DUBBELJACKPOT BJERKE

12 Maj 2013 - 00:56
40 Miljoner till ensam vinnare

Medans ni andra är ute och sveper lördagsfernet och letar liggning då ligger jag och analyserar v75 till morgondagen omgång som vi hämtar från Norge med Oslo Grand Prix som höjdpunkt. Skoj att tippa lite innan alla andra gör det och innan streckprocenten som så lätt styr folk kommer upp.

V75 formen är på topp och senaste 5 veckorna har facit vart lysande så vi fortsätter mala på medans det rullar. Dock så brukar det ju gå käpprätt åt helvete när man ska försöka leda andra men vi gör ett försök.

V75
Avd 1 : Härligt stayerlopp och börjar redan vattnas i munnen när jag tänker på Harpers Hanovers om 2 veckor.
En hel del intressanta hästar som måste med på kupongen.

4Rebbelion blir förmodligen favorit men jag ställer en del frågetecken här. Spår 4 på en ökänd bråkstake och jänkarvagn låter inte som det bästa receptet men har verkligen kapacitet att dra i ursinnigt tempo hela vägen och massera de andra så där lagom. Men vi garderar på här med först och främst
2 Bill Stardust som tränas av duktige Hugo Langeweg Jr och hästen ska tydligen vara riktigt bra.
7 Dakadak är en riktig pansarvagn.
15 Quarcio du chene ska gå med skor till 90 % vilket drar ner chanserna men måste med på kapacitet.
Betala även för lite skrällar 9.10.11.12.13.14 fast som c-hästar

Avd 2
I skrivande stund så säger allt att jag spikar 1 Tekno Odin som ska gå i sulky för första gången istället för sulkett vilket är som natt och dag. Bör kunna hålla upp spets om han prickar starten perfekt vilket är viktigt på Bjerke första 50 metrarna, Faksen Jr utmanar men nu när Tekno Odin sprang betydligt fortare än segertiden senast. Det stod 23.1 i resultatet men då hästen körs med GPS klocka och gick en hel del i tredje spår så var den verkliga segertiden 21.3 med 19.7 sista 1000. Med dessa lopp i kroppen så tror jag det är dags att visa de gamla att han helt enkelt kommer dominera många år framöver.
Garderar ni jag ? ta med 2.8.11

Avd 3
Alla internationella kontakter skriker ut Princess Grif men med 3 g i sista starterna så vågar inte jag lita på denna iaf. Men kan mycket väl vara en sådan här fransyska som bara är överlägsen men då tar vi den på Elitloppshelgen som spik istället. Jag tar A häst här på 3 Miss Shape som Goop har lovat ska köras i spets denna gång och då tror jag de andra får svårt att rubba henne. Går med jänkarvagn och snabb ut.
som bc hästar tar jag 10.2.5.9.6.7

Avd 4
Kval till klass 3 finalen på Solvalla elitloppshelgen och skoj att ett sådant försök läggs denna helg så det kan bli internationella inslag även där men nu tror jag de gör sig förgäves i försöken att slå min vinnare.
3 Ravenna har debuten avklarad hos stall Svanstedt och vilken mersmakande debut dessutom. Vann smått lekandes och ska tydligen kännas ännu bättre nu. Svanstedt kommer leka hem detta lopp och här är spik nr 2 denna Söndag.
Ni som garderar Luffarns spik plockar med först och främst öhhh nä just ja fanns ingen

Avd 5
Kortlopp för 3 åringar och en fransk häst med 1.8 miljoner på kontot borde vara klart att spika men här kanske värdet finns i miljonjakten.
Ready Cash avkomman 11 Atlas De Joudes med Josh Veerbeck " tränas av Ready Cash tränare dessutom" blir så klart favorit och bör så vara men plockar även med 12 Harmis Frido som var grym senast på Vermo. Hästen är urstark och kanske kan gå med i rygg på 11 när tåget går och styrka är bra på Bjerkes upplopp.
Att låsa på 11.12 på kort distans känns så där så tar 1.2.6.7 som c-hästar.

Avd 6
Oslo Grand prix med 1.5 miljoner till vinnaren. Mycket roligt lopp att spekulera i och är ännu inte klar med vad jag tror här.
4 Sebastian K körs nog i spets och släpper inte till någon. Räcker hela vägen ? Åke har ju ändrat i träning och låter smått nöjd.
7 Maharajah skulle jag spikat om inte namnet var så svårt att stava :9 Nej skämt och sido. Prestationen senast var mycket bra och jag njöt av travsport när den var som bäst. Frågan är vart hästen hamnar och vart Commander Crowe och Nesta Effe och Raja Mirchi hamnar. Är det upptaget i dödens av en galen fransman eller av en Raja som vill visa upp sig inför Elitloppet så är jag inte så säker att kihlström tömmer krafterna här utan spurtar lite till slut för att bygga upp inför kommande uppgift.

Streckar dessa 5 och känner mig nöjd. Min vinnare ? hmmm sjukt svårt men vi säger Sebastian K

Avd 7
Svårt lopp och strecka så mycket lädret klarar av.
1 Edward ale satt fast med mycket krafter i senaste starten Finlandia Ajo och bara Ingves hittar ut här så tror jag denna kan vinna.
2 Amir B vann Norska kriteriet ifjol och gör årsdebut i detta lopp vilket måste beaktas. Detta blir min smällkaramell för dagen och kommer rensa skönt. Har gått 14 1600 som snabbaste jobb med en snabb avslutning.
3 David Sisu som slog mycket namnkunniga djur senast på Umeå har toppform och kan avsluta sylvasst.
4.5 fina hästar som mycket väl kan vinna med rätt resa.
Glöm inte 11 On track piraten
Jag ska försöka få med alla på mitt joker iaf och rankar upp nämnda hästar.

Så hoppas Ni har fått lite hjälp i jakten på miljonerna. Vi syns på banken på måndag.

Ska försöka få ut systemet här om det inte lämnas in allt för sent. VÄRMNIGAR ÄR VIKTIGARE ÄN MAN TROR

Dags att ta upp detta till ytan igen !!!!// Döskallarna mot Eldsvalorna imorgon på Risön
1 Kommentarer

V75 i Norge BLÄ

16 Mars 2013 - 11:24
Ja då var det återigen dags för att ge bort en v75 omgång till Norge vilket jag har delade åsikter om. Tycker att vi har nog dålig ekonomi på banorna i vårt land och istället för att ge bort omgångar så borde vi väl koncentrera oss på att fylla våra egna publikplatser! Lördagar är väl snart de enda dagarna folk kan tänka sig att åka ut på en travbana. En travbana som mer än väl behöver publikintäkter för att fylla de hål som finns ekonomiskt. En bana som Tingsryd som är vår enda milebana hade garanterat haft fulla publikplatser en solig vinterdag som denna och skapat intresse för travsporten.
Att ATG i sina reklamer trycker på 20 miljoner extra i spelpotten med stora Norgeflaggor attraherar iaf mig mindre än att det stått tex V75 på MILEBANA och allt där till de kunde tryckt på.. Det gäller att skapa ett nyintresse för travet och Lördagar är den bästa reklamplatsen vi har.

Ja Ni förstår vart jag vill komma i mitt tänkande men nu över till dagens tävlingar.

En av mina favorithästar Beanie MM ska göra årsdebut och vann dett alopp ifjol i sin årsdebut och gräver man längre ner i arkivet så ser man att 2 av de 3 senaste årsdebuterna har slutat med seger och jag tror att så blir fallet även i år. Ryktas om full form och barfota runt om och jag tror iaf i detta nu att jag spikar. Kanske ändras efter värmning om något skulle vara käpprätt åt helvete.
När Beanie MM vann på 1.10.7 2140a på Solänget vilket blev världsrekord så var ju naturligtvis p4 radiosporten på plats,r reportern hade otroligt bra koll på hästnamn och stolt meddelade rakt ut i direktsändning att BEANIE MED MERA hade slagit världsrekord på Solängets travbana. Ja kanske så den heter vad vet jag ?

Spikar även en häst jag har noll koll på och ifrån bricka tolv vilket borde vara skottpengar på men i brist på annat och svårlösliga lopp och miljarder hästar man har noll koll på så får det bli så. Tongångarna kring SEJR GAMMELSBÄK nr 12 i avd 2 är likt när norrmännen pratar om sin olja och sin Petter Northug. Hästen ska tydligen ha minst 500 000 för lite på kontot och har Årdebuten är avklarad hos nya tränaren och kommer bara sopa banan med konkurrenterna. Jag litar väl på dem och spikar även jag.

Dagens lås får bli i kallblodsloppet där Tekno Odin gör årsdebut och jag tror på denna samt på start Gylden Balder som ska vara otroligt bra också. Övriga får nog svårt att blanda sig i detta.

Dagens skräll blir i den första avdelningen nr 2 One More Flight som har ett perfekt startspår för att vara med i den främre träffen när slutet närmar sig. Hysterisk form och duktig kusk.

I sista avdelningen så tror jag mycket på nr 1 Broadway Legs

// Kock till skärgårdsrestaurang sökes

1 Kommentarer

V75

2 Mars 2013 - 13:05
Omgångens Spik : Nahar V75-3
Måste ha toppchans att runda det här gänget så om hästen skulle lägga bort 60 meter i en galopp. Har visat storform nere i Frankrike samt att stallet hyser stor optimism iför uppgiften. Robert har den på 5 plus av 5 möjliga i sin blogg och det brukar slå väl in.

Omgångens luring: Center Min V75-1
Älskar denna häst och nu har Micael Ågrens häst fått två lopp i kroppen och går ut på rikstoton vilket måste betyda att han är beredd att tampas mot detta motstånd redan nu. Skjutit till bra i årets starter och vi vet ju sen tidigare att denne besitter skyhög kapacitet. Spåret är dock lite tråkigt men bara speeden får sparas till slut så tror jag Loads of Dash får svårt att svara på upploppet.

Omgångens chansspik: Odin Tabac V75-4
Underbar individ som precis som Center Min har fått lopp innanför västen och matchas i rikstoton. Såg fin ut senast och hade vart längre fram om kusken inte valt fel väg i loppet. Gjorde säkert bara nytta att inte gå för fullt och i detta lopp besitter han klart bästa kapaciteten. Innerpåret ska inte behöva ställa till allt för mycket tycker jag då det är lite hästar i loppet. Tränaren tror på bra chans och det gör även jag. Spikas för den som vågar. Loppet ser ut att bli dyrt att gardera så detta kan vara nyckeln till att systemet får miljoner utan att tömma hela helgkassan.

// All in
0 Kommentarer

Hemmabana

5 Januari 2013 - 11:47
V75 Bergsåker stundar och Luffarn känner sig fylld med energi och positiv inför omgången. Kommer dock inte vara på plats då jag ska hjälpa före detta pokerbloggaren Gurkan här på rekat att flytta sitt bohag till Stockholm. Om vi nu kommer iväg ? Han har en otrolig förmåga att alltid ALDRIG bli klar. En förmåga att inte kunna planera. Så just nu är oddset 1.23 otroligt spelvärt på att när jag kommer dit så kommer han säga allt är klappat och klart men i själva verket så är inte ens såskastrullen urdiskad samt att han kommer yra runt som en blind oskuld på fiskmarknaden. Ska jag vara helt ärlig så är jag inte ens säker på vi kommer iväg idag. Men en otroligt bra skribent och bloggare är han, akutpsyk.blogspot.com kan rekommenderas det varmaste.

Men åter till dagens omgång som på förhand ser så där lagom skön ut. En del favoriter som ska vinna oftare än vad streckprocenten förtäljer vilket man alltid tackar för. En storfavorit som jag ska testa att fälla då jag sist inte tycker aktionen var den bästa samt att denne höll på att åka dit mot betydligt sämre motstånd än den möter idag.

Dagens spikar: Caddie Comet V75-3 missar inte spets om inte Jasper Lane toköppnar men då byter de bara plats igen och sen ska väl loppet vara över!!! Nurmos har bra ordning på stallet just nu och Jorma Kontio verkar vinna mer än någonsin.

Bon Frecia V75-7 borde också ta spets om inte Elles W Phedo hinner först till sargen vilket jag dock inte tror. Bon Frecia fick äntligen utdelning på sin fina form och är lite av en favorithäst som alltid gör sitt. Spikar även denne.

Dagens fällning: Loads of Dosh är storfavorit vilket han ska vara då han visat tokform och chefen själv, tränaren Robert Bergh lämnar klartecken i sin blogg så gör vi ett försök att fälla denne. Tyckte senaste starten lämnade lite kvar att önska aktionsmässigt och hur han uppträdde. Hade torskfrossa i sista sväng men då motståndet inte var det bästa kunde han äbdå vinna men inte var det med fulla linor och jättespänst. Nu vet man ju att Berghs stall har sjuk form för tillfället men spår 12 och 81% gör att jag måste pröva att gå emot så det blir någon deg inför ev middag på Grill ikväll i huvudstaden. Jag garderar med alla  Berghs  3 hästar samt Peter Erikssons Acriter som står på tur att få en fin slant in på kontot. Erik Adielsson på Never Young känns också jätteintressant.

Dagens skrällar: Le mat kanske inte är en skräll men att inleda med en 25 % i V75-1 är aldrig fel. Tror denne blir livsfarlig. Cuba Cohiba har det vart surr om länge nu och visst visar denne form och bara Hasse Bergh hittar ut och är med när det ska avgöras så har hästen alla möjligheter att vinna i V75-2. Bara 4 % just nu och jag är redan på väg till Bora Bora för 3 veckors semester.

I kallblodsloppet är det frågan om det går att fälla Edoles Malte som har lopp i kroppen och spetsläge över korta häcken. chans spik för den som inte gör jokersystem. A-häst på mitt!!

V75-6 måste vara heltäckt på 1.4.8 ser inte någon annan kunna vinna detta lopp.

Nu när Uno Hedin lagt ner så får väl jag säga LYYYYYCKA TILL !!!!// Luffarn Håleryd
1 Kommentarer

Julgodis

23 December 2012 - 13:14
Hatten av för DR trav som igår hade 7 rätt på sitt system.

Då han har samma spikförslag som mig idag så får jag dela ut smällkaramellerna istället.

I Avd 4 så selar Veijo heiskanen ut Tristan Toro från bricka 1. Vet att Veijo haft skyhöga tankar för denna häst och kallat den pensionsförsäkring osv. Har inte fått det att funka ännu men visar den bara lite av sina färdigheter som den gjorde ifjol i jobb samt något lopp kan han mycket väl skära linjen som etta här. Perfekt smygläge och vi hoppas på högt tempo och lucka till slut...

Bon Frecia i avd 3 tror jag också vinner idag. Nurmos låter så där skönt nöjd med denne. 3e ut och attack 400 kvar ?

// Snö och is överallt
0 Kommentarer
Fler inlägg: