Powerplay Tips Fredag 12/3

Publicerad på 12 Mar 2021 - 07:19

MrHockey

MrHockey

12 Mar 2021 - 07:19

Samtliga 14 lag i Hockeyallsvenskan ska in i elden under fredagskvällen. Toppen- och bottenstriden är avgjord, likaså vilka sex som tar sig direkt till kvartsfinal. Däremot tampas Vita Hästen och Almtuna om den sista biljetten till Play In. Det gör också Surahammar samt Linden i Hockeyettan Västra. Spännande kupong fullmatad med trevliga drag. Nedan följer vår analys, lycka till!

Spelstopp: 17:59

POWERPLAY TIPS 12/3

1. Björklöven - Vita Hästen 2
Vita Hästen stångas som sagt med Almtuna om den så åtråvärda tiondeplatsen som genererar en plats i åttondelsfinalen, eller Play In om ni så vill. Pållarna från Peking fick på mulen när AIK var på besök så sent som i onsdags. De rödvita kom inte alls upp i nivå då men på resande skridsko trivs de klart bättre. Senast Tony Zabel och company gästade A3 Arena vann man med 4-1 efter en framförallt strålande andra period. Björklöven fick slita för segern mot Kristianstad (2-1) och är helt ur gängorna spelmässigt just nu. Klart att den lågt streckade tvåan ska med – 1X2!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. AIK - BIK Karlskoga 2
AIK var alltså Vita Hästens banemän i onsdags. Solnas stolthet vann med klara 5-2 där det spelmässigt var helt jämnt i två perioder. Max Lindholms matchvinnande 3-2-mål tillkom när endast 15 sekunder återstod av den andra akten. Ett mentalt viktigt mål som Hästen inte kunde hämta sig ifrån. Samtidigt ska det sägas att AIK spelade av den tredje perioden på ett imponerande sätt. På Hovet har dock de svartgula torskat tre av de fyra senaste matcherna och nu väntar ett taggat BIK som stod för en plattmatch mot Västerås häromdagen (0-5). Ett resultat som kan leda till att PP-tipparna tappar tron på de blåvita besökarna och då är tvåan en intressant chansspik.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Västerås - Mora 1
Västerås gjorde kanske säsongens bästa match när det som behövdes som allra mest. 5-0 i Nobelhallen innebär att Gurkorna har säkrat en slutspelsplats och nu handlar det om att minst bibehålla 8:e platsen för att få hemmaplansfördel. Extremt viktigt att Planens gäng fick hänga dit två påsar i powerplay som varit en akilleshäl under hela säsongen. Mora bli en tufft nöt att knäcka med alla deras offensiva hot. Spelare som Stål Lyrenäs, Ljunggren, Larsson och Wernblom är i hiskelig form, men känslan är ändå att hemmalaget åtminstone löser en poäng. 1X tippas.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Väsby - Almtuna 2
Med bara två omgångar kvar av grundserien har Väsbys ledning valt att göra förändringar i ledarstaben – ut med Viktor Tuurala och Nicklas Pettersson och in med välmeriterade Mats Lusth som tidigare i år oväntat fick sparken i Karlskrona. Spännande att se om Lusth intåg i båset ger något omedelbar effekt när de möter Almtuna i Uppsala trots att de står som hemmalag. “Bortalaget “ kan säkra tiondeplatsen vid seger så motivationen torde var hög hos Kimbys mannar som får fullt förtroende i form av ett singelstreck – tvåa!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. MODO - Tingsryd 1
MODO har fått upp ångan men är alldeles för sent ute. Dubbla skalper mot Björklöven och vinst borta mot MODO imponerar såklart mycket där framförallt förstakedjan med Harju, Karlkvist och Zykov pumpat in poäng. Hade ångermanlänningarna haft denna kvalitet i spelet tidigare hade de definitivt haft ett slutspel framöver. Tingsryd fick äntligen igång sin offensiva spel mot Väsby och hittade nätet vid sex tillfällen. Svensson, Olsson och Harju (lillebror) är en synnerligen giftig trio som värdarna måste se upp med. Heltäckningsmattan rullas ut omgående i denna svårtippade strid.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Västervik - Timrå X
I Västervik finns det just nu värde på besökarna från Medelpad men det kan absolut sättas både ett och två frågetecken för tabellettan. Spelmässigt har det inte alls sett speciellt bra ut i de senaste fyra matcherna och frågan är om de inte redan har fokus på slutspelet. Dahlén, Lundin och Lööke har inte rosat marknaden ihop och här ställs de rödvita mot ett lag på uppgång, minst sagt. VIK känns stabila från Marmenlind i kassen till tvillingarna Jones i fören. Svårt att sia om utgången i Plivit Arena, därmed gör sig alla tecken bäst.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Södertälje - Kristianstad 1
Södertälje har gjort sig kända som en svår nöt att knäcka hemma i Scaniarinken denna säsong. Blott fyra nederlag under ordinarie tid på hemmais är bäst i klassen tillsammans med Timrå. I onsdags gick SSK dock på pumpen mot Mora och ikväll står Kristianstad på andra sidan isen. KIK genomförde en bra match mot Björklöven och kunde så när få med sig poäng, men föll slutligen med 1-2. De vitgröna pågarna söker febrilt efter formen inför kvalet och kan de komma upp i samma nivå som mot Löven ska inte bortapoäng uteslutas. Då ettan streckas till skyarna trycker vi in alla tecken och hoppas på en superskräll.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Surahammar - Linden 1
I den västra fortsättningsserien gör dessa två kombattanter plus Lindlöven upp om seriesegern och spel i Play In. Surahammar har gjort en magisk vårsäsong och kan faktiskt cementera förstaplatsen vid tre poäng ikväll trots att ytterligare en omgång återstår. På hemmais är Tommy Salos moderklubb urstarka, något 22 inspelade poäng av 24 möjliga tydligt påvisar. André Astley Rydberg, Ethan Cardwell och Blake Murray är tre vassa herrar på den här nivån som Linden behöver hålla ett extra öga på. De tillresta från Eskilstuna är tama på främmande terräng och får agera underdogs i Surahallen. Ettan är en sund singel att runda av kvällen med.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Almtuna
Almtuna har allt i egna händer i kampen om slutspel och när de får spela hemma i Upplands Bilforum Arena ska inte ett ihåligt Väsby kunna hota. Ettan gjuten i betong!

Varningens finger!
Vita Hästen
Vita Hästen slog tillbaka Björklöven senast de var på besök i A3 Arena och lär behöva upprepa den bedriften om slutspelsdrömmen ska leva vidare. Den lågt streckade tvåan ska med i värdejaktens namn!

162 rader
1. Björklöven - Vita Hästen 1x2
2. AIK - BIK Karlskoga 2
3. Västerås - Mora 1x
4. Väsby - Almtuna 2
5. MODO - Tingsryd 1x2
6. Västervik - Timrå 1x2
7. Södertälje - Kristianstad 1x2
8. Surahammar - Linden 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto