MrHockey Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
MrHockey

Powerplay Tips Onsdag 26/1

25 Januari 2022 - 15:11

Fyra bataljer från Hockeyallsvenskan inleder kupongen denna onsdag, därefter hamnar både södra och norra Allettan i blickfånget. Ett överlägset HV71 spikas i Smålandsderbyt och när det kommer till skrällarna hittas dessa främst i Scaniarinken och NKT Arena. Mot full pott!


Spelstopp: 18:591. BIK Karlskoga - Björklöven 2

Toppmöte från Värmland där BIK Karlskoga och Björklöven brakar samman. Gästerna från Umeå körde över Kristianstad i måndags (7-2), främst tack vare bra leverans från andrakedjan med Liss, Olofsson och Bengtsson. Hans Wallsons mannar går nu för nästa skalp i Nobelhallen där ligafyran väntar. ”BIK:arna” föll tungt mot Södertälje i sin senaste hemmamatch (0-2). De blåklädda måste höja sig flera snäpp för att inte åka på en näsbränna mot ett stjärnspäckat ”Löven”. Till rådande streckprocent är tvåan en bra spik!


2. HV71 - Västervik 1

Vidare mot Jönköping där serieledande HV71 spås köra över ett Västervik som inte övertygat på sistone, särskilt inte på resande skridsko där de rödvita har tre raka förluster i ryggsäcken. Det råder inga tvivel om vilket lag som är lillebror i detta Smålandsderby. Kommer stjärnor som Vesel, Matson och Davidson-bröderna upp i normal nivå är en flermålsseger för de hemmahörande ”Tjurarna” högst trolig. Skrällarna letas på annat håll – ettan står stadig i Husqvarna Garden!


3. Södertälje - MODO 1

Södertälje har tre raka förluster i bagaget, men trots den svaga formen ska vi komma ihåg att de blågula sedan årsskiftet bland annat har besegrat BIK Karlskoga i Värmland samt pressade MODO till förlängning i Örnsköldsvik. De sistnämnda står ånyo för motståndet då detta är ett back to back-möte. Med tanke på att det var jämnt skägg senast är värdarna knappast chanslösa i Scaniarinken. De gästande ångermanlänningarna har varit ojämna på slutet då Modigs och company bland annat åkte på däng av jumbon Troja/Ljungby. Med tanke på allt detta påbörjas målandet från vänster. Gardera så långt stålarna räcker.


4. AIK - Vita Hästen 1

Kupongens sista hockeyallsvenska batalj utkämpas mellan AIK och Vita Hästen. Spåkulan skvallrar om en jämn tillställning då fyra av de fem senaste fajterna mellan sällskapen gått till förlängning. Bägge lagen kommer dessutom från varsin seger och bör således ha självförtroendet på topp. Värdarna är med det sagt tydliga oddsfavoriter på Hovet och ska så vara. Stjärnan Fredrik Weigl har producerat framåt i de två senaste matcherna och mycket kommer att handla om ifall 29-åringen kan upprätthålla den goda formen, i så fall kan gästerna från Norrköping få det tufft. Även fast ”Hästarna” har vad som krävs för störa Gnaget i huvudstaden lockar ettan till runt 50-55 procent.


5. Dalen - Nybro 1

Allettan Södra är nästa anhalt då ytterligare ett Smålandsderby hittar in på kupongen, denna gång mellan HC Dalen och serieledande Nybro. ”Vikingarna”, som gästerna kallas, har vacklat mot slutet då både Tyresö Hanviken och Karlskrona blivit för tuffa. Förstaplatsen är därmed hotad. Ett av lagen som utmanar om positionen som herre på täppan är just Dalen. Med SHL-meriterade gubbar som Martin Thörnberg och Adam Hirsch i spelartruppen finns det gott om kapacitet hos de svartklädda. Ettan agerar utgångstecken, men i ett svårtippat möte som detta blir rekommendationen ändå att rulla ut heltäckningsmattan om resurser finns.


6. Karlskrona - Mariestad 1

Karlskrona har gått bra mot slutet då Blekinge-gänget radat upp tre raka vinster, bland annat mot ettan Nybro. Trots detta går hemmalaget inte säkert i NKT Arena då ett annat av ligans hetaste sällskap, Mariestad, gästar. ”BoIS:arna” har verkligen imponerat den senaste tiden och kan till stor del tacka Oliver Kandergård för framgången då den 23-årige skarpskytten producerar poäng i match efter match. KHK kommer troligen att diktera villkoren i hemmaborgen, men den lågt betrodda tvåan är ett bra komplement i jakten på hög utdelning.


7. Tyresö Hanviken - Vimmerby 2

Bottenmöte från Allettan Södra där två av seriens formsvagaste sällskap ska göra upp om viktiga pinnar. Tyresö Hanviken är dock ett hemmalag av rang ska sägas då bland annat HC Dalen har tvingats kasta in handduken i Tyresö Ishall denna säsong. Vimmerby har inte alls övertygat i Allettan, men får ”Tigrarna” bara igång klasslirare som Hugo Ollila och trotjänaren Jakob Karlsson, en duo som inte levt upp till förväntningarna i de senaste fajterna, kan de svartgula absolut mäta sig med ”TH”. Även om samtliga tecken är att föredra så agerar tvåan utgång!


8. Strömsbro - Forshaga 1

Forshaga vann det vändande mötet mot Strömsbro med klara 3-0. Men utanför de värmländska skogarna är FIF inget lag att hålla i handen. Fyra förluster på de fem senaste bortamatcherna vittnar om detta. Lägg därtill att SIF trivs hemma i Gästrikland där de orangeklädda bland annat lagt ettan Hudiksvall på rygg, samt tagit både Östersund och Surahammar till sudden. Snipern Viktor Ehn är en spelare som kan vinna matcher på egen hand. En troligtvis jämn fajt där garderingspennan åker fram i ett tidigt skede, men 1X räcker med det sagt vid mindre systembyggen.


Kupongens kassaskåp

HV71

Trots att ett stjärnspäckat HV71 ser ut att bli högt streckat på kupongen ska Västervik inte ha något att hämta i Husqvarna Garden. Skrällarna letas istället på annat håll – ettan lämnas allena!


Varningens finger!

Södertälje

SSK pressade MODO till sudden i Örnsköldsvik i söndags och ska därmed ses med god skrällchans hemma i Scaniarinken. Jobba in ettan till fint värde!162 rader
1. Karlskoga - Björklöven 2
2. HV71 - Västervik 1
3. Södertälje - MODO 1x2
4. AIK - Vita Hästen 1
5. Dalen - Nybro 1x2
6. Karlskrona - Mariestad 12
7. Tyresö Han. - Vimmerby 1x2
8. Strömsbro - Forshaga 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
MrHockey Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
MrHockey

Powerplay Tips Tisdag 25/1

25 Januari 2022 - 09:05

Ett högoktanigt Powerplay står för dörren denna löningstisdag. Tre SHL-dueller inleder det hela och innan vi beger oss mot Alperna mellanlandar vi i det hockeyallsvenska mötet mellan Tingsryd och Almtuna. Full pott i sikte!


Spelstopp: 18:591. Frölunda - Leksand 1

Frölunda har inte rosat marknaden sedan årsskiftet. Roger Rönnbergs manskap har i ärlighetens sett ut som en blek kopia av sig själva i de senaste fajterna. 4-7-förlusten mot Oskarshamn senast innebar tredje raka förlusten och totalt har göteborgarna släppt in 14 mål i dessa fajter. Inte vad vi är vana att se från Frölunda som vanligtvis brukar vara tighta defensivt. Leksand har vunnit tre av sina fem senaste bataljer, bland annat mot Rögle och Växjö. Men trots att masarna går starkare för stunden än hemmalaget ska vi komma ihåg att FHC i grunden är ett skickligare lag. I Scandinavium brukar Joel Lundqvist och company dessutom höja sig ett par snäpp. Då värdet lägger sig till vänster spikas ettan!


2. Växjö - Skellefteå 2

De regerande svenska mästarna Växjö har visat upp en dalande form mot slutet. Möjligen beror detta till viss del på att trotjänaren Sam Hallam har presenterats som Tre Kronors nya förbundskapten. Smålänningarna är således inget lag att hålla i handen just nu, trots att firma Gynge/Rosén sett lika heta ut som vanligt. Skellefteå är tillsammans med Luleå kanske den troligaste SM-guldkandidaten just nu och har, bortsett från derbyförlusten mot just Luleå, radat upp segrar den senaste tiden. Med lirare som Pudas, Jonsson och Lindström i gott slag är de gulsvarta svårstoppade. Tvåan till runt 35-40 procent är en potentiell värdespik på de mindre kupongerna, men garderingspennan plockas fram vid större systembyggen.


3. Luleå - Oskarshamn 2

Luleå gav bort en pinne i lördags då “Björnarna” från norr tappade en 2-0-ledning sent mot Linköping. Till norrbottningarnas försvar åkte Daniel Sondell på en hjärnskakning vilket innebar att tränaren Thomas Berglund endast hade fem backar att förlita sig på då värdarna sedan tidigare dras med skador. Ett läckert Shinnimin-avgörande i sudden räddade dock “Bulans” manskap som alltså fick med sig två poäng. Oskarshamn ståtar som vanligt med den fruktade “MODO-kedjan” (Rosdahl, Olofsson och Karlkvist) – en trojka som kan avgöra matcher helt på egen hand. Smålänningarna har genom den senaste tidens resultat tydliggjort att de kommer att vara med och slåss om slutspelsplatserna. Med tanke på rådande streckfördelning kan tvåan inte uteslutas. Täck hela brädet och jobba in bortaskrällen!


4. Tingsryd - Almtuna 2

Kupongens sista svenska batalj hämtas från Småland där Tingsryd och Almtuna ska mäta svärd. Gästerna från Uppsala har gått kräftgång under vintern men segern mot Mora senast var viktig för moralen hos de rödklädda. Tredjefemman, med Golovkos och Proos i spetsen, låg bakom bägge målen i 2-1-segern. Även TAIF har haft förtvivlat svårt att vinna den senaste tiden. Blott en seger på de nio senaste fajterna är troligen inget facit de gröna går runt och skryter om. En troligtvis jämn batalj mellan två sällskap som kämpar med att hitta formen. Även om tvåan agerar utgång bör samtliga tecken plockas med.


5. Bern - Servette 2

Schweizisk ishockey är det som gäller härnäst och av fyra intressanta NLA-dueller är det mötet mellan Bern och Servette som inleder. Valtteri Filppula och grabbarna i bortalaget beger sig till huvudstaden med goda förhoppningar om ännu en seger. De hemmahörande “Björnarna” har nämligen gett ett minst sagt blekt intryck sedan det nya året kickade igång. Åtta raka förluster för Johan Lundskogs manskap säger det mesta. Som lök på laxen saknas både Thomas Rüfenacht och Dustin Jeffrey vilket innebär en försvagad offensiv. Besökarna från Genève går betydligt starkare för stunden och ska därmed ses med god segerchans. X2 torde garantera en grön bock.


6. ZSC Lions - Ambrì 2

Rikard Grönborgs Zürich tuffar på i National League där de i har häng på serieledande Fribourg. Värdarna, som är fyra i ligan i skrivande stund, har dock två matcher mer spelade. Segern mot Biel senast innebar “Lejonens” nionde viktoria på tio omgångar. Det är därför inte speciellt konstigt att Marcus Krüger och company utmålas till klara favoriter mot ett Ambrì som huserar betydligt längre ner i tabellen. Gästerna är med det sagt långt ifrån något strykgäng. Det vittnar inte minst segern mot Davos senast om. Har stjärnor som Steve Moses och Peter Regin vaknat på rätt sida kan de svartgula utmana om poängen i Hallenstadion. Låt penseln inleda från höger där allt värde finns och måla så långt stålarna räcker.


7. SCL Tigers - Lausanne 2

Tigrar mot lejon i Ilfishalle denna tisdag då Langnau Tigers, som åkte på en rejäl näsbränna mot Zug häromsistens (2-8), ska försöka repa sig mot ett av ligans formstarkaste gäng. Lausanne har sett urstarka ut mot slutet då Jason Fuchs och hans adepter vunnit fem av de sex senaste fajterna. I förstakedjan finns, förutom nyss nämnde Fuchs, även Damien Riat och Jiri Sekác. Den sistnämnde stod för två mål och lika många målgivande passningar i 5-4-segern mot Ajoie senast. Räkna med att de tre superstjärnorna kommer att utgöra ett stort hot mot ett formsvagt hemmalag. Så länge tvåan håller sig kvar under 60 procent är den bara att spika av.


8. Zug - Lugano 1

Zug stod för en riktig kross i den senaste omgången då Langnau Tigers kördes över med hela 8-2. Huvudrollen spelades av Gregory Hofmann som stod för hälften av strutarna. Tre av birollerna spelades dock av lagets samtliga svenskar då Klingberg, Lander och Djoos alla skrev in sig i poäng-protokollet. Det krävs ingen kärnfysik för att komma fram till att Lugano svävar i fara i Bossard Arena. Ett glödhett Zug lär knappast visa någon pardon. Hur vi än vrider och vänder på det är det svårt att föreställa sig hur detta ska sluta med något annat än en klar hemmaseger. Att ettan just nu bjuds ut till under 60 procent betyder att det bara är att tacka och ta emot. Fram med spikpistolen!


Kupongens kassaskåp

Zug

Zug, med svensktrojkan Lander, Klingberg och Djoos i spetsen, körde över Langnau Tigers häromsistens och kommer knappast att hålla igen när ett på pappret sämre Lugano gästar Bossard Arena. Suverän spiketta!


Varningens finger!

Oskarshamn

Luleå må vara ett av SHL:s formstarkaste lag, men tipparna håller “Bulans” björnar lite väl högt. Ett Oskarshamn, med den omtalade “MODO-kedjan” i fin form, ska inte underskattas. Hela upp och jobba storskräll till fint värde!162 rader
1. Frölunda - Leksand 1
2. Växjö - Skellefteå 1x2
3. Luleå - Oskarshamn 1x2
4. Tingsryd - Almtuna 1x2
5. Bern - Servette x2
6. ZSC Lions - Ambrì 1x2
7. SCL Tigers - Lausanne 2
8. Zug - Lugano 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
MrHockey Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
MrHockey

Powerplay Tips Lördag 22/1

22 Januari 2022 - 08:14

Lördagsunderhållningen kommer uteslutande från de svenska serierna då SHL, Hockeyallsvenskan och Allettan bjuder upp till dans. Kupongens bank hittas i Coop Norrbotten Arena och jumbon i Allettan Norra, Kiruna AIF, kan mycket väl skrälla i Värmland. Nu gasar vi mot full pott!

Spelstopp: 15:141. Timrå - Växjö 1
Växjö åkte på en ordentlig näsbränna mot Leksand i torsdags då smålänningarna föll med hela 3-7 i Tegera Arena. Det råder inga tvivel om att spetsen i form av gubbar som Rosén och Gynge håller yppersta SHL-klass, men som lag betraktat är Lakers inte på samma höga nivå som i fjol. Timrå höll jämna steg med Skellefteå i två perioder, innan västerbottningarna växlade upp och vann med 5-2. TIK är en nykomling som kan störa samtliga SHL-lag. Speciellt om stjärnor som Åberg och LaLeggia vaknat på rätt sida. I NHC Arena är medelpadingarna svårslagna och ska ses med god segerchans mot ett tilltufsat Växjö. Krysset kan gott uteslutas i vad som kan bli en målrik historia – etta-tvåa!

2. Oskarshamn - Frölunda 1
Det vill sig inte riktigt för Frölunda som inte haft någon lyckad start på det nya året. I torsdags åkte Joel Lundqvist och company på ytterligare en förlust, mot Linköping. Tre mål framåt på de två senaste matcherna reser såklart ett frågetecken kring effektiviteten hos de rödgröna. Oskarshamn har tre raka segrar i Be-Ge Hockey Center och kommer knappast att ge bort något gratis. Mycket kommer som vanligt att handla om ”MODO-kedjan” med Rosdahl, Olofsson och Karlkvist som står för det mesta i offensiv väg. Gästerna må ha en namnkunnigare spelartrupp, men ett formstarkt IKO i hemmaborgen kan inte räknas bort. Alla tecken känns bäst.

3. Luleå - Linköping 1
Luleå fick sin match mot Rögle framflyttad och kunde således ladda batterierna i torsdags medan många av de andra SHL-lagen spelade. Linköping var en av kombattanterna som befann sig i hetluften då östgötarna avfärdade Frölunda hemma i Saab Arena (2-1). ”Cluben” har imponerat den senaste tiden, men i Norrbotten har LHC inte fått segerjubla på länge. Tre raka förluster i Coop Norrbotten Arena talar såklart emot gästerna här. Dessutom är värdarna, med en glödhet Linus Omark i spetsen, bättre än Linköping på bägge delar av isen. Även fast ettan ser ut att bli hårt streckad bör ”Björnarna” lösa tre poäng i hemmaborgen. Ettan lämnas därmed allena!

4. Djurgården - Leksand 2
På grund av ett Corona-utbrott i spelatruppen har Djurgården inte spelat sedan den 30:e december. Risk för ringrost därmed när stockholmarna tar emot ett formstarkt Leksand. Dick Axelsson, som återvänt från pensionen, och hans järnkaminer kommer troligtvis att bjudas på en åktur på Hovet denna lördag. Med tanke på vad de tillresta masarna visade upp mot Växjö senast är det svårt att se hur Leksand inte ska gå vinnande ur denna duell. Transatlanterna Camper och Véronneau har börjat leverera poäng igen och då är LIF svårstoppade. Den troliga tvåan spikas!

5. Västervik - AIK 1
Både Västervik och AIK var i farten igår, men de förstnämnda gynnas av att både gårdagens och lördagens batalj spelas på hemmais. För gästernas del får lagbussen rulla långt denna helg och det kan såklart påverka Gnaget negativt. Men de svartgula är med det sagt det formstarkare sällskapet då fyra av de fem senaste fajterna slutat med seger. I Plivit Arena har det dock blivit två raka förluster för Heinerö och company. De hemmahörande smålänningarna är erkänt starka i hemmaborgen, det bevisar inte minst vinsten mot HV71 senast. Förstakedjan med Hagelin, Westfalt och Öhman har tillräckligt hög kapacitet för att avgöra matcher på egen hand. 1X prioriteras.

6. Vimmerby - Mariestad 1
Allettan Södra är nästa anhalt där mötet mellan Vimmerby och Mariestad ska synas i sömmarna. ”Tigrarna”, som hemmalaget kallas, har inte haft någon lätt resa sedan serien drog i gång. Åtta poäng på tio omgångar har lett till att Staffan Lunds manskap är nästjumbo. Men då värdarna från Astrid Lindgren-land har tre raka inbördes segrar mot BoIS vandrar blicken mot på vänstersidan. Besökarna har förvisso vunnit fyra av sina fem senaste matcher och har en namnkunnigare trupp med klasslirare som Oliver Kandergård och Jesper Linden. Men då inbördes statistik talar emot Mariestad och ettan bjuder på smaskigt värde åker spikpistolen fram!

7. Forshaga - Kiruna AIF 2
Allettan Norra tar oss i mål och det första av två möten från den nordliga divisionen utkämpas mellan Forshaga och Kiruna AIF. Båda sällskapen huserar i botten av tabellen och viktiga poäng står därmed på spel. Värst ser läget ut för gästerna från Lappland då Viktor Mikko och company är jumbo och har tre raka förluster i ryggsäcken. Två raka derbyn har avverkats, mot Piteå och Kalix, och totalt tolv gånger tvingades målman Heiskanen kapitulera i dessa. Värdarna har med det sagt inte heller övertygat den senaste tiden och går därför inte säkra i Värmland. Endast ett mål framåt i de två senaste fajterna är ett minst sagt blygsamt facit. Börja måla från höger där värdet finns och fortsätt helst tvärs över brädet.

8. Surahammar - Kalix 2
Mötet mellan Surahammar och Kalix avslutar kalaset. En troligtvis jämn kamp där dagsformen kan vara avgörande. ”Örnarna” från norr kommer närmast från två raka derbysegrar, mot Kiruna AIF och Piteå. Dessa två skalper, i synnerhet den sistnämnda, bör ha stärkt självförtroendet hos Michael Lindgrens gäng. De hemmahörande ”Hammarna” är dock favoriter i Surahallen och kommer inte att bjuda gästerna på någon enkel match. Räkna med högt tempo där ”matchen i matchen” utkämpas mellan stjärnorna Jakob Forslund (Surahammar) och Christoffer Björk (Kalix). Säkrast är att rulla ut heltäckningsmattan för att garantera grön bock.

Kupongens kassaskåp
Luleå
Linköping har spelat upp sig under säsongen, men i Coop Norrbotten Arena kan de få tufft att utmana om poängen. Linus Omark och hans björnar är skickligare och drar det längsta strået!

Varningens finger!
Kiruna AIF
Kiruna AIF har besegrat både Boden och Strömsbro på resande skridsko och är knappast chanslöst i bottenmötet med Forshaga. Alla tecken åker in i jakten på en bortaskräll.

162 rader
1. Timrå - Växjö 12
2. Oskarshamn - Frölunda 1x2
3. Luleå - Linköping 1
4. Djurgården - Leksand 2
5. Västervik - AIK 1x2
6. Vimmerby - Mariestad 1
7. Forshaga - Kiruna AIF 1x2
8. Surahammar - Kalix 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
MrHockey Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
MrHockey

Powerplay Tips Fredag 21/1

21 Januari 2022 - 08:41

Åtta dueller från Svedala ska synas i sömmarna på fredagens Powerplay. Förhoppningsvis kan vi sätta punkt för arbetsveckan genom att få åtnjuta åtta gröna bockar. Vi inleder med ett hockeyallsvenskt toppmöte och därefter ska ytterligare fem fajter från samma serie avverkas. Avrundar gör vi slutligen i Allettan Södra. Häng med!

Spelstopp: 18:591. MODO - HV71 2

HV71 levererade enligt förväntan i toppmötet mot Björklöven. Stjärnor som Tyler Vesel, Jonathan Davidson och Taylor Matson levererade i allra högsta grad, men bäst var tredjefemmans Alexander Ytterell då den 30-årige backen stod för ett mål och två målgivande passningar. Nu väntar tvåan MODO i denna tidiga seriefinal. Gänget från Örnsköldsvik klappade ihop mot jumbon Troja/Ljungby i onsdags och riskerar att förlora på nytt när en betydligt svårare uppgift står för dörren. Med tanke på den överlägsenhet som HV71 visat upp mot slutet är de föga troligt att de lämnar Ångermanland utan poäng. ”Tjurarna” ges därmed förtroendet – spiktvåa!


2. Kristianstad - AIK 1

Kristianstad fortsätter att imponera i Hockeyallsvenskan. Skåningarna kommer närmast från en 5-2-seger mot Almtuna där framför allt firma Kontos/Krupic briljerade. Senast AIK besökte Kristianstads Ishall slutade det med en 1-3-förlust för de tillresta stockholmarna. Trots att ”Gnaget” har samlat på sig två raka vinster på resande skridsko talar mycket för att historien upprepar sig här. KIK ska ses som det bättre sällskapet just nu och bör diktera villkoren i hemmaborgen. Stabil spiketta.


3. Mora - Almtuna X

Almtuna har haft svårt att vinna ute på turné den senaste tiden. Fyra raka nederlag utanför Uppsala är inget smickrande facit. Det bör dock nämnas att Mattias Zackrissons manskap i dessa hållit jämna steg med både HV71 och BIK Karlskoga. Mora trivs ypperligt hemma i Jalas Arena, men genom åren har masarna sällan haft det lätt mot fredagens gäster. De två senaste bataljerna i Dalarna har gått till sudden så även om MIK är favoriter går det inte att utesluta att även detta möte avgörs in på målsnöret. X2 bör således inkluderas även på de mindre systemen, men alla tecken är att föredra.


4. Västerås - Tingsryd 2

Efter sex raka nederlag tog Tingsryd en förlösande seger mot Södertälje. Därmed är de åter med i racet om playoff-platserna. De grönklädda smålänningarna kommer kanske inte att utmana om en SHL-biljett, men i sina bästa stunder kan Ludvig Elvenes och company besegra samtliga lag i Hockeyallsvenskan. Västerås har varit alldeles för ojämna för att det ska komma på tal att spika ettan. Som exempel på detta har västmanlänningarna klappat igenom mot Vita Hästen två gånger i närtid. Målman Johan Gustafsson är inte lika tät mellan stolparna som han var under glansdagarna i SHL. Ettan är ett perfekt avslag för den djärve medan den med resurser kopplar på hela spannet.


5. Västervik - Södertälje 1

Västervik och Södertälje brakar samman i Plivit Arena där värdarna drar på sig ett tydligt favoritskap. De rödvita har tre raka hemmasegrar mot gästerna från industristaden och bär troligtvis med sig ett psykologiskt övertag in i denna fajt. VIK har i dagarna värvat Sebastian Benker som toppade den interna skytteligan i Almtuna. Om den 29-årige skarpskytten kommer till spel redan i denna fajt återstår att se. De blågula besökarna ska dock inte underskattas då Andreas Hjelm och hans kamrater nyligen slog topplaget BIK Karlskoga. Även om ettan agerar utgång bör heltäckningsmattan rullas ut om stålarna räcker till.


6. Björklöven - Troja/Ljungby 1

Björklöven ges en möjlighet att studsa tillbaka från förlusten mot HV71. Hans Wallsons manskap rankas, sett till kapaciteten, bland de tre bästa lagen i Hockeyallsvenskan. I spelartruppen finns namnkunniga herrar som Olle Liss, Daniel Rahimi och Mattias Nörstebö. Jumbon Troja/Ljungby lyckades ta tvåan MODO hela vägen till sudden i onsdags. Där drog smålänningarna också det längsta strået. En mäktig skalp för ”Trojanerna” som jagar nytt kontrakt i andraligan. Men att blixten slår ner igen känns mindre troligt, och det luktar urladdning från ”Löven” som haft det tungt på sistone. Ettan är att betrakta som bankränta.


7. Huddinge - Väsby 2

Allettan Södra är nästa anhalt och först ut av två möten på kupongen är Stockholmsderbyt mellan Huddinge och Väsby. De sistnämnda siktar på en blixtsnabb återkomst i Hockeyallsvenskan och ska ses med god chans att lösa uppgiften. Endast Nybro finns just nu ovanför de grönklädda i tabellen och fyra raka segrar vittnar om stark form. Värdarna har däremot varit ojämna den senaste tiden och har bara tre poäng ner till jumboplatsen. Senast lagen möttes i Björkängshallen slutade det hela med seger för gästerna (3-2). Har trojkan Rommel/Thorstensson/Karlsson en lika bra dag på jobbet som mot Kalmar senast kan VIK räkna hem femte raka viktorian. Börja strecka högerifrån.


8. Karlskrona - Tyresö Hanviken 2

Karlskrona har som bekant åkt rutschkana genom det svenska seriesystemet de senaste åren. Den forna SHL-klubben ser inte ut att vara aktuell för någon återkomst i finrummet än på ett tag om vi tittar på Blekinge-klubbens resultat den sista tiden. Två förluster på de fyra senaste matcherna vittnar om en dalande formkurva. Tyresö Hanviken är med det sagt sämre på pappret. I 1-5-förlusten mot Kalmar senast var ljusglimtarna få. Men med tanke på att Eric Karlssons hemmalag inte övertygat mot slutet förtjänar de inte det stora favoritskapet. Måla med breda penseln i hopp om att Lundin, Svartbro och gänget löser en bortaknall.


Kupongens kassaskåp

Björklöven

Troja/Ljungby lyckades besegra MODO i Örnsköldsvik, men efter den saftiga prestationen kan smålänningarna få svårt att matcha ett revanschsuget Björklöven. Klasskillnaden blir avgörande – bara att spika av ettan!


Varningens finger!

Tingsryd

Det har varit kämpigt ett längre tag för Tingsryd som innan segern mot Södertälje hade sex raka förluster i bagaget. Chans till en ny viktig trepoängare uppstår när ett svajigt Västerås väntar i ABB Arena Nord. X2 åker således med i ett tidigt skede.162 rader
1. MODO - HV71 2
2. Kristianstad - AIK 1
3. Mora - Almtuna 1x2
4. Västerås - Tingsryd 1x2
5. Västervik - Södertälje 1x2
6. Björklöven - Troja/Ljungby 1
7. Huddinge - Väsby x2
8. Karlskrona - Tyresö Han. 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
MrHockey Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
MrHockey

Powerplay Tips Torsdag 20/1

19 Januari 2022 - 15:48

Svensk hockey för hela slanten denna torsdag då kupongen inleds med hela fem fajter från SHL. Därefter teamar SDHL och Allettan Norra ihop sig i avslutningen. Dessvärre lottas match 8; Boden - Kiruna AIF. I kikarsiktet finns dock som vanligt åtta gröna bockar – häng med!


Spelstopp: 18:591. Oskarshamn - Brynäs 1

Oskarshamn fick åtnjuta oväntad vila då tisdagens match i Karlstad sköts fram som konsekvens av ett Corona-utbrott i Färjestad. Spelarna i “Oket” bör därför stå på fräscha ben i Be-Ge Hockey Center när Brynäs gästar. Värdarna har tre raka inbördes segrar mot Gävle-gänget och har “MODO-kedjan” med Rosdahl, Olofsson och Karlkvist en bra dag på jobbet kan den fina sviten mycket väl förlängas denna torsdag. BIF ska med det sagt inte underskattas då gästrikarna ståtar med två raka segrar, bland annat mot topplaget Luleå. Dmytro Timashov och company har med det sagt vad som krävs för att slåss om samtliga pinnar i Småland. Ettan först, därefter sällskapar den inte alls avlägsna tvåan.


2. Leksand - Växjö 2

Skåne-resan slutade med glädjetjut för Leksand som hämtade tre viktiga poäng i Malmö. Masarna har dock inte övertygat mot slutet och även om skyttekungen Max Véronneau äntligen fick näta senast har det varit blygsam leverans från kanadensaren den senaste tiden. LIF har mer att bevisa och kan få stora problem mot ett Växjö som slarvade bort en 2-0-ledning mot Luleå i tisdags. Bjuder firma Rosén/Gynge på en lika fin prestation som senast går Lakers troligen segrande ur denna duell. Bra spiktvåa.


3. Linköping - Frölunda 1

Frölunda hade inte något att säga till om i Skellefteå Kraft Arena där göteborgarna åkte på en tung smäll (2-5). Roger Rönnbergs manskap har åkt på flera nederlag sedan årsskiftet då de bland annat slogs ut från Champions Hockey League av Rögle. Joel Lundqvist och och hans lärjungar känns avslagna och går därmed inte säkra i Saab Arena. Linköping är inga duvungar vilket vinster mot Luleå, Växjö och Örebro vittnar om. Med gubbar som Jonas Junland och Broc Little i fin form känns en hemmaseger inte avlägsen. Börja måla från vänster och låt penseln vandra så långt stålarna räcker.


4. Färjestad - Djurgården 1

Färjestad drabbades som tidigare nämnts av ett Corona-utbrott och det är därmed inte otänkbart att även mötet med Djurgården skjuts upp med kort varsel. Men som det verkar just nu kan värmlänningarna ställa ut ett lag på isen och är enligt oddsmakarna favoriter i “kaffearenan”. Det har nog inte undgått någon att gästerna från Stockholm har brottats med både interna och sportsliga svårigheter denna säsong. Om en comebackande Dick Axelsson kan bidra till en vändning av den tungrodda DIF-skutan återstår att se. “Järnakaminerna” må vara jumbo i SHL, men med tanke på värdarnas prekära situation åker samtliga tecken in.


5. Skellefteå - Timrå 1

Det krävs ingen raketforskning för att begripa varför Skellefteå är stora favoriter i Västerbotten när nykomlingen Timrå gästar. Hemmalaget visade återigen sin höga kvalitet genom att köra över Frölunda i en match där Jonathan Johnson och Jocke Lindström bjöd på hockeygodis. De tillresta medelpadingarna har inget imponerande facit när det kommer till deras möten med SAIK. Två raka storförluster mot de svartgula har det blivit sedan Fredrik Anderssons gäng tog klivet upp i SHL. TIK har dock fått in frälsaren Pontus Åberg vilket inneburit ett rejält lyft för klubben. Även fast ettan är trolig går värdet på högerkanten inte att blunda för. X2 åker med i jakten på en bortaknall!


6. MODO - Luleå 2

Luleå ångar på i SDHL där de tillsammans med Brynäs är en av de troliga SM-guldvinnarna. Finska landslagsspelaren Petra Nieminen gör sin fjärde raka säsong i Norrbotten-klubben och känns hetare än någonsin. Vad sägs om 50 pinnar på 27 omgångar? Utöver Nieminen finns även rutinerade Jenni Hiirikoski i backbesättningen. MODO har två raka förluster i ryggsäcken och ska inte ha något att sätta emot när de fyrfaldiga mästarna kommer till Örnsköldsvik. Tvåan står stadig allena.


7. Djurgården - Brynäs 2

Kupongens säkraste spik hittas i nästa SDHL-batalj där ett underlägset Djurgården kommer få svårt att hänga med suveräna Brynäs. Besökarna visade ingen pardon när de körde över fyran Linköping i den senaste omgången. Schweiziskan Lara Stadler ståtar med hiskeliga 70(!) poäng på 25 spelade matcher. Det innebär ett snitt på 2,8 poäng per match. Kommer Stadler och övriga i BIF bara upp i någorlunda normal nivå får värdarna kriga för att hålla nere siffrorna. Tvåan är att betrakta som bankränta.


8. Boden - Kiruna AIF 1

Uppskjuten och kommer att lottas. Fördelning är i skrivande stund oklar men som vanligt gäller det att strecka där värdet finns när det närmar sig spelstopp.


Kupongens kassaskåp

Brynäs

Gästrikorna är en av de tydliga utmanarna till SM-guldet i SDHL och ska inte kunna slarva bort denna match mot ett Djurgården som befinner sig långt efter gästerna när det kommer till kapaciteten. Tvåan är en bank.


Varningens finger!

Timrå

Medelpadingarna har fått in NHL-meriterade Pontus Åberg i truppen och trots att Skellefteå är stora favoriter i Västerbotten kan en bortaskräll inte uteslutas. Dra till med samtliga tecken och jobba in tvåan till fin procent!162 rader
1. Oskarshamn - Brynäs 12
2. Leksand - Växjö 2
3. Linköping - Frölunda 1x2
4. Färjestad - Djurgården 1x2
5. Skellefteå - Timrå 1x2
6. MODO - Luleå 2
7. Djurgården - Brynäs 2
8. Boden - Kiruna AIF 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Fler inlägg: