som kommer från förlust 0-1 och som sagt saknar flera startspelare. Bari har fyra raka utan torsk, har bättre truppstatus och bara en pinne bakom i tabellen. Jämnare än oddsen visar!

  Speltips Odds

,


Lycka till med spelen och fortsatt trevlig söndag!

@lellesandahl på twitter
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Kassören - 2015-11-15 22:56

Kung!

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
15:00  Värnamo - Halmstad
Fotboll - Superettan - 2 asian hcp 0
1.80
15:00  Hammarby - AIK
Fotboll - Allsvenskan - BLGM
1.87
16:00  Täby - Mora
Fotboll - Division 2 N Svealand - 1 hcp -1
2.23
16:15  USA - Kanada
Ishockey - VM  - 1 Moneyline
2.43
17:30  Malmö FF - Häcken
Fotboll - Allsvenskan - X2
1.80
18:00  Norrtälje - Vasalund
Fotboll - Div 2 N Svealand - 2/2 HT/FT
1.72
20:15  Sverige - Schweiz
Ishockey - VM  - Över 4,5 mål
1.74
20:45  Lazio - Inter
Fotboll - Serie A - Inter ö 5,5 hörnor
1.98
20:45  Barcelona - Real Sociedad
Fotboll - La Liga - 1 asian hcp -1,5
1.72
21:00  Winnipeg - Vegas
Ishockey - NHL - Stanley Cup - 1 money line
1.69

Skador & Avstängningar