Powerplay Tips Torsdag 23/1

22 Januari 2020 - 22:00

Sex spännande matcher från SHL, en från NLA och en avslutande kamp från tyska DEL står på agendan när det är dags att analysera torsdagens Powerplay. I Örebro gör troligtvis en viss Robin Kovács debut och som grädde på moset stöter han på sin gamla klubb Luleå. Värdet ser ut att kunna bli fint och det är nu dags att hugga in!

Spela på Powerplay - klicka här!


Spelstopp: 18.59. Powerplay tips torsdag 23/1.


1. Färjestad - Växjö 2
I Karlstad strålar två klubbar samman som båda snackades upp som potentiella SM-vinnare inför säsongen. Färjestad återfinns har gått ungefär som förväntat och återfinns på en finfin andraplats bakom Luleå. Växjö har däremot svajat från första start och tampas just nu med Brynäs och Malmö om en plats i Playin. Ska Lakers kunna avancera i tabellen vill det till att Sam Hallam får ordning på offensiven som faktiskt varit undermålig sett till de senaste omgångarna. Med spelare som Emil Pettersson, Richard Gynge och nyanlända Jacob Micflikier finns det tillräckligt med spets framåt. På hemmais må FBK vara favoriter, men den hårt streckade ettan bör garderas omgående. En bortaskräll betalar riktigt bra!
Casumo-odds 1X2: 1.89 - 4.20 - 3.20
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


2. Linköping - Rögle 2
Ner till östgötaslätten nu där Linköping äntligen kan andas ut, åtminstone under en dag. Efter tio raka nederlag kom så den efterlängtade viktorian när HV71 lades på rygg med 4-1 i tisdags. Spelet gjorde nog ingen östgöte glad, men kämpaglöden från Berts lejon fanns sannerligen där. Sebastian Karlsson var strålande under hela matchen och fick för ovanlighetens skull bidra offensivt med både mål och assist. Hemma i Saab Arena har “Cluben” inte fått segerjubla på fem försök och Rögle brukar LHC allt som oftast ha svårt för. Skåningarna ståtar med fyra raka trepoängare här och kommer dessutom i gott slag via två vinster i följd. Strecka från höger.
Casumo-odds 1X2: 2.88 - 4.20 - 2.08
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


3. Frölunda - Brynäs 1
Räkna med ett revanschsuget Frölunda som skrinnar ut Scandinavium denna torsdagskväll. Brynäs körde över göteborgarna här i premiären med hela 5-2. Kaffelaget segrade även på hemmais mot de regerande mästarna. Gästerna har sedan tränarbytet plockat fyra raka vinster. Lagets guldklimp Anton Rödin har svarat för tio poäng på sex matcher. Formen till trots är känslan att Frölunda kommer agera mycket bestämt och inte ge BIF en tillstymmelse till chans. Ryan Lasch såg riktigt fin ut i 3-2-segern mot FBK senast och nu kan bilda en mycket intressant kedja med Hjalmarsson och Fagemo. Spiketta!
Casumo-odds 1X2: 1.76 - 4.30 - 3.80
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


4. Leksand - Djurgården X
I Dalarna står ett klassikermöte på menyn när Djurgården gästar ett troligtvis välfyllt Tegera Arena. Leksand vände 0-2 till seger 3-2 borta mot Oskarshamn. Att de blåvita masarna vänder ett tvåmålsunderläge till seger i en avslutande period hade inte hänt på 32 år (!) i högsta serien. Stockholmarna kommer närmast från en 2-0-vinst hemma mot Malmö där Niklas Svedberg sin vana trogen agerade stabilt mellan stolparna. Just Svedberg har faktiskt inte släppt in ett enda mål mot Leksand på två fighter. Bra chans till revansch för LIF nu då Ohlssons järnkaminer inte rosat marknaden på bortais. Bra läge att plocka bort den överstreckade tvåan och få för 1X.
Casumo-odds 1X2: 2.85 - 4.20 - 2.12
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


5. Oskarshamn - Malmö 2
När Oskarshamn leder efter två perioder brukar det allt som oftast gå riktigt bra. Innan den sura torsken hemma mot Leksand hade nämligen IKO vunnit nio av nio matcher med ett målmässigt övertag inför den tredje akten. Formen är annars fin för nykomlingarna som gått segrande ur fem av de tio senaste striderna. Hemmasonen Filiph Engsund har även han acklimatiserat sig till tempot i SHL. Mot Leksand gjorde forwarden både mål och assist. Malmö är i grunden ett bättre hockeylag, men blandar och ger alldeles för mycket för att kunna lita på fullt ut. Tvåan får ändå agera knapp utgång men finns det resurser är det inte fel att helgardera.
Casumo-odds 1X2: 3.00 - 4.10 - 2.06
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


6. Örebro - Luleå 2
I Närke stundar ett härligt möte mellan ett förväntat topplag och ett hemmalag som fått de flesta experterna att höja på ögonbrynen. Örebro återfinns alltså på en tredjeplats i tabellen efter 34 lirade omgångar. Tränarskaran med Eriksson, Jönsson och Olsson har gjort ett gediget jobb med sitt manskap. Mot Luleå brukar det emellertid gå åt pipan för ÖHK. Inbördes glänser Norrbottningarna med fyra vinster på de fem senaste striderna. Gästerna har dessutom fått fart på kreativiteten framåt och stått för 13 baljor på två matcher. Robin Kovács debuterar troligtvis för Örebro och stöter omgående på sin gamla arbetsgivare. Spännande! Börja med tvåan och gardera efter plånbok.
Casumo-odds 1X2: 2.65 - 4.00 - 2.28
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


7. Servette - ZSC Lions 1
Vi lämnar Svedala för den här gången. Schweiz välkomnar oss med ett högoktanigt toppmöte. Servette gör sin bästa säsong på flera år med sin nuvarande andraplats i National League. I truppen utmärker sig de forna NHL-stjärnorna Tommy Wingels, Daniel Winnik och Eric Fehr. Rikard Grönborgs lejon från Zürich återfinns på en tredjeplats i tabellen på samma poäng som Servette. Båda lagen har dock bara plockat en viktoria på de tre senaste omgångarna. Väldigt ovisst på förhand där värdet på ettan lockar i utgång. Finns det kapital ska tvåan ritas ner bredvid ettan omgående.
Casumo-odds 1X2: 2.20 - 4.25 - 2.60
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


8. Kölner Haie - Thomas Sabo Ice Tigers 1
Kupongen rundas av i tyska finrummet DEL. Här är det ett back-to-back-möte som väntar då Kölner och Thomas Sabo möttes så sent som i söndags. Den gången gick “Istigrarna” från Nürnberg segrande ur matchen med 6-3 på hemmais trots att Kölner vann skotten med 38-27. “Hajarna” från handbollsstaden är inne i en riktigt djup svacka och har inte tagit en trepoängare på åtta fighter. Truppmässigt ser värdarna fina ut med spelare som Skille, Buck, Dupuis och Acton men nu gäller det att börja leverera. Kölner har två raka segrar hemma mot Sabo. När strecken just nu är jämnt fördelade är ettan en spännande chansspik att avsluta med.
Casumo-odds 1X2: 2.15 - 4.25 - 2.65
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


Kupongens kassaskåp


Frölunda
Frölunda släpper sällan ifrån sig poäng på hemmais. 3-2 mot Färjestad senast var ett steg åt rätt riktning för Rönnbergs manskap som på pappret är klasser bättre än Brynäs. Ettan ska hållas som trolig i Göteborg.


Varningens finger!


Växjö
I Karlstad är det framförallt värdet som lockar på gästande Växjö. Spelare för spelare är inte Lakers långt efter Färjestad som saknar skyttekungen Micke Lindqvist. Tvåan ska naturligtvis finnas med i hopp om hög utdelning.


144 rader
1. Färjestad - Växjö 1x2
2. Linköping - Rögle x2
3. Frölunda - Brynäs 1
4. Leksand - Djurgården 1x
5. Oskarshamn - Malmö 1x2
6. Örebro - Luleå x2
7. Servette - ZSC Lions 12
8. Kölner - Thomas Sabo 1

Spela på Powerplay - klicka här!


Powerplay tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer

Powerplay Tips Tisdag 21/1

20 Januari 2020 - 22:46

Tisdagens Powerplay tar vid hemma i Svedala med två SHL-matcher och en fight från Allettan Norra. Resen rullar sedan vidare med schweiziska National League, norska Get-ligaen innan Metal Ligaen i Danmark agerar ändhållplats. Värdet ser ut att kunna bli magiskt på sina håll. Låt oss hugga in på smörgåsbordet!

Spela på Powerplay - klicka här!


Spelstopp: 18.59


1. HV71 - Linköping 2
Är det någonstans Linköping ska kunna vända sin otroligt tråkiga trend på tio raka förluster så är det i Kinnarps Arena. Här har östgötarna nämligen trivts ypperligt under åren och plockat tolv vinster på 14 försök. LHC har enormt många hedersamma förluster, mycket på grund av den minst sagt usla målskörden framåt i spelet fem mot fem. I powerplay är man ett av ligans bästa lag vilket är ytterst ovanligt för ett bottenlag. HV71 har ingen vidare form för stunden, 3-6 förlusten i Luleå kom efter minst sagt taffligt målvaktsspel från både Alnefelt och Gunnarsson. Värdet till höger ser intressant ut. Börja där och mata på efter storlek på plånbok.
Casumo-odds 1X2: 1.70 - 4.35 - 4.00
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


2. Rögle - Skellefteå 1
Från Småland rör vi oss raskt ner till Skåne. Rögle knep en riktigt fin skalp i lördags när formstarka Örebro betvingades i Närke med hela 5-2. Dominik Bokk har sannerligen fått upp farten efter JVM. Den tyske junioren noterades för två nya påsar i Behrn Arena och har därmed gjort mål i fyra raka matcher. Skellefteås segersvit stannade på fem i och med hemmatorsken mot Brynäs (1-2). SAIK studsade tillbaka efter en usel första period och borde ha fått med sig poäng. Så som Samuelssons mannar spelat under en tid är det svårt att inte plocka med samtliga tecken i Catena Arena, även om RBK ska hållas som knappa favoriter.
Casumo-odds 1X2: 2.12 - 4.00 - 2.95
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


3. Kiruna IF - Piteå 2
Vi hoppar ner två hack i seriesystemet för att titta till en drabbning i Allettan Norra. Kiruna kämpade och slet mot topplaget Borlänge senast men föll till slut med 2-3 hemma i Lombiahallen. Surt för det HBTQ-certifierade hockeylaget som därmed står kvar på tre poäng allra längst ner i tabellen. Hoppet om en playoff-plats är dock inte ute då både Teg och Vallentuna även de har en del problem. Piteå stoltserar med tre raka vinster. Backen Oskar Matushkin avgjorde mötet med Väsby senast och har överlag sett riktigt fin ut efter jul. Om Kiruna kan komma upp i samma nivå som mot Borlänge ska de kunna hota Piteå. Läge att koppla på hela säkerhetsbältet i gruvstaden.
Casumo-odds 1X2: 3.35 - 5.00 - 1.64
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


4. EHC Biel - Ambri 1
Vi reser söderut och lägger ankare i Schweiz där de flesta lagen har mellan 11-13 matcher kvar av grundserien. För Ambris del börjar goda råd bli dyra i jakten på en slutspelsplats. Laget från kantonen Tessin har visserligen bara fem pinnar upp till Bern på den sista slutspelsplatsen, men de är knappast ensamma i racet. I vanlig ordning är det bortaspelet som spökar för tränare Luca Cereda och hans italiensktalande förmågor. 15 inspelade poäng på 18 resor är knappast godkänt. Tack vare en dyster period sedan uttåget i CHL mot Frölunda är det heller inte helt givet att Biel tar en plats i slutspelet. Hemma i Tissot Arena ska de dock gälla som givna favoriter och ettan är en magisk värdespik runt 50 procent.
Casumo-odds 1X2: 1.65 - 4.40 - 4.10
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


5. Lugano - Rapperswil 2
I det italiensktalande distriktet Lugano ser hemmalaget ut att bli alldeles för hårt ansatta hemma mot jumbon Rapperswil. Lugano har visserligen flera intressanta namn i truppen, inte minst Linus Klasen som med sina 27 poäng leder den interna poängligan. Sami Kapanens manskap är dock väldigt mycket upp och ner, imponerande vinster mot vasst motstånd och poängtapp mot sämre lag har varit en dyster melodi för Lugano under säsongen. Rapperswil kommer av allt att döma att få kvala sig kvar, men än är det inte helt kört för Lakers som växlat upp under de senaste omgångarna och plockat en del poäng. Värde-tvåan är en spännande utgång även om samtliga tecken smakar allra bäst.
Casumo-odds 1X2: 1.75 - 4.25 - 3.75
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


6. Zug - SCL Tigers 1
I toppen av NLA har fyra lag skrinnat ifrån övriga klubbar. Zug sitter just nu överst på tronen, men ner till fyran Davos skiljer bara en ynka poäng. Dan Tangnes tjurar, som föll i finalen i fjol mot Bern, laddar upp för ett nytt långt slutspel och hemma i Bossard Arena har de sannerligen gått starkt mot slutet med fem segrar sista sex. SCL körde över detta Zug i lördags med hela 5-1 vilket de troligtvis kommer få äta upp nu. Räkna med ett gäng revanschsugna tjurar som säkerligen lär sälja sig dyrt framför hemmafansen. I denna arena har Tigers gått på pumpen i fyra raka. Trolig etta.
Casumo-odds 1X2: 1.68 - 4.35 - 4.00
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


7. Lillehammer - Sparta Sarpsborg 1
I det norska finrummet skiljer det mil mellan toppen och botten. För att få ett hum hur stor skillnaden är mellan lagen så skulle tabellettan Stavanger hävda sig bra i Hockeyallsvenskan medan jumbon Gruner skulle få det kämpigt mot flera lag i den svenska Hockeytvåan. Lillehammer är ett stabilt topplag och har varit det under många år. Denna säsong har dock varit lite upp och ner för grabbarna från 1994 års OS-stad. En nuvarande fjärdeplats är åtminstone ett godkänt resultat. Sparta Sarpsborg kommer sluta på en sjätte- eller sjundeplats för att sedan ryka med pannbenet före i en kvartsfinal. Spartanerna är ligans näst sämsta lag sett till de tio senaste omgångarna med endast sex inkasserade poäng. Spika av ettan!
Casumo-odds 1X2: 1.58 - 4.75 - 4.40
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


8. Frederikshavn - Aalborg 2
En match från danska Metal Ligaen har hittat in på tisdagens kupong. Det är en lurig batalj som ska spelas i Scanel Hockey Arena. Med fem omgångar kvar av grundserien står det redan klart att Aalborg kommer äntra slutspelet som det högst rankade laget. Seriesegern är säkrad och det är högst oklart hur Ronny Larsen kommer forma sina styrkor här. Normalt är gästerna ett par klasser bättre än tabellfyran Frederikshavn som dessutom är i uselt slag med fem raka förluster. Värdlaget har emellertid ett par spetsspelare i Bumagin och Fox som kan vålla problem för gästerna. Tvåan är dock första tecken som plitas ner med ettan som kvick följetong.
Casumo-odds 1X2: 2.95 - 4.20 - 2.00
Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


Kupongens kassaskåp


Lillehammer
Lillehammer är inte riktigt lika vassa som de en gång var men spartanerna från Sarpsborg ska ändå vara en munsbit för gänget från den tidigare OS-byn. Tvåan hamras dit till skapligt värde!


Varningens finger!


Rapperswil
Lugano streckas just nu upp till alldeles för höga höjder. Jumbon Rapperswil kommer med fin form och ska inte underskattas. Tvåan är ett av kupongens allra finaste tecken och ska såklart med ögonaböj!


162 rader
1. HV71 - Linköping 1x2
2. Rögle - Skellefteå 1x2
3. Kiruna IF - Piteå 1x2
4. EHC Biel - Ambri 1
5. Lugano - Rapperswil 1x2
6. Zug - SCL Tigers 1
7. Lillehammer - Sarpsborg 1
8. Frederikshavn - Aalborg 12

Spela på Powerplay - klicka här!


Powerplay tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer

Powerplay Tips Torsdag 16/1

15 Januari 2020 - 20:23

Sex SHL-kamper, en match från det tyska finrummet DEL samt en avlsutade norsk strid står på Powerplay-menyn denna torsdag. Djurgården och Frölunda ser båda ut att få alldeles för stort förtroende. Kan vi få något av dessa klassiska lag på fall månne? Låt jakten på åtta rätt med hög utdelning börja!

Spela på Powerplay - klicka här!


Spelstopp: 18.59


1. Brynäs - Färjestad 2
I ”nya” Monitor ERP Arena stundar det så kallade kaffederbyt. Dessa rivaler har stött på varandra två gånger tidigare under säsongen med Färjestad som segrare i båda med samma resultat, 2-1. Värmlänningarna kommer dock få klara sig utan fixstjärnan Micke Lindqvist under den resterande delen av säsongen. Det har hittills gått ganska bra ändå då gästerna vunnit tre raka på hemmais. Brynäs, som förra veckan sparkade tränare ”Sunken” Sundquist kommer från två vinster i följd där Anton Rödin målat fyra gånger om. Gästerna är bättre i grunden, men på hemmais lär inte Brynäs bli en enkel nöt att knäcka. Gaffeln (etta-tvåa) får bli lösningen.


2. Leksand - Örebro 2
Innan säsongen förväntade sig nog de flesta att båda gängen som ska göra upp i Tegera Arena skulle kriga i botten av tabellen. Leksand befinner sig nere i träsket och harvar med Linköping och Oskarshamn medan Örebro återfinns på en mäkta imponerande tredjeplats efter 32 spelade omgångar. ÖHK är ett av ligans mest formstarka lag med fyra raka viktorior med sig i bagaget till Dalarna. Gästerna har dessutom knäppt Leksand, som är jumbo i hemmatabellen, på näbben två gånger på två försök under hösten. Tvåan är en mycket spännande spik som testas.


3. Djurgården - Linköping 2
Linköping styr kosan nordöst och reser de dryga 20 milen upp till huvudstaden för att ge sig i kast med Djurgården. “Järnkaminerna” lirade så sent som i tisdags och fick smaka på torsk nere i tjeckiska Hradec Králové. 1-3 på Hovet blev totalt 1-6 efter förlust med 0-3 mot Mountfield som nu får möta Frölunda i den stora CHL-finalen. Tungt för Robban Ohlssons manskap vars problem på bortabana fortsätter. Hemma i Stockholm är det dock bara tjeckerna som lagt DIF på rygg sett till de åtta senaste kamperna. Linköping kommer i sin tur med åtta raka nederlag där östgötarna ändock tagit poäng i fem av dessa. När Djurgården streckas upp som om det vore Korpens HC de ska möta är det läge att plocka bort ettan helt ur ekvationen. X2 liras!


4. Växjö - Skellefteå 1
Efter den blytunga inledningen på säsongen ser Växjö ut att ha lagt träsket bakom sig. Defensiven ser bra mycket bättre ut sedan backarna Melart och Koivisto anlände och Bodie fick maka på sig. Nu behöver Sam Hallam få fart på offensiven som endast mäktat med sju mål under de senaste fem omgångarna. Det är såklart på tok för svagt. Förbättringspotentialen är dock enorm med spelare som Emil Pettersson, Richard Gynge, Brendan Shinnimin och Marcus Davidsson. Skellefteå äntrar Vida Arena med fyra vinster i följd. Med Gustaf Lindvall i storform kan de absolut hota lakejerna denna torsdag. Börja med ettan och måla på så långt kosingen räcker.

 
5. Oskarshamn - Frölunda 2
Frölunda och Luleå bjöd återigen på hög underhållning när de kamperade i tisdags. Göteborgarna stod för en riktig krigarinsats och avancerade fullt rättvist till ännu en CHL-final. Coach Rönnberg gick dock hårt på manskapet vilket kan sätta sina spår. Hemma i Be-Ge Hockey Center har Oskarshamn sett fina ut mot slutet och lagt både LHC och Luleå på rygg. Kedjan med Engsund, Salmonsson och Kelleher imponerar för tillfället. Visst är tvåan ändå trolig då det skiljer flera nivåer truppmässigt, men för den som har råd kan både krysset och ettan vara goda komplement i värdejaktens namn.


6. Rögle - Luleå 1
Sista bataljen från SHL hämtas från Skåneland. Luleå gick som sagt en tuff kamp mot Frölunda i tisdags för att sedan redan dagen därpå flyga ner till Ängelholm. “Bulan” Bergström brukar ändå hitta sätt till att få fart på sina norrländska björnar. Rögle gick på en mina här hemma i “Hajtanken” senast när Leksand snodde med sig två poäng. Skåningarna får äntligen tillbaka Mattias Sjögren som efter två månaders skadefrånvaro gör comeback mot Luleå. Viktigt för de grönklädda som säkerligen vill hitta tillbaka på vinnarspåret efter två förluster i följd. Den vänstra halvgarderingen blir valet.


7. Bremerhaven - München 2
I tyska DEL är ordningen återställd. Giganterna München och Mannheim, som möttes i final i fjol, ligger etta respektive tvåa i tabellen. Endergidryckslaget från fotbollsnästet har dock skrinnat in i en del problem mot slutet. I den förra omgången förlorade serieledarna borta mot jumbon Schwenninger med 0-2 trots att de vann skotten med hela 33-17. Den tidigare Linköping-spelaren Derek Roy dras med en axelskada och kommer inte till spel. Bremerhaven förlorade också mot Schwenninger för tre omgångar sedan och fick dessutom dyngtorsk med 2-7 borta mot Mannheim ett par dagar senare. Inbördes har gästerna två raka vinster, men det har varit jämnt hela vägen in i kaklet. Börja med tvåan men plocka helst med krysset som backup.


8. Narvik - Vålerenga 2
Kupongen rundas av i Norge och Get-ligaen där Vålerenga åter är på banan efter en tyngre period som innefattade sex raka förluster. Sedan årsskiftet har nu Oslo-klubben segrat i tre raka kamper. Narvik ser ut att göra upp med Manglerud om den sista slutspelsplatsen. Gänget från norra Norge fick dock rejält med stryk av just Manglerud för ett par omgångar sedan (2-6) och fick därefter heller inte med sig några poäng från bataljerna mot Storhamar och Stjernen. I Vålerenga har svenske Kalle Ekelund stått för imponerande 34 poäng på 31 matcher från sin backposition. Tvåan ser ut att kunna erbjuda smaskigt värde och kan spikas upp till 60-65 procent.


Kupongens kassaskåp


Vålerenga
Efter drygt 30 omgångar skiljer det 17 poäng mellan femman Vålerengen och åttan Narvik. På pappret skiljer det ännu mer. Kommer huvudstadslaget upp i normal nivå ska det inte vara något snack här. Hamra dit tvåan!


Varningens finger!


Linköping
LHC reser upp till Hovet med åtta raka nederlag. Det är lätt att glömma bort att östgötarna faktiskt varit med målmässigt i samtliga kamper. När ettan går mot en trolig övertstreckning blir X2 ett enkelt val i Stockholm.


144 rader
1. Brynäs - Färjestad 12
2. Leksand - Örebro 2
3. Djurgården - Linköping x2
4. Växjö - Skellefteå 1x2
5. Oskarshamn - Frölunda 1x2
6. Rögle - Luleå 1x
7. Bremerhaven - München x2
8. Narvik - Vålerenga 2

Spela på Powerplay - klicka här!


Powerplay tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer

Powerplay Tips Tisdag 14/1

13 Januari 2020 - 21:54

Härlig mix på tisdagens Powerplay. Från Luleå i norra Svedala hela vägen ner till italienska Bolzano ska CHL, Allettan, NLA, och EBEL avverkas. Klurig kupong att sätta tänderna i! Tre spikar har identifieras i österrikiska EBEL. Dags att släppa pucken! 

Spela på Powerplay - klicka här!


Spelstopp: 17.59


1. Luleå - Frölunda 2
I Coop Norrbotten Arena ska pucken släppas i den andra CHL-semin mellan två av SHL:s giganter. I den första holmgången i Frölundaborg avgick Luleå med en 3-2-vinst. Matchen gick i ett otroligt högt tempo och böljade fram och tillbaka. En av de bättre fighterna i Göteborg på hela säsongen. Roger Rönnbergs indianer behöver alltså vinna med minst en strut här. I vanlig ordning är det högst ovisst när dessa lag ska upp i ringen. Frölunda har vänt underläge två gånger tidigare i slutspelet mot både FBK och Biel. Vidöppet där samtliga tecken ritas ner tidigt.


2. Mountfield - Djurgården 2
Djurgården gick in som klara favoriter i den första semin mot tjeckiska Mountfield. På hemmaplan har stockholmarna imponerat under en längre tid, men tjeckerna kom ut och spelade ett resolut försvarsspel och hade dessutom en lysande målvakt i Marek Mazanec. 3-1-segern var inte orättvis på något sätt. Ohlssons järnkaminer kommer att chansa en del, åtminstone om matchen fortfarande är jämn efter den inledande perioden. Med spelare som Dick Axelsson, Patrik Berglund och Jacob Josefson kan det absolut gå vägen, men det kommer också ge Mountfield en hel del lägen att kontra. Gaffeln (etta-tvåa) känns som det mest sunda valet här.


3. Östersund - Borlänge 1
Tillbaka till Sverige där två av Hockeyettans absolut bästa lag ska mäta krafterna med varandra. Östersund är i vanlig ordning starka, framförallt på hemmais där de endast kammade noll vid ett tillfälle under grundserien. Tvillingarna Linus och Pontus Wernerson-Libäck är riktigt vassa och ett ständigt hot i offensiven. Borlänge har ett par osäkra kort inför tisdagen, bland annat är Robin Byström med stor sannolikhet out. Dalalaget har annars börjat bra i Allettan även om det blev däng mot favorittippade Hudiksvall senast (2-3). När dessa kombattanter stötte på varandra för en vecka sedan vann Borlänge med 4-1 på hemmais. Känslan är att det blir ombytta roller nu. Börja med ettan och fyll på så långt lädret räcker.


4. Servette - Lugano X
Vi lämnar Norden och tar oss vidare ner till Schweiz där en kvartett av lag har brutit sig loss från övriga konkurrenter i National League. Tabelltvåan Servette hade sju raka segrar i ryggen innan 2-3-förlusten borta mot Bern senast. Här dominerar Frölundas ex-back Henrik Tömmernes från sin offensiva blå där han producerat finfina 21 poäng på 25 matcher. Wingels och Winnik, båda med erfarenhet från NHL, är annars Servettes bästa poängplockare med 33 respektive 32 poäng. Lugano jagar den sista slutspelsplatsen och kommer närmast från en viktig viktoria mot topplaget Davos (2-1). Då hemmalaget ser ut att bli alldeles för betrodda ska X2 ha högsta prio i Patinoire des Vernets.


5. ZSC Lions - SCL Tigers 2
Rikard Grönborg basar över ett annat schweiziskt topplag. Lejonen från Zürich återfinns på en trygg tredjeplats i tabellen. Den tidigare blågula förbundskaptenen förfogar över flera skickliga spelare, Marcus Krüger, Fredrik Pettersson, Garrett Roe och Maxim Noreau för att nämna några. Lions utmanövrerade Tigers med hela 6-1 på bortais i fredags. Det var Zürichs första trepoängare på sex omgångar. SCL har inkasserat minst en poäng vid de tre senaste besöken i Hallenstadion. Tvåan under 25 procent är ett magiskt tecken som ska synas tidigt. Plita ner samtliga tecken om börsen tillåter.


6. Fehérvár - EC KAC 2
Över till den österrikiska ligan där ungerska ishockeylaget Fehérvár huserar sedan ett par säsonger tillbaka. I fjol fick ungrarna chansen i slutspelet efter en stark grundserie. De ser dock inte ut att kunna leva upp till förväntningarna denna säsong. Inför bataljen med Klagenfurt återfinns Fehérvár på en mindre smickrande niondeplats i tabellen och har dessutom fyra raka nederlag i ryggen. Tabelltrean Klagenfurt är regerande mästare och kommer närmast från två solida segrar över Znojmo (4-0) och Dornbirner (3-0). De rödvita jagar således tredje raka och visst är tvåan trolig. Vettig spik upp till 55 procent.


7. Salzburg - EC Graz 1
Salzburg har varit en av den österrikiska hockeyns stora dominanter de senaste åren. I fjol fick de dock ge sig mot antagonisterna Vienna efter en tuff semifinalserie om sju matcher. Energidryckslaget sitter just nu överst på tronen och ståtar dessutom med fyra raka vinster inför bataljen med sjuan Graz. 99ers är även de i gott slag via tre segrar i följd. I Salzburgs hemmaborg har emellertid fjolårets grundserievinnare endast noterats för en seger på de 18 (!) senaste besöken. Mycket fin hemmaspik således!


8. Bolzano - EHC Linz 1
Kupongen når sin ände i norra Italien där ytterligare ett icke-österrikiskt lag har sin bas. Säsongen 2017-18 kammade Bolzano hem det österrikiska guldet. I fjol fick “Rävarna” respass i kvarten mot Klagenfurt som sedermera vann titeln. Efter en trög start på säsongen är nu åter italienarna på god väg mot en topp 5-placering som skulle innebära en säkrad plats i slutspelet. Truppmässigt är det väldigt jämnt mellan EHC Linz och Bolzano. Österrikarna är dock bleka på resande tass där de inte tagit en trepoängare under de senaste fem tripparna. 0-8 mot Vienna och 2-7 mot Znojmo är två av de mindre smickrande resultaten mot slutet. Ettan ser ut att kunna bli skapligt spelvärd och lämnas därmed allena.


Kupongens kassaskåp


Salzburg
Graz beger sig till deras mardrömsarena, Eisarena Salzburg. Här har de orangesvarta endast plockat en seger sedan 2012. Med tanke på värdarnas fina form känns ettan given. 

 
Varningens finger!


SCL Tigers
SCL Tigers reser till en arena där de normalt sett trivs riktigt bra vilket poäng i tre raka matcher indikerar. PP-tipparna verkar dock enbart kika på tabellen här och streckar upp Grönborgs lejon till alldeles för höga höjder. Spännande tvåa till bra värde.


162 rader
1. Luleå - Frölunda 1x2
2. Mountfield - Djurgården 12
3. Östersund - Borlänge 1x2
4. Servette - Lugano 1x2
5. ZSC Lions - SCL Tigers 1x2
6. Fehérvár - EC KAC 2
7. Salzburg - EC Graz 1
8. Bolzano - EHC Linz 1

Spela på Powerplay - klicka här!


Powerplay tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer

Powerplay Tips Torsdag 9/1

8 Januari 2020 - 22:11

SHL för hela budet på torsdagens Powerplay! Kupongen ser riktigt lurig ut på förhand med en rad ovissa fighter. Värdet ser dock trevligt ut på sina håll. Här kommer analysen som förhoppningsvis banar väg för åtta rätt med hög utdelning. Vi börjar i Skellefteå Kraft Arena!

Spela på Powerplay - klicka här!


Spelstopp: 18.59


1. Skellefteå - Frölunda 1
Skellefteå skrinnar ut i sin hemmaborg i gott slag. På slutet har både Färjestad och Örebro fått lämna denna hall med svansen mellan benen efter rena utskåpningar. I en annan borg, nämligen Frölundaborg gick Frölunda på pumpen i tisdags när Luleå gästade för den första CHL-semin. 2-3 slutade den drabbningen som gick i ett extremt högt tempo. Roger Rönnbergs manskap trivs ypperligt mot Samuelssons boys vilket fyra raka inbördes segrar vittnar om. Med tanke på de svartgulas fina form talar mycket för ett trendbrott nu. Ettan är en ruskigt spännande spik i jakten på hög utdelning.


2. Djurgården - HV71 X
Vi fortsätter ner längs med östkusten och lägger i handbromsen i den kungliga huvudstaden. Det är Järnkaminernas dag på Hovet! Räkna med fullsatta läktare på denna klassiska Arena och ett hemmalag som bärs fram av publiken. Kommer det räcka till seger mot ett formstarkt HV? Smålänningarna plockar faktiskt lejonparten av sina poäng på resande tass, 27 stycken att jämföra med 24 på hemmais.Tre raka bortaskalper mot Örebro, Skellefteå och Frölunda är inte illa pinkat. Det brukar bli jämnt och tätt mellan dessa kombattanter vilket tre kryss sista fem indikerar. Streckningen ser ut att landa någorlunda korrekt och då lockar X2 mest.


3. Örebro - Växjö 2
Nästa anhalt är Närke. I “Skostaden” har Örebro svajat mot slutet. Dubbla förluster mot HV71 och Djurgården samt en turlig trea mot Leksand är facit sista tre. Positivt för tränarduon Eriksson/Jönsson är att man nu får tillbaka tidigare avstängde Jordan Bouchér och JVM-spelaren Linus Öberg. Sett till de tio senaste omgångarna är Växjö formstarkast i hela ligan med sju vinster. Som Lakers lirar för tillfället, och med tanke på den namnkunniga trupp Sam Hallam förfogar över, lär de fortsätta på resan uppåt i tabellen. I Behrn Arena har dock Växjö endast stått som segrare en gång på fyra besök. Ettan får göra utgångstvåan sällskap ögonaböj.


4. Leksand - Linköping 1
I Tegera Arena står ett tvättäkta ångestmöte på menyn. Linköping återfinns just ovanför giljotinen och har två poäng tillgodo på Leksand. Det kan med andra ord vara ombytta roller efter denna historia. Bert Robertssons vita lejon har inte fått segerjubla på sex omgångar och ser ut att få klara sig utan skadade Andrew Gordon. Adam Ginning är tillbaka i “Cluben” efter sitt äventyr med Vita Hästen och Juniorkronorna. Inte heller Leksand har rosat marknaden på slutet, men hemma i Dalarna har de vitblå åtminstone vunnit tre sista fem. Ettan erbjuder just nu bäst värde och kan absolut spikas upp till 50 procent.


5. Oskarshamn - Luleå X
Jumbon Oskarshamn har allt att vinna i mötet med serieledande Luleå. Norrbottningarna ser ut att gå mot en kraftig överstreckening i Be-Ge Hockey Center. Visst, “Bulans” björnar är så klart ett väsentligt bättre hockeylag än Oskarshamn, men Luleå gick en stentuff holmgång med Frölunda i CHL så sent som i tisdags. Luleå vann med 3-2 och har därmed ett gyllene läge inför returen i Coop Norrbotten Arena. Då kapten Erik Gustavsson saknades fick backar som Sondell, Sellgren och Lundkvist dra ett tungt lass. Orkar de med en ny tät kamp bara två dagar senare? Känslan är att det blir betydligt jämnare här än vad svenska folket tror. Koppla på hela säkerhetsbältet och jobba in X2 som rensar friskt.


6. Brynäs - Rögle 1
Efter förlusten mot Växjö (1-3) fick Brynäs ledning nog och sparkade tränare Sundqvist. Ove Molin och Mikael Holmqvist kommer att leda Gävle-laget tillsvidare. Även om kaffelaget gått ruskigt tungt mot slutet, och bara har bärgat en trepoängare på de nio senaste omgångarna, brukar lag kunna göra riktigt bra matcher på ren inspiration efter ett tränarbyte. Rögle är annars i fin form och äntrar Monitor ERP Arena med tre bortavinster i följd. Spelvärdet finns västerut och ettan får därför agera utgång. Plocka med tvåan om spelkassan tillåter.


7. Färjestad - Malmö 2
Färjestad målas upp till alldeles för stora favoriter hemma i Karlstad. Ettan streckas, i skrivande stund, till 75 procent vilket såklart är helt galet. Malmö reser upp till de värmländska skogarna med tre vinster i bagaget och en glödhet Oscar Alsenfelt som just nu är ligans bästa keeper. Färjestad har själva sett mänskliga ut mot slutet. Innan vinstmatchen mot Linköping 3-1, som satt långt inne, hade Pennerborns vargar tre raka nederlag. Värdlaget saknar alltjämt skarpskytten Michael Lindqvist som dras med en knäskada. Den högra halvgarderingen har högsta prio i Löfbergs Arena. Helst samtliga tecken om kosingen räcker.


8. Victor Ejdsell - Frederik Storm X
Avslutningsvis ska vi syna ett head-to-head-möte mellan Färjestads Victor Ejdsell och Malmös Frederik Storm. I vanlig ordning när det kommer till dessa målstrider är krysset den mest troliga utgången. Storm snittar strax under ett mål i var tredje match medan Ejdsell är strået vassare med ett snitt på 0,44 mål per match. Med tanke på att FBK-spelaren dammade dit två riktiga pärlor mot LHC senast får ettan ackompanjera krysset i “Kaffekokaren”


Kupongens kassaskåp


Leksand
Någon kassaskåpssäker vinnare är inte lätt att indentifiera på denna kupong, framförallt inte då vi strävar efter att fälla de tunga favoriterna Luleå och Färjestad. Värdet på Leksand, som möter seriens näst sämsta bortalag LHC, ser ut att bli trevligt. Bra spiketta i Dalarna!


Varningens finger!


Malmö
Här har streckningen på FBK ballat ur fullständigt. Tabelltittande svenskar glömmer bort att Malmö faktiskt är i bra form, framförallt när rödhökarna spelar på borta is. Tvåan är en rensare som ska synas omedelbart!


144 rader
1. Skellefteå - Frölunda 1
2. Djurgården - HV71 x2
3. Örebro - Växjö 12
4. Leksand - Linköping 1
5. Oskarshamn - Luleå 1x2
6. Brynäs - Rögle 12
7. Färjestad - Malmö 1x2
8. V.Ejdsell - F.Storm 1x

Spela på Powerplay - klicka här!


Powerplay tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

1 Kommentarer
Fler inlägg: