Powerplay Tips Fredag 16/4

Publicerad på 16 Apr 2021 - 10:04

MrHockey

MrHockey

16 Apr 2021 - 10:04

Slutspelshockey från Hockeyallsvenskan, ICE Hockey League och Metal Ligaen står på menyn denna fredag där Game 7 mellan Karlskoga och Björklöven såklart smäller extra högt. Vidare väntar fem minst sagt svårtippade tyska matcher där en noga analys krävs. En klurig men rolig kupong. Nu kör vi!Spelstopp: 18:59

1. BIK Karlskoga - Björklöven X
Karlskoga fullkomligt pulveriserade Björklöven med 5-1 häromdagen och nu väntar en rafflande Game 7 där en finalplats mot Timrå står på spel. Bikarnas förstalina med Björklund, Karlsson och Thorell har varit utomjordiskt bra sista två fighterna och senast stod Thorell för ett hattrick. Löven har inte lyckats hitta ett sätt att stoppa värmlänningarnas powerplay och har dessutom dragit på sig för många utvisningar. Gästerna från Umeå är i sina bästa stunder klart bättre än BIK, men då man blandar höga toppar med djupa dalar är känslan att det kan gå åt vilket håll som helst. Alla tecken åker in.

2. Bolzano - EC KAC 1
Vi styr skutan söderut och närmare bestämt mot Sydtyrolen i norra Italien där det råder finalfeber. Visserligen sitter Bolzano i ett prekärt läge då man ligger under med 0-2 i matcher mot de regerande mästarna EC KAC, men The Foxes ska inte riktigt räknas ut ännu. Italienarna var väl så bra som Klagenfurt senast och lär vara ruskigt sugna på revansch efter fadäsen på hemmais i den inledande finalmatchen (0-6) då österrikarna i princip målade på varje skott. Räkna med en jämnare batalj nu, precis som oddsen indikerar, och till rådande streck är ettan en fräck chansspik.

3. Rungsted - Aalborg 1
Över till Danmark där man är framme vid final i Metal Ligaen och det är inte helt oväntat Rungstedt och Aalborg som ska tävla om guldet i bäst av sju fighter. Bitcoin Arena agerar första anhalt och här ståtar hemmalaget med fyra vinster på fem försök i slutspelet. Den enda plumpen i protokollet kom mot Sönderjyske i den första semin, därefter vann Nihlstorp, Hardt och company fyra raka och tog sig enkelt vidare. Aalborg slog tillbaka Esbjerg efter sex matcher i föregående runda och har utöver svenske Panelin-Borg även fin spets i Duffy, Kabanov och Julian Jakobsen. Liten fördel Rungstedt, men då Aalborg trivs i denna hall ritas även tvåan ned. 1-2.

4. Eisbären Berlin - Mannheim 1
Toppfight från det tyska finrummet där endast två omgångar återstår innan slutspelet sätter igång nästa vecka. Dessan kombattanter har redan säkrat förstaplatsen i respektive division och det inte skulle inte förvåna de även möts i finalen i början av maj månad. Mannheim har tagit sex poäng fler än Isbjörnarna från Berlin men dock inte vunnit under ordinarie tid sett till de fem senaste matcherna. Gästerna dras dessutom med några småskavanker på spelare som säkerligen vilas ikväll. Med jämna odds är det läge att ta ställning och då gillas spikettan.

5. Ingolstadt - Bremerhaven 1
Ingolstadt behöver plocka ytterligare någon pinne för att helt säkra tredjeplatsen i den södra divisionen och på så sätt undvika Adler Mannheim i kvartsfinalen. Resultaten har dock inte gått ERC:s väg mot slutet och när dessa gäng möttes i tisdags segrade Bremerhaven med 5-2 hemma i Eisarena Bremerhaven. Värt att notera från den matchen var att Ingolstadt vann skotten med hela 48-13. Innan den viktorian hade gästerna klivit på tre raka minor och släppt hela 17 mål i ändalykten. Ovisst på förhand, men landar ettan in under 50 prollar så bör pennan fattas från vänster.

6. Straubing - Wolfsburg 1
Wolfsburg har vaknat till i rättans tid och radat upp tre raka trepoängare inför helgens dubbelmöte med Straubing. Max Görtz och Mathis Olimb gjorde tre pinnar tillsammans när Grizzlys sopade isen med självaste München med 5-1 tidigare i veckan. Vinner gästerna en av de återstående två kamperna blir det garanterat slutspel, det kan även räcka oavsett utgång ikväll om övriga resultat går deras väg. Samma utgångsläge för Straubing som går en hård kamp mot Schwenninger om en kvartsfinalplats. Liten fördel Tigers i kraft av hemmais. Blicka brett om lädret räcker.

7. Thomas Sabo - Kölner Haie 2
Det kommer inte att bli något slutspel för någon av dessa aktörer. Thomas Sabo inledde säsongen svagt och trots att Nürnberg-klubben lyft sig under slutfasen har de inte räckt till. Kölner föll tungt mot Straubing i onsdags, 4-5 i baken innebär att inte heller “Hajarna” får lira vidare nästa vecka. Detta trots att man har hela fyra spelare topp 20 i poängligan där framförallt Jason Akesons 41 pinnar sticker ut. Denna drabbning är endast av akademisk betydelse och sker inget konstigt med strecken blir rekommendationen att plocka med samtliga tecken.

8. Düsseldorfer - Augsburger 1
Kupongens enklaste singel hämtas från ISS Dome där tre pinnar är det enda som gäller för Düsseldorfer för att de ska kunna passera Iserlohn eller Wolfsburg och upp på en slutspelsplats. De rödvita Drakarna krossade ett sedan tidigare avsågat Augsburger med klara 7-1 på bortais häromdagen där skarpskytten Fischbuch krutade in två påsar och klättrade upp till en sjätteplats i skytteligan. De tillresta Pantrarna har inget att spela för och vill bara gå på semester efter tre raka storförluster. Ettan hamras in med god känsla.

Kupongens kassaskåp
Düsseldorfer
Düsseldorfer körde över Augsburger med hela 7-1 senast och har fortfarande en slutspelsplats att jaga medan de gästande Pantrarna redan har tankarna på stundande semester. Tvärsäker etta!

Varningens finger!
Aalborg
Piraterna från Aalborg reser till Hörsholm som underhuggare i den första finalmatchen mot Rungstedt. Gästerna har dock vunnit fyra av de fem senaste i denna rink och ska inte räknas ut.


162 rader
1. Karlskoga - Björklöven 1x2
2. Bolzano - EC KAC 1
3. Rungsted - Aalborg 12
4. Eisbären - Mannheim 1
5. Ingolstadt - Bremerhaven 1x2
6. Straubing - Wolfsburg 1x2
7. Thomas Sabo - Kölner 1x2
8. Düsseldorfer - Augsburger 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto