Powerplay Tips Fredag 12/2

Publicerad på 12 Feb 2021 - 12:35

MrHockey

MrHockey

12 Feb 2021 - 12:35

Blågult rakt igenom när fredagens Powerplay bjuder på en riktigt intressant kupong. Hockeyallsvenskan och AllEttan Södra står för hela kalaset och ett gäng högt betrodda favoriter svävar i fara. Skrälläge för bottenlaget Skövde i Smedjehov medan de värmländska “BIKarna” har revansch att utkräva. Åtta gröna bockar i sikte!

Spelstopp: 17:59

POWERPLAY TIPS 12/2

1. AIK - Björklöven 2
Rafflande möte väntar på Hovet där två anrika hockeyklubbar brakar samman. Ett pånyttfött “Löven” har imponerat den senaste tiden men åkte på en rejäl käftsmäll borta mot Tingsryd senast och fick således sin positiva svit bruten. Per Kenttäs maskin spås få det svettigt mot ett AIK som besitter hög kapacitet och är svårslagna i den egna ladan. Den allmänna idrottsklubben slog MODO på bortaplan senast och har nu sju segrar på de nio senaste matcherna – mycket tack vare poängmakarna Weigl och Heinerö. På pappret är gästerna från Umeå det starkare sällskapet men med tanke på hemmalagets övertygande formkurva blir detta ovisst på förhand. Börja strecka från höger där värde skymtas, men kasta helst in alla tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Mora - Vita Hästen 2
Dalarna blir nästa stopp när vi kliver in i Jalas Arena och bevittnar mötet mellan Mora och Vita Hästen. De tillresta från Norrköping har gått förlorande ur en rad jämna fajter den senaste tiden vilket nu börjar tära en aning på Lavoie och company, som jagar viktiga poäng i hopp om att nå playoff. De hemmahörande masarna hade sex raka segrar i Hockeyallsvenskan innan 2-6-nederlaget hemma mot Södertälje senast, och de rödklädda tvingas dessutom klara sig utan rutinerade kaptenen Mattias Nörstebö en lång tid framöver då norrmannen drabbats av en underkroppsskada. Värdarna blir förstås kraftigt försvagade utan sin kapten mot ett bortalag med hög kapacitet när spelet stämmer. Dra till med samtliga tecken även här och jobba in skrällen ute i öst.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Väsby - Tingsryd 2
Väsby kämpar med näbbar och klor för att hålla sig kvar i den svenska andraligan men har, tillsammans med bottenkollegorna Kristianstad, en bra bit upp till MODO som parkerar på säker mark. Inte mycket talar i dagsläget för att Tuuralas manskap ska klara sig från en återkomst i HockeyEttan. Som lök på laxen står ett segervisst Tingsryd på andra sidan isen denna afton, och gästerna skrinnar in med gott självförtroende efter att mäktiga Björklöven pulveriserades i den senaste omgången, tack vare fina prestationer av Rasmus Bengtsson och Filip Cederqvist som noterades för två mål var. Gästerna är i grunden flera klasser bättre och adderar ännu en trepoängare på kontot. Läcker spiktvåa.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Västervik - BIK Karlskoga 2
Västervik kommer från en blytung torsk på övertid mot bottenlaget Kristianstad trots att “Vikarna” hade med sig en 2-1-ledning in i den tredje perioden. Hemmalaget, som huserar på åttonde plats i Hockeyallsvenskan, slog dessförinnan just kvällens antagonister BIK Karlskoga med hela 7-4 när lagen möttes så sent som för fem dagar sedan. “BIKarnas” SHL-meriterade keeper Stefan Steen hade således ingen rolig afton mellan stolparna när de blåklädda vek ner sig fullständigt, och revansch finns därmed att utkräva när kvällens gäster skrinnar in i Plivit Arena. Värmlänningarna har fått vila sedan lagen senast drabbade samman och står därmed på pigga ben. Bortasegern känns given och tvåan singlas.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. MODO - Kristianstad X
Anrika MODO kämpar för sin existens i Hockeyallsvenskan och kan åtminstone konstatera att det är en bra bit ner till Kristianstad på nästjumbo-platsen. Nej, någon kamp om SHL-avancemang denna säsong blir det definitivt inte för Fredrik Gladers bygge och trots att landslagsmeriterade Johan Harju, bland andra, anslutit till ångermanlänningarna så har spelet hackat rejält. Nyss nämnda Kristianstad skrinnar in på andra sidan isen i Fjällräven Center denna kväll och rådande tabelläge innebär att detta blir en klassisk sexpoängsmatch. Känslan är att detta blir en jämn kamp och när ettan blir högt betrodd uppstår ett gyllene läge att jobba in värdet högerifrån. X2.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Huddinge - Visby/roma 1
AllEttan Södra kastar in tre möten i avslutningen av kupongen och det första mötet som synas i sömmarna är det mellan Huddinge och Visby/Roma. Baggarna från “öjn” tuffar på mot playoff och kommer närmast från en 5-0-kross mot Skövde där finske Ville Heikkinen visade vägen med sina två mål och en assist. Peter Nylanders hemmahörande manskap har gått desto tyngre och ser ut att kunna glömma playoff efter fem raka förluster. De rödblåa besitter dock hög kapacitet i grunden och faktum är att oddsmarknaden utser hemmalaget till favoriter. Tabelläget till trots finns goda chanser att bärga en efterlängtad seger här. Inled från vänster.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Dalen - Skövde 2
Toppen mot botten när HC Dalen och Skövde brakar samman i Smedjehov. Värdarna, med HV71-ikonen Martin Thörnberg i laget, seglar mot Hockeyallsvenskan men stötte på ett fartgupp i den senaste omgången när Troja/Ljungby blev för svåra. Jönköpings-gänget hade svårt att etablera spelet innanför offensiv blå och slarvade med passningarna. Läge för ett nederlagstippat Skövde, som besitter hög klass i grunden, att såra ett skakat hemmalag. I bortalaget finns dessutom skarpskyttar som Dennis Santesson och den egna produkten Alexander Henriksson. Chanserna för en bortaknall ska inte underskattas och den alldeles för lågt betrodda tvåan åker in först, även om samtliga tecken är att föredra.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Mariestad - Vimmerby 1
Målgång i den öl-producerande staden där hemmahörande Mariestad bjuder upp till dans. BOIS stod för en ordentlig urladdning när serieledarna Nybro besegrades i helgen, men bränslet i tanken verkar ha tagit slut då bottenlaget Mörrum oväntat blev numret för stora i onsdags. Detta trots fin leverans från backsidan av Uffe Samuelssons son Adam som noterades för lagets första mål i matchen. Bortalaget Vimmerby har plöjt igenom serien den senaste tiden och radat upp fem raka segrar, och gänget från Astrid Lindgren-land har nu siktet inställt på sjätte raka. Spåkulan skvallrar däremot om en jämn batalj där värdarna, formen till trots, får bära favoritskapet. Till nuvarande procent (cirka 40) blir ettan en gångbar spik.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
BIK Karlskoga
“BIKarna” åkte så sent som för fem dagar sedan på en ordentlig näsknäpp mot just Västervik som står för värdskapet denna afton. Läge för revansch mot ett tröttkört hemmalag som dessutom är ett sämre lag. Kanske inget kassaskåp, men väl en riktigt fin spik!

Varningens finger!
Skövde
Gänget från Västergötland skrinnar in i Småland som stora “dogs” på förhand. HC Dalen visade dock senast att de är mänskliga och bortaskrällen ska därför inte uteslutas helt. Go SIK!

162 rader
1. AIK - Björklöven 1x2
2. Mora - Vita Hästen 1x2
3. Väsby - Tingsryd 2
4. Västervik - Karlskoga 2
5. MODO - Kristianstad x2
6. Huddinge - Visby/roma 1x2
7. Dalen - Skövde 1x2
8. Mariestad - Vimmerby 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto