Powerplay Tips Fredag 13/1

Publicerad på 13 Jan 2023 - 08:40

MrHockey

MrHockey

13 Jan 2023 - 08:40

Fredagen den 13:e bjuder på en raffinerat hockeyallsvenskt Powerplay där skrällvarningar utfärdas på flera håll. Djurgården och MoDo är två lag som inte går säkra medan storfavoriten Mora pallar för trycket i Smidjegraven. Match 8 hämtas från underhållande Allettan Södra där två antagonister brakar samman i Hatstore Arena. Mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 18:591. BIK Karlskoga - Djurgården 1
Det svängde rejält om matchen mellan Djurgården och Mora. Järnkaminerna satte tonen per omgående genom att gå upp i en 3-0-ledningen, där Nicklas Danielsson noterade sitt första mål denna säsong. Garpens grabbar, som inte har lyckats sätta ihop en bra insats över 60 minuter på länge, tappade sedan till 3-4 innan skarpskytten Olle Liss agerade poängräddare. 4-5 efter straffar är dock en besvikelse och de mesta mästarna går knappast säkra i Nobelhallen. Karlskoga pulveriserade Vita Hästen (5-1) i Norrköping häromkvällen och satte därmed stopp för en tre matcher lång förlustsvit. Bikarna var effektiva i powerplay och nyförvärvet Kokkonen noterades för dubbla assist. Ettan öppnar till spännande procent, även om hela spannet föredras.

2. AIK - MoDo 1
Inte nog med att MoDo föll med 1-4 borta mot Södertälje, övikarna åkte dessutom på en tung smäll då förstacentern Josh Dickinson klev av skadad. Oklar status på kanadicken i skrivande stund, men sannolikt missar han mötet på Hovet. Insatsen var inget vidare i Scaniarinken och tränare Karlin var duktigt besviken, framförallt på arbetsinsatsen. Torsken var serieledarnas tredje sett till de fyra senaste fighterna. Bättre går det för AIK som inkasserade fjärde raka trepoängaren i samband med 4-1 borta mot Almtuna. Claes Endre svarade på nytt för en solid insats medan Kalix-förvärvet Christoffer Björk brunkade in sitt första mål i AIK-skruden. Helgardera och jobba in 1X i huvudstaden!

3. Mora - Västervik 1
Mora vände runt ett tremålsunderläge till seger 5-4 efter straffar mot Djurgården där snipern Johan Persson agerade segerorganisatör. Den något vingliga skridskoåkaren besitter ett gudabenådat skott, något han demonstrerade i straffläggningen genom att sätta två puckar i samma maska bakom Lindbom. Dalalaget går som på vatten just nu och kan mycket väl lugga SSK eller DIF på en topp 4-plats i slutändan. Västervik är i sin tur fast förankrat i botten av tabellen och har skeppet iväg sina två bästa lirare (Vela och Brickley) till MoDo. Bortsett från stekheta Öhman har gästerna inte mycket att hänga i när det kommer till spetskompetens. Ettan är lika given som strecken indikerar – spik!

4. Västerås - Almtuna 1
Efter en minst sagt sval höstsäsong har Västerås vaknat till liv. Västmanlänningarna har plockat poäng i fyra raka matcher och löste en viktig 3-1-seger hemma mot Västervik i den senaste omgången. Med två pinnar upp till gästande Almtuna kan VIK följaktligen passera upplänningarna via en trea och blanda sig i topp 6-jakten. Det ska sägas att Robert Kimbys tillresta skara sitter ihop på ett bättre sätt, framförallt i egen zon, och 1-4 i brakan hemma mot AIK senast var inte i parantet med matchbilden. Börja måla från vänster och fortsätt så långt pengarna räcker.

5. Vita Hästen - Södertälje 2
Vita Hästen är en besvikelse så här långt och efter 1-5 i ändalykten hemma mot Karlskoga har tabellelvan lika många inspelade poäng (39) som nästjumbon Tingsryd. Samtidigt skiljer endast två pinnar upp till den sista slutspelsplatsen, vilket ger en indikation om dramat som pågår i tabellens nedre regioner. Fem mot fem ser det stundtals ganska bra ut medan 75 procent i uppklarade numerära underlägen är en bedrövlig siffra. Det kan komma att straffa sig mot Södertälje som målar på var fjärde powerplay (fjärde bäst i klassen) och som kommer från en färsk skalp hemma mot MoDo där Linus Videll som brukligt presenterade sig i poängprotokollet. Tvåan singlas.

6. Tingsryd - Björklöven X
Tingsryd löste en minst sagt viktig skalp hemma mot Östersund senast där succéforwarden Anton Gradin fullbordade vändningen från 0-1 till 2-1 i den tredje akten. Sedan gubbar som Harju och Öhrn återvänt från rehabrummet har TAIF visat styrka och vunnit tre av fyra matcher. Kan tränare Glader få bukt på de undermåliga siffrorna i specialteams ligger ett nytt kontrakt nära till hands. Björklöven var effektiva, främst i powerplay, i 7-3-segern mot Kristianstad utan att för den delen glänsa fem mot fem. Umeålaget drar inte helt oväntat på sig ett rejält favoritskap och då är det alla tecken och injobb av vänstersidan som gäller i Dackehallen.

7. Kristianstad - Östersund 1
Det mesta har grinat emot Kristianstad sedan årsskiftet. Skåningarna står på tre raka nollpoängare, trots tre bra prestationer, och lider av tunga avbräck i frontlinjen då Kopacka, Elvenes och kapten Svensson saknas. 3-7 hemma mot Löven senast speglade absolut inte matchbilden, eller statistiken för den delen, och gör KIK en lika stark insats härnäst får Östersund det tufft. Jämtarna har torskat åtta av de nio senaste och är numera bara två futtiga pinnar från giljotinen. Ettan ligger närmast till hands och kan gott singlas till runt 60 prollar.

8. Kalmar - Nybro 1
Kupongen rundas av med en riktig höjdare från Allettan Södra där två bittra rivaler går i klinch. Kalmar inkasserade första nollpoängaren sedan november månad då man inte orkade att stå emot ett desperat Troja/Ljungby. Trippla öppningstreor i Allettan dessförinnan gör ändå att KHC skuggar obesegrade Dalen i toppen. Nybro nollades av just Dalen, men även Vikings är med och hugger om en topplacering efter en annars solid start i Allettan. Nio raka vinster vittnar om Kalmars excellence i Hatstore Arena och såvida inte procenten skenar iväg nöjer vi oss med 1X.Kupongens kassaskåp!
Mora
Mora ser svårslaget ut för stunden och har numera två enheter som bidrar offensivt. Det ska till ett under för att dalalaget ska tappa poäng mot jumbon Västervik. Ettan spikas.

Varningens finger!
Tingsryd
Tingsryd fortsätter att stapla poäng på hög. Senast tvingades Östersund att lämna Dackehallen utan poäng, även norrlandskollegan Björklöven får se upp med Fredrik Gladers formstarka gäng. Den lågt streckade ettan måste med i jakt på ett kassaklirr!

162 rader
1. BIK Karlskoga - Djurgården 1x2
2. AIK - MoDo 1x2
3. Mora - Västervik 1
4. Västerås - Almtuna 1x2
5. Vita Hästen - Södertälje 2
6. Tingsryd - Björklöven 1x2
7. Kristianstad - Östersund 1
8. Kalmar - Nybro 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto