Powerplay Tips 7/10

Publicerad på 7 Okt 2022 - 07:09

MrHockey

MrHockey

7 Okt 2022 - 07:09

Fredagsmys med svensk hockey står på agendan. Sju matcher från svenska andra- och tredjedivision ska avverkas innan kupongen går i mål i Prag med NHL-premiären mellan Predators och Sharks. Kan Djurgården gå på en mina i stockholmsderbyt? Tacofredagen får vänta när Powerplay pockar på uppmärksamhet!

Spelstopp: 18:591. Djurgården - Södertälje X
Kupongens största favorit hittas redan i den första matchen. Djurgården har ett alldeles för bra lag för Hockeyallsvenskan, men har de övertygat? En överraskande förlust mot Kristianstad är enda plumpen i protokollet hittills och visst kommer Järnkaminerna gå på ett par minor under säsongen. Derby mot Södertälje på Hovet är spännande och hemmalaget kliver in som klara favoriter. SSK är, trots en svag inledning, även de en kandidat för uppflyttning. De förlorade mot kvällens motståndare för en vecka sedan, men känslan är att gästerna har lärt sig läxan sen dess. Det finns en hel del kvaliteter i truppen som ska kunna skägga jämnt med hemmalaget här och vi vägrar hålla DIF i handen när de cirkulerar runt 80 procent. Helgardera detta rivalmöte och hoppas på att Tälje löser biffen på Södermalm!

2. Östersund - Björklöven 2
Är det dags att sluta använda ordet “succélaget” när vi pratar om Östersund nu? Hur som helst står nykomlingarna på 15 insläppta mål på de två senaste matcherna. 6-2-vinsten mot AIK förra veckan var givetvis imponerande och majoriteten av poängen kommer såklart att tas hemma i Jämtland. Hit kommer nu Björklöven som öppnat väldigt svagt. Umeås stolthet ska vara ett lag som fightas ända in i April och hittills har endast en seger bärgats på de inledande fyra omgångarna. Hittills har “Löven” haft problem med målskyttet, men det är nog endast en tidsfråga innan det blir islossning för Christopher Bengtsson och co. Gästerna ska vara en eller två nivåer bättre än sina motståndare vanligtvis och ikväll gissar vi att trenden vänder. Tvåan spikas med självförtroende.

3. MODO - Mora 1
På tal om uppflyttningsfavoriter hittar vi en sådan i Ångermanland. Ingen snack om saken att klassiska MODO tillhör högstaserien och det känns som att det finns en liten “nu eller inte på länge”-känsla uppe i norr. Övikarna har även de en alldeles för bra trupp för andradivisionen och går de inte upp i år finns det en stor risk att spelare som Woods, Näsén och Bernhardt börjar röra sig bort från klubben. Nämnda trio har varit magiska när hemmalaget fullkomligen bombat in mål hittills. 24 mål på fyra matcher är skrämmande siffror för gästande Mora, men masarna har å andra sidan även de visat upp en vass offensiv. Till denna drabbning anländer man med självförtroende efter uddamålssegern mot AIK, men att det ska räcka hela vägen till seger känns osannolikt. Med hänsyn till värdet garderas ettan upp med krysset.

4. BIK Karlskoga - Västerås 1
Det var kanske tur att Västerås fick sex dagars vila efter förra veckans möte med MODO. Förlust med förkrossande 1-7 blev det då och laget från gurkstaden blev sannerligen nedplockat på jorden efter 8-4-vinsten mot Östersund omgången innan. I ärlighetens namn var dock motståndet överdrivet effektiva, sju mål på 28 skott talar sitt tydliga språk. Nu går bussen västerut, mot Karlskoga, där kvällens hemmalag även de åkte på en förlust i förra matchen. En snabb vändning i tredje perioden från Tingsryd gjorde att BIK fick se sig besegrade för första gången denna säsong, men det finns ingen anledning att misströsta. Värmlänningarna har spelat bra hockey hittills och kommer även de att vara med i kampen om topp 6. Dagens match blir klurig, men i en förmodad målrik drabbning löser sig gaffeln (etta-tvåa) bäst.

5. Västervik - Tingsryd 2
Västervik skördade frukt när de tog säsongens första vinst efter ordinarie tid via 7-3-segern mot Östersund i måndags. Frågan är dock vad Marcus Vela och gänget hade käkat till frukost för skotten förlorade man med hela 41-25. Grym effektivitet är nyckeln verkar det som, men att Östersunds målvakt hade en sämre dag på jobbet kan vi slå fast. VIK här ett Tingsryd som fick fira stort efter matchen mot BIK Karlskoga. Första segern för säsongen kom i 4-3-vinsten och nu kanske TAIF börjar plocka poäng för att undvika att dras in runt den skrämmande Play Out-giljotinen. I överlag känns gästerna bättre sammansatt än sina motståndare. När högersidan erbjuder fint värde vaskar vi ettan och går all in på bortapoäng. X2 är en intressant lösning.

6. Vita Hästen - Kristianstad 2
Att efter fyra omgångar dra några slutsatser är dumstridigt, men visst kittlar det lite att skicka över epitetet “överraskning” på Kristianstad istället för Östersund. Skåningarna inledde med tre raka segrar, varav en mot Djurgården, innan man till slut åkte på årets första förlust mot samma järnkaminer. Förlusterna av förra säsongens tre bästa poängplockare verkar inte ha rört dem ryggen och när busslasten rullar vidare mot Norrköping finns goda chanser till tre nya poäng. Vita Hästen har tagit patent på den intetsägande elfteplatsen de två senaste säsongerna och känslan är att vi inte kommer få se några underverk i år heller. Mot ett formstark Kristianstad slår de ur underläge. En spännande tvåa spikas i match 6.

7. Visby/Roma - Väsby X
Över till Gotland där Visby/Roma ska försöka knipa en plats i den åtråvärda Allettan efter jul. Topp 5 var det första gången på mycket länge som gotlänningarna bommade föregående säsong, vilket ses som ett stort misslyckande. Denna afton kommer en av toppkonkurrenterna på besök och Visbyborna kan därmed förvänta sig en högintensiv drabbning. “Vilda Väsby” ska nämnas i konversationen som ett av de lag som har chans på att gå riktigt långt i år. Truppen är fylld till bredden med både erfarenhet och klubbkänsla i bland andra Liljendahl, Åsell och Sörgardt. Med det i åtanke lär det bli direkt skrämmande för en del lag att besöka Renew Arena i år. Att åka till ön och hämta poäng är med det sagt inte lätt och vi kommer nog få se två vilt kämpande lag ända in i mål. Alla tecken välkomnas från start.

8. Nashville - San Jose 1
Kupongen går i mål i mäktiga O2 arena i Prag där en spännande NHL-säsong äntligen skrinnar igång. Nashville Predators och San Jose Sharks står på startlinjen och kommer inleda säsongen med ett dubbelmöte innan resterande lag premiärspelar nästa vecka. Preds har tagit in rutin i Nino Niederreiter och Stanley Cup-mästaren Ryan McDonagh, men det är som vanligt runt Filip Forsberg som det kretsar. Samtidigt går Sharks igenom en generationsväxling som kommer ta tid innan det ger resultat. Att dessa två kommer gå långt i vårens slutspel känns långsökt, men att det kommer gå fort i öppningsmatchen kan man som åskådare lita på. En liten fördel Nashville, men med hänsyn till hur ovissa premiärer kan vara känns det sunt att även ta med tvåan här.

Kupongens kassaskåp
Björklöven
“Löven” ska vara två nivåer över än Östersund och trots sin svaga inledning känns det rimligt att lägga alla ägg i bortalagets korg.

Varningens finger!
Södertälje
Djurgården i all ära, men Södertälje har även dem en fin trupp att tillgå denna säsong. Derbyt kommer att vara intensivt och gästerna har alla möjligheter att få med sig minst en pinne hem från Hovet.144 rader
1. Djurgården - Södertälje 1x2
2. Östersund - Björklöven 2
3. MODO - Mora 1x
4. Karlskoga - Västerås 12
5. Västervik - Tingsryd x2
6. Vita Hästen - Kristianstad 2
7. Visby/Roma - Väsby 1x2
8. Nashville - San Jose 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto