Powerplay Tips Fredag 14/5

Publicerad på 14 Maj 2021 - 13:04

MrHockey

MrHockey

14 Maj 2021 - 13:04

I väntan på Hockey-VM i Riga och Stanley Cup-slutspelet är utbudet skralt vilket medför att hela sex AHL-strider återfinns på fredagens Powerplay. Precis som oddsen antyder är det ruskigt svårtippat i NHL:s farmarliga. Extra viktigt att hålla koll på spelprocent och oddsrörelser om möjligt. Notera att kupongen avslutas på lördag då Sverige genrepar mot Finland. Vi kör!

Spelstopp: 23:591. Winnipeg - Toronto 2
Vi inleder i Manitoba med ett möte mellan två kanadensiska gäng som i natt genrepar inför slutspelet. Toronto har redan säkrat förstaplatsen i den norra divisionen och facear rivalen Montreal i den första rundan. För Winnipegs del väntar en slutspelsserie mot Connor McDavid och hans Edmonton Oilers. Leafs fick bara med sig en pinne från mötet med Ottawa senast, men har trots brist på motivation löst poäng i nio raka fighter. Jets är divisionens sämsta lag på egen rink och trivs dessutom riktigt illa mot de blåvita Lönnlöven. Ettan spikas upp till 55 procent.

2. Belleville - Manitoba 2
Jets farmarlag Manitoba Moose ska även de in i elden under natten mot lördagen. De tillresta Älgarna är sett till de tio senaste fighterna formstarkast av samtliga 28 AHL-lag med åtta segrar och två nederlag efter övertid/straffar. David Gustafsson och hans kamrater var det bättre laget mot Belleville trots att de föll med 3-4 tidigare i veckan. Gästerna vann bland annat skotten med 40-28. Danske Mads Sörgaard kom upp stort i Sens-buren och räddade bland att samtliga fyra puckar som avfyrades av nämnde Gustafsson. Läge att studsa tillbaka för Moose och känslan är att vi sitter hyfsat tryggt i båten med X2.

3. Cleveland - Grand Rapids X
Över till Central Division där dessa gäng är indragna i kampen om andraplatsen bakom Chicago Wolves. Resultaten spelar med det sagt mindre roll, istället handlar det först och främst om att utbilda yngre spelare som drömmer om NHL-spel nästa säsong. Grand Rapids fick sig svit om tre raka segrar bruten senast då laget från Michigan torskade med hela 0-7 mot Chicago i en mycket underlig match. Griffins, som gästerna kallas, spelade faktiskt jämnt med Vargarna och vann bland annat skotten. Cleveland fick se sig slagna av just Gran Rapids tidigare i veckan och detta är en match där dagsform och flyt kommer avgöra – helgardera.

4. Laval Rocket - Toronto Marlies X
De två Original Six-lagen Montreal och Toronto möter varandra i Stanley Cup-slutspelet, under natten mot lördagen ställs även lagens farmarlag mot varandra för tredje gången på blott fyra dagar. De tidigare drabbningarna lagen emellan har varit jämna och precis som oddsen indikerar har vi svårt att ta ställning även denna gång. Senast avgjorde Pavel Gogolev, som tidigare denna säsong gjorde tolv matcher för Väsby, till Marlies fördel (3-2) och möjligen att ryssen kan bli tungan på vågen i Quebec. Håll koll på procenten och strecka därefter. I dagsläget åker alla tecken in.

5. Rockford - Chicago Wolves 1
Vi studsar tillbaka till USA där ett Illinois-derby står för dörren mellan Rockford och Chicago Wolves. Gästerna från The Windy City slog alltså Grand Rapids med hela 7-0 senast. Därmed säkrade vargflocken Sam Pollock Trophy som mästare i Central Division. Den forna SAIK-spelaren Anton Lindholm målade för Rockford som trots en bra insats föll med uddamålet (5-6) mot just Wolves i måndags kväll. De så kallade Isgrisarna har betydligt större poängchans än vad nuvarande streck gör gällande. Helgardera och heja på hemmalaget.

6. Rochester - Utica 1
Det har varit cirkus på målvaktssidan hos Buffalo under säsongen. Ett tag hade organisationen fyra skadade målvakter, något som självfallet även drabbade farmarlaget Rochester som gick på pumpen i sju raka fighter under april månad. Michael Hauser, som vann två matcher med Sabres, är tillbaka i kassen hos hemmalaget som är ute efter revansch på Utica efter 1-3-nederlaget på bortais tidigare i veckan. Ettan är i skrivande stund nere och snurrar under 40 procent och är en intressant värdespik att ta i beaktning.

7. Iowa - Texas 2
Dessa aktörer har också duellerat i dagarna och då drog Iowa det längsta strået med 3-1 där det sista målet tillkom i tom kasse. Minnesotas farmarlag ståtar med fyra raka triumfer inför den andra ronden i Wells Fargo Arena, något som garanterat bidrar till den hårda streckning som råder på vänsterflanken. Stars förfogar över ett koppel av spelare med NHL-rutin och på pappret är besökarna faktiskt snäppet bättre. Tvåan singlas till vad det verkar strålande värde!

8. Sverige - Finland 2
Kupongen går i mål med en klassisk finnkamp när Tre Kronor under lördagsförmiddagen ska ge sig i kast med Jukka Jalonens blåvita lejon. Sverige har fått slita hårt både mot Ryssland och Tjeckien och endast fått med sig en poäng. Med lika många spelare på isen har “Garpens” manskap svarat för två hyggliga insatser, men tre insläppta i boxplay räcker inte till ett godkänt betyg. Finland inledde med att gå på pumpen mot ett bra Tjeckien för att sedan lägga självaste Ryssland på rygg via en klockren insats defensivt samt ett snabbt kontringsspel. Vi håller finnarna något högre och streckar således från höger. Garderingar välkomnas tidigt.

Kupongens kassaskåp
Toronto
Maple Leafs skrinnar ut som favorit mot ett för stunden svajigt Winnipeg. Jets är framförallt svaga på egen is och känslan är att de inte räcker till mot Nylander och company. Tvåan är inget kassaskåp, men väl en rimlig spik som kupongen ser ut i övrigt.

Varningens finger!
Rockford
Chicago har redan säkrat titelns i divisionen efter storsegern borta mot Grand Rapids. Frågan är hur pass intresserade Vargarna kommer vara mot Rockford som rent kvalitetsmässigt inte alls är långt bakom.162 rader
1. Winnipeg - Toronto 2
2. Belleville - Manitoba x2
3. Cleveland - Gr.Rapids 1x2
4. Laval - Toronto Marlies 1x2
5. Rockford - Chicago Wolves 1x2
6. Rochester - Utica 1
7. Iowa - Texas 2
8. Sverige - Finland 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto