LelleSandahl

Reder Barcelona ur stormen?

17 April 2016 - 14:27
Inte de allra roligaste veckorna för alla som håller på FC Barcelona. Seriesegern i La Liga såg klar ut och många, även jag själv, såg katalanerna som den största favoriten att vinna Champions League.

Efter debaclet mot Atlà©tico Madrid är CL-drömmen bortblåst och torsken i El Clasico (1-2) bjöd in Real Madrid i kampen om titeln igen. Barca har en poängs försprång och en hängmatch tillgodo på Real, men det är fortfarande en del poäng kvar att spela om - och går det inte rätt väg i kväll kommer frustrationen bli väldigt svår att hantera för klubben. Barca är Barca men jag tycker inte att det är motiverat att spela på storseger mot ett tajt bortaspelande Valencia i kväll.

Snarare tror jag att bortalaget kan stå upp väl med tanke på att de kan spela utan press och slog Sevilla senast. Barca har en tuff veckomatch i benen bakom sig och ett förminskat självförtroende efter de senaste veckornas smällar. Intressant är också att i lagens nio senaste möten har det bara blivit överkörning (större skillnad än 2,5 mål) från Barcas sida. Så Valencia är rätt bra på att stå upp mot Barca. Kommer därför att spela plushandicap på bortalaget den här söndagskvällen.
  Speltips Odds

,


Innan kickoff går i Barcelona så har jag siktet inställt på en match i England också. Arsenal har, liksom Barca, pressen på sig. Jagas av Man Utd bakifrån och ligger just nu fyra i ligan precis bakom Man City. Att missa CL vore katastrofalt för Wenger och därför är tre poäng hemma mot Crystal Palace ett måste. Men Palace är på uppgång och jag tror att man kan göra en bra match med tanke på att de inte har någon press på sig. Kontraktet är mer eller mindre säkrat och laget har spelat upp sig sista veckorna. Arsenal släppte in tre kassar borta mot West Ham och visar sig fortsatt svajiga bakåt. Tror Adebayor mfl i Palace är riktigt taggade och hittat ett målspel på bortalaget som känns roligt.
  Speltips Odds

,


***

Kort tid till avspark men att annat spel jag lägger i dag är X2 på J-Södra vs Gefle. Hemmalaget har börjat vasst, absolt, men jag tror att de kommer tappa relativt snart (kanske från och med i dag). Tittar man på truppen finns inte den allsvenska kvaliteten där riktigt och 2,10 på Gefle (X2) är riktigt fint i mina ögon.

Annars är det fortfarande i början på division 1-2-serierna och jag känner mig inte riktigt bekväm att reka något i dagens matcher på den nivån. Vill avvakta helgens matcher och känna av lagen lite mer först.

Lycka till med spelen i dag!

@lellesandahl på twitter

0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Öster - GAIS
Fotboll - Superettan - Under 2,5 mål
1.81
19:00  Örebro SK - Kalmar FF
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.91
20:53  Lopp 8: Twin’s Zindy
Trav - Jägersro - Plats
1.70
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74

Skador & Avstängningar