Powerplay Tips Fredag 11/2

Publicerad på 10 Feb 2022 - 15:25

MrHockey

MrHockey

10 Feb 2022 - 15:25

Fredagens Powerplay inleds med ett möte i SHL där både Malmö och Frölunda dras med tunga avbräck på grund av OS. Därefter är det Hockeyallsvenskan för hela slanten då övriga sju dueller denna kväll utkämpas i andradivisionen. Mot åtta rätt!


Spelstopp: 18:591. Malmö - Frölunda 2

Ett SHL-möte mellan Malmö och Frölunda sätter guldkant på denna fredagskväll. Båda sällskapen är försvagade på grund av att OS pågår då värdarna lånat ut sin backtrojka Lauridsen/Lauridsen/Lassen till det danska landslaget samtidigt som FHC-coachen Roger Rönnberg får klara sig utan en av sina stora favoriter, Max Friberg, samt även backbjässen Christian Folin och tjeckiske forwarden Michael Spacek. Malmö har inte alls fått till det denna säsong, trots spektakulära värvningar som Fredrik Händemark och Carl Söderberg. “Rödhökarna” har således betydligt mer att bevisa och högersidan känns i nuläget mest attraktiv, speciellt med tanke på att formstarka stjärnor som Lasch och Söderblom finns tillgängliga för besökarna från Göteborg. X2 torde räcka.


2. BIK Karlskoga - Södertälje 2

BIK Karlskoga ser ut att bli på tok för stora favoriter på kupongen när värmlänningarna ställs mot bottenlaget Södertälje. Gästerna har varit usla stundtals, men trots att lägstanivån är riktigt låg måste vi ändå komma ihåg att Umicevic och company bland annat har besegrat Björklöven i närtid. Visar SSK upp sig från sin bästa sida kan de slåss om segern i Nobelhallen. Därför kommer det knappast på tal att spika den överstreckade ettan. X2 prioriteras i jakten på en storskräll!


3. AIK - Almtuna 1

AIK välkomnar Uppsala-gänget Almtuna till Hovet där värdarna är rättmätiga favoriter. Gnaget har två raka segrar i ryggsäcken där den senaste borta mot Björklöven får ses som en fin skalp. Framför allt andrafemman, med Heinerö och Weigl i spetsen, har sett fin ut mot slutet och kan mycket väl ge de gulsvarta tredje raka segern att jubla åt. Gästerna har haft stora problem när det kommer till spelet på resande skridsko och får troligen svårt att hävda sig i huvudstaden denna fredag. Fin spiketta.


4. Västerås - Björklöven 1

Björklöven har gett ojämnheten ett ansikte i Hockeyallsvenskan denna säsong. Topplaget från Umeå kommer närmast från en 2-3-förlust mot AIK hemma i Winpos Arena. Samma lag som de besegrade med 6-3 i samma arena så sent som förra veckan. Det betyder att det är svårt att veta var man har de grönklädda besökarna just nu. Västerås, som är starka hemma i ABB Arena Nord, jagar för tillfället “Löven” i tabellen. Har Lukas Zetterberg och company en av sina bättre dagar på jobbet kan de definitivt utmana om segern här. Till 40-45 procent är ettan en suverän värdespik!


5. Kristianstad - HV71 1

Det kommer inte som någon chock att HV71 ännu en gång utmålas till gigantiska favoriter på kupongen. De flesta förväntar sig nog att Tommy Samuelssons tjurar vinner enkelt i Skåne där Kristianstad väntar. Värdarna är dock långt ifrån några duvungar i Hockeyallsvenskan. Faktum är att de grönvita har två raka inbördes segrar mot gästerna från Jönköping. När förstakedjan, som leds av centern Kevin Wennström, får upp ångan kan KIK köra över alla lag i Hockeyallsvenskan. Med tanke på allt detta måste den hårt betrodda tvåan få sällskap. Helst alla tecken.


6. Vita Hästen - Västervik 2

Både Vita Hästen och Västervik kommer till denna fajt med tre raka förluster i ryggsäcken och jagar därmed ett trendbrott. Senaste mötet mellan lagen, som även det spelades i Himmelstalundshallen i Norrköping, slutade med en 4-2-seger för VIK. Med tanke på att Västervik är snäppet bättre än värdarna ska de ses som knappa favoriter även denna gång. Lyckas unge målvakten Edvin Olofsson, som släppte in sju kassar mot Kristianstad senast, tighta till spelet mellan stolparna talar mycket för en bortaseger. Börja måla högerifrån, men låt garderingspennan jobba om stålar finns.


7. Tingsryd - Troja/Ljungby 2

Tingsryd drar inte helt oväntat på sig favorit-kostymen när jumbon Troja/Ljungby gästar Nelson Garden Arena i detta Smålandsderby. De grönvita värdarna fick sin tre matcher långa segersvit avslutas efter en slätstruken insats mot Almtuna senast. Ludvig Elvenes och company ska nu försöka ta sig upp på den berömda hästen igen, men TAIF ser ut att bli aningen hårt betrodda vilket innebär att ettan inte kan lämnas allena. Trots att “Trojanerna” ligger sist i tabellen blir denna batalj troligen mycket jämnare än vad streckprocenten antyder. Täck fullt och jobba högersidan!


8. Mora - MODO 2

Två anrika klubbar brakar samman i Jalas Arena denna fredag då Mora och MODO hamnar i klinch. De hemmahörande masarna skrinnar in i den egna borgen med ett sargat självförtroende efter 0-4-förlusten mot BIK Karlskoga. En match där offensiven bevisligen hackade rejält. Det kan Mattias Karlins besökare, som kommer från tre raka vinster, ta fasta på denna fredag. Ångermanlänningarna har dessutom levererat på resande skridsko den senaste tiden då tre av de fyra senaste bortaresorna resulterat i segerjubel. I kanadensiske stjärnan Samuel Vigneault har MODO dessutom det lilla extra. Bra spiktvåa.


Kupongens kassaskåp

AIK

Gnaget tog en tung seger mot Björklöven senast och ska ses som klara favoriter hemma på Hovet när ett bortasvagt Almtuna gästar Stockholm. Trolig etta.


Varningens finger!

Kristianstad

HV71 är i det stora hela överlägsna i Hockeyallsvenskan, men “Tjurarna” från Jönköping har haft svårt för just Kristianstad vilket två raka inbördes förluster vittnar om. Jobba in hemmaskrällen i Skåne!162 rader
1. Malmö - Frölunda x2
2. Karlskoga - Södertälje 1x2
3. AIK - Almtuna 1
4. Västerås - Björklöven 1
5. Kristianstad - HV71 1x2
6. Vita Hästen - Västervik 1x2
7. Tingsryd - Troja/Ljungby 1x2
8. Mora - MODO 2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto