Powerplay Tips 7/1

Publicerad på 7 Jan 2022 - 14:28

MrHockey

MrHockey

7 Jan 2022 - 14:28

Denna klämfredag bjuder på en majoritet av svenska dueller då det hockeyallsvenska mötet mellan Almtuna och Vita Hästen inleder kalaset. Därefter är det AllEttan Södra för hela slanten innan vi avslutar med en duo fajter från tyska DEL. Helgen kan förhoppningsvis firas in med åtta gröna bockar!

Spelstopp: 18:591. Almtuna - Vita Hästen 1
Almtuna och Vita Hästen ska mäta svärd i kupongens enda hockeyallsvenska möte. Gästerna från Norrköping står inför en svår uppgift i Uppsala där Tobias Liljendahl och company i hemmalaget är erkänt starka. Tre segrar på de fyra senaste matcherna i Upplands Bilforum Arena säger det mesta. AIS gick dock på pumpen mot Björklöven senast och kan revanschera sig denna fredag. “Hästen” har inte spelat på över en vecka vilket kan innebära ringrost efter nyårsfirandet. Bra spiketta!

2. Karlskrona - Nybro 2
Karlskrona brukar oftast vara inblandade i målrika tillställningar. 4-6-förlusten mot HC Dalen senast är ett rungande kvitto på detta. Den starka offensiven innehållandes gubbar som Alexander Heiver och Jesper Solomon Frisell levererar nästan alltid. Defensiven lämnar dock mer att önska. Nybro toppar serien då “Vikingarna” endast förlorat en match sedan AllEttan Södra drog igång. Då värdarna innehar tredjeplatsen för tillfället är detta ett toppmöte och känslan säger att vi kommer att få bevittna en jämn batalj. Inled streckandet högerifrån, men plocka gärna med hela spannet.

3. Skövde - Mariestad 2
Mariestad har tre raka segrar i bagaget vilket lett till att “BoIS:arna” klättrat i AllEttan Södra. Skarpskytten Oliver Kandergård och hans kamrater ges nu möjligheten att fortsätta sin klättring då jumbon Skövde väntar denna fredag. SIK har inte rosat marknaden sedan serien kickade igång och vi lär inte få se Johan Anderssons rödklädda manskap i Hockeyallsvenskan nästa säsong. Nu handlar det främst om att rädda hedern, men risken är att ett på pappret starkare bortalag med vind i seglen blir för svåra. Håller sig tvåan kvar under 55 procent är det bara att spika av.

4. Tyresö Hanviken - Dalen 2
Jämn drabbning är att vänta när Tyresö Hanviken och HC Dalen brakar samman i utkanten av Stockholm. Gästerna från Småland har som vanligt en trumf på hand i form av Thörnberg-bröderna med Jesper och Martin i förnamn. Den meriterade duon kan sänka de flesta lagen i serien på egen hand, men att HCD målas upp till runt 65-70 procent är svårt att tugga i sig. Daniel Karlundens hemmalag är inga duvungar och kommer att bjuda Thörnbergarna och company på en tuff fajt. Speciellt om vitale Christian Olsson vaknat på rätt sida. Tvåan agerar utgång, men låt garderingspennan glida tvärs över brädet i hopp om en hemmaknall.

5. Huddinge - Väsby 2
Starka Väsby har inte för avsikt att göra sejouren i Division 1 långvarig. Stockholmsklubben, som trillade ur Hockeyallsvenskan i fjol, maler på i AllEttan och ska ses med god segerchans i detta derby. Huddinge vann förvisso mot Vimmerby häromsistens, men när allt kommer omkring har värdarna bara mäktat med att vinna tre matcher på åtta omgångar. Det räcker såklart inte för ett lag som har ambitionen att klättra i seriesystemet. Senast sällskapen möttes i Björkängshallen vann gästerna och det mesta pekar på att vi får se de grönvita upprepa bedriften. Spiktvåa.

6. Kalmar - Vimmerby 2
Kalmar drar på sig favoritskapet i detta Smålandsderby, vilket inte är helt orättvist. Men oddsmarknaden ger hemmalaget en “coinflip” (cirka 50 procents chans) att gå segrande ur denna duell, och då tipparna verkar gå lite väl hårt åt vänsterkanten är det läge att blicka mot öst. Gästande Vimmerby har förvisso inte gett något stabilt intryck hittills i denna serie, men det råder ingen tvekan om att “Tigrarna” besitter ett högt kunnande. Mot ett formsvagt KHC kan Tatu Kokkola och övriga besökare mycket väl bryta den dystra sviten på fyra raka förluster. Till nuvarande streck är X2 av högsta prio, även om samtliga tecken är att föredra.

7. Bremerhaven - Ingolstadt 2
Två toppaspiranter i DEL möts i en viktig match där vinnaren kan ta ett stort kliv mot att tillhöra topp 3 i ligan. ERC Ingolstadt har vunnit de två senaste inbördes mötena och tar således med sig ett psykologiskt övertag när de skrinnar in i Eisarena Bremerhaven. Senaste besöket slutade med en 1-0-seger och har lirare som Pietta, Bourque (ja, Rays son) och Feser en bra dag på jobbet kommer de hemmahörande “Pingvinerna” få svårt att sätta emot. Med värdet till höger ramar X2 in denna tillställning väl.

8. Schwenninger - Kölner Haie X
Vi går i mål med mötet mellan Schwenninger och Kölner, en troligtvis jämn duell där besökarna drar på sig favorit-kostymen. “Hajarna”, som bortalaget kallas, kan dock inte skryta med någon formtopp då Chrobot, Sill och grabbarna vunnit blott en av sina tio senaste kamper. Krisen är därmed påtaglig, men bortalaget är trots allt väletablerade i DEL och besitter ett högt kunnande. Hemmahörande Wild Wings slog Düsseldorf med 3-1 senast, vilket innebar ännu ett styrkebesked från de blåklädda. Trots att värdarna har bättre form talar mycket för att denna batalj blir jämn hela vägen in på målsnöret. Rulla ut heltäckningsmattan och säkra upp en grön bock i kupongens sista fajt.

Kupongens kassaskåp
Mariestad
Oliver Kandergård och hans följeslagare i Mariestad ångar på och ståtar med tre raka segrar i AllEttan Södra. Jumbon Skövde blir troligen nästa offer att skördas. Stadig spiktvåa.

Varningens finger!
Vimmerby
Två formsvaga gäng möts i ett Smålandsderby där gästande Vimmerby ser ut att bli för lågt betrodda på kupongen. “Tigrarna” har allt som krävs för att tvåla till länsrivalerna Kalmar HC. X2 åker in tidigt.162 rader
1. Almtuna - Vita Hästen 1
2. Karlskrona - Nybro 1x2
3. Skövde - Mariestad 2
4. Tyresö Han. - Dalen 1x2
5. Huddinge - Väsby 2
6. Kalmar - Vimmerby 1x2
7. Bremerhaven - Ingolstadt x2
8. Schwenninger - Kölner 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto