Powerplay Tips Fredag 15/1

Publicerad på 15 Jan 2021 - 11:45

MrHockey

MrHockey

15 Jan 2021 - 11:45

Fredag och helsvensk kupong. Underbart. Det är sex matcher från vår näst högsta serie. Vi har en del namnstarka lag som har haft det tufft under Hockeyallsvenskans senaste månad. Främst MODO och Björklöven. En del lag har helt tappat spelet efter NHL-lånen lämnade, som Vita Hästen och AIK. Kupongen avslutas med två härliga Allettan-matcher. En svårlöst kupong som absolut kan ge ett fint klirr i kassan. Nu gasar vi!

Spelstopp: 17:59

POWERPLAY TIPS 15/1

1. MODO - AIK 1
Uppe i ett snötätt Örnsköldsvik ska MODO försöka hitta tillbaka till spelet man hade i fjol. Senast blev det förlust mot BIK Karlskoga med 3-5. I en match där MODO hade problem att få fast pucken i anfallszon och skapa långa anfall. De har under säsongen räddats av nye målvakten Anthony Peters som varit en av seriens bästa burväktare. På andra sidan isen står en av de andra positiva överraskningarna, nämligen Claes Endre. Gnaget hade stora förhoppningar på sig inför säsongen, men spelet har inte klickat i och nyligen klev tränaren Håkan Åhlund av och unge Anton Blomqvist tog över. MODO får gälla som knapp favorit. 1X känns som ett sunt val.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Södertälje - Björklöven 2
I Södermanland ska Södertälje försöka ta fler poäng mot Björklöven. I lagens två tidigare möten har SSK fått med sig fyra pinnar. När de möttes i Scaniarinken i början av november vann SSK med 4-1 och då storspelade Filip Gustavsson. Numera är Gustavsson i Kanada och gör sig redo för AHL-spel. Björklöven har sett knackiga ut på slutet, men i de två senaste matcherna mot Västervik och BIK Karlskoga har försvarsspelet steppat upp rejält. Isak Mantler som vaktar kassen när Poulin är skadad har visat en uppåtgående form, och Löven skapade nog med chanser för att besegra BIK Karlskoga. Västerbottningarna ser dessutom ut att få litet förtroende vilket gör tvåan till en fin spik.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Kristianstad - Almtuna X
I Skåne plockar Kristianstad lejonparten av sina poäng. Det har inte blivit så många till antalet, men de har tagit poäng i hälften av sina hemmamatcher och de har gjort det mot lag som är bättre än Almtuna. Dessa kombattanter möttes i den senaste omgången, då i Uppsala och det var inget snack om vilka som var det bättre laget. Trots att Kristianstad gick upp i en 2-0 ledning så kunde Almtuna mala ner Gaths manskap och när slutsignalen ljöd så stod det 5-2. Det var Almtunas femte raka match med poäng. En stor anledning är Erik Hanses, han håller en hög hockeyallsvensk nivå. Kristianstad på hemmaplan till runt 30 procent går ändå inte att förbise. Måla i alla tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Timrå - Västervik 2
Timrå ångar på i toppen och seriens klart bästa lag. Senast mot Västerås inledde laget lite knackigt och släppte också in 0-1. Men efter halva första tog de över helt och när 60 minuter hade spelats var resultatet 4-1. Dahlén hade gjort två poäng som vanligt. Västervik ligger sexa i tabellen och deras spel har varit ungefär så bra. De tog emot Björklöven senast och var det bättre laget 1-2-förlusten till trots. Dessförinnan innan de poäng mot AIK trots 2-0 ledning med 76 sekunder kvar. Västervik är ett lag som absolut kan störa Timrå och när tvåan erbjuds under 20 procent måste den med på kupongen.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. BIK Karlskoga - Väsby X
I Värmland är det dags för nästa överstreckade megafavorit. BIK Karlskoga hade en medioker inledning på säsongen. Den var inte dålig men heller inte bra. Nu har de har tagit poäng i tio raka matcher. Dessutom tre raka segrar på den bortaturné de nyss är hemkommen från. Först AIK, sen Björklöven och senast MODO. Väsby har spelat riktigt bra på slutet och det finns talang i laget. Colin Smith värvades in och har mäktat med 18 poäng på blott 13 matcher. Spelmässigt har Väsby också höjt sig en nivå. BIK hade problem när Kristianstad var på besök och spelade defensivt, det kommer Väsby också göra. Upplagt för skräll, ta med alla tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Vita Hästen - Västerås 2
I Norrköping spelar hästen som har haft stora problem sedan NHL-lånen försvann. Bara det faktum att det är ett tiotal matcher sedan Sörensen lämnade klubben så ligger han ändå tvåa i poängligan. Christian Engstrand värvades in och han började med att bryta Timrås segersvit. Östgöten har varit en positiv injektion i laget och defensivt ser det helt okej ut. Det är offensiven som är problemet. Nu möter de Västerås, ett lag som vet hur man sätter just försvarsspelet. Den gallerprydda Kangas har gjort tre poäng på sju matcher, vilket är bra för en 17-åring som inte spelar powerplay. Västerås ska vara favorit och så länge de håller sig under 50 procent är det en fin spik.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Nybro - Troja/Ljungby X
Allettan har precis börjat och de två småländska lagen är tippade i toppen. Troja/Ljungby fick se sig besegrade av Dalen senast. Trots en tidig ledning så rann matchen ifrån dem. Nybro slog tillbaka Karlskrona i onsdags med 3-1 på bortais. Borg och Bolin var de stora segeraktörerna med totalt fem poäng mellan sig. Lagen möttes under hösten med varsin bortaseger som följd. Det var två jämna matcher och mycket talar för att dagens möte också blir en tight tillställning. Oviss match på förhand med två bra målvakter i Ragnewall för Troja och Johansson för Nybro gör att det känns säkrast att måla brett. Helgardera.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Skövde - Visby/Roma 1
I militärstaden Skövde spelas det också hockey. Hemmalaget förlorade sin första match i Allettan mot Vimmerby borta. Västgötarna blev ganska utspelade i den första perioden men kom sedan tillbaka med två godkända perioder. Trots spelövertaget för Vimmerby stannade det vid 2-1, mycket tack vare fint målvaktsspel av Robin Wallin. Visby/Roma som ska vara starkast hemma på ön, förlorade med klara 1-6 mot Dalen. Skövde har några spelare som sticker ut i Thegel, Thilander och Henriksson, de tre herrarna är absolut tillräckligt bra för att leda laget till seger här. Bjuder Wallin dessutom på en lika bra insats som mot Vimmerby så känns spikettan given att avsluta med.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Björklöven
I början av säsongen körde de över det mesta, då var defensiven inget att tänka på eftersom man öste in mål. Nu har de satt defensiven och då ska Löven vara favorit mot SSK. Inget kassaskåp, men väl en spännande spik!

Varningens finger!
Västervik
Laget från östra Småland får inte så mycket beröm de faktiskt förtjänar. Karlins mannar spelar en rolig ishockey och med lite medstuds hade de haft ytterligare några poäng. Kan absolut hota Timrå.

162 rader
1. MODO - AIK 1x
2. Södertälje - Björklöven 2
3. Kristianstad - Almtuna 1x2
4. Timrå - Västervik 1x2
5. BIK Karlskoga - Väsby 1x2
6. Vita Hästen - Västerås 2
7. Nybro - Troja/Ljungby 1x2
8. Skövde - Visby/Roma 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto